Отговори
# 450
ДВ! Благодаря на всички за пожеланията  Hug
След днешната консултация Павел е 10 700 г /+700г/ Shocked и 81 см /+1см/. Отложиха му имунизацията, защото все още не са му се изчистили сополките и покашля още. Утре ще го водя на изследвания за кръв и урина.  Вече ходи по-уверено и се пуска сам, така че тази седмица ще правя прощапулника. А днес влизам в кухнята и заварих Павел на кухненската маса, качил се на дивана, а от там на масата. Направо ми се изправи косата. След това  седнах на дивана и той се качи и пробва пак да се качи на масата, слага ту едното коляно, ту другото и като му кажа "Не:, започва да реве истерично, така продължи сигурно 10 мин. и ме пробва до къде ще му позволя. Но в крайна сметка не посмя да се качи, разбира че му се карам. Но ме тества - голям е характер.
За подсичането - вече не го мажа след всяко сменяне на памперса, а само при нужда, когато се зачерви.
А вие къпете ли още децата всяка вечер с косата, и ако да до кога мислите да продължавате. Аз все още му мия косата, рядко прескачам.

# 451
  Hug

Ние се завърнахме

Лидето, и Ралфи не спи нощем. Мнооого рядко се е случвало да спи по цяла нощ без да се събуди. обикновено се буди ПОНЕ два пъти, пие вода и пак заспива. В по-лошите случаи се буди по 4-5-6 пъти, мрънка, става като е в шезлонга и тръгва нанякъде или се катери при нас на леглото, но не заспива, а почва да рита и да се върти  Tired

В тази връзка да попитам- има ли някой друг, освен нас, който все още да ползва шезлонг?
Аз направо не си представям живота си без него, щеше ми се тази година да не го мъкна в БГ, но май пак ще се наложи...Той е тежък вече и шезлонгът се огъва, дълъг е и кралата му стърчат навън, но се гъне там, като гъгрица, само и само да е заврян в тоз шезлонг  ooooh!
И с Габ ни беше много от помощ, но сега направо се е превърнал в мания  Naughty
Чудя се как и кога ще се откаже от него   Tired  Tired  Tired

Мист, какъв вирус ви е тръшнал?Да не са почнали пак ония летните гадости с разстройство и повръщане? Така ми се ще тази година да ни подмине, че миналата беше пълна лудница, първо аз, после и Габи бяхме на системи...

Исках да ви кажа нещо. Понеже гледам, че има пак вълнА от Варицела в БГ, също така може би 98-99% от населението го е карал този вирус, тук сега алармират за вируса Шингълс, който остава в тялото след Варицела и седи в нервните клетки като на стендбай и като остарее човек и имунитета му падне вирусът се активира и може да "удари". Не искам да ви вкарвам във филм, обаче малко инфо няма да е излишно:

http://www.shinglesinfo.com/shinglesinfo/shingles-in-depth/quest … M&WT.srch=1#9

Ако някой не знае английски и имате нужда от превод, свиркайте, ще преведа  bowuu

Херич  Hug Борис, пък и изобщо и двете ти деца са много хубави!  Crazy
Аз да попитам за снимката дето е с топката- ти подсилваш ли ги тия цветове по някакъв начин? На мен що не ми стават така контрастни и наситени?  Crossing Arms

Цвете, много сте хубави на снимката! Много фина и сладка кукла си имаш!

Десинце, ти пък си ми фаворит по снимките. То няма толкова усмихнато същество като теб! Завиждам за позитивизма и ми се иска да ми изпратиш малко насам или да ми предадеш малко уроци  Flutter  Hug

Бисквит, радвам се, че те виждам, липсваше известно време, но бях убедена, че сте забили нанякъде  Wink

Мариет, как ги направи тези формички, бе?  Crazy Страхотни са просто!

Десимонка, Зазка, има ли нужда да казвам, че сте добре дошли  Wink

Около 5 юни ще трябва да се уговорим, защото след това ще сме в Ню Йорк, после на почивка, така, че ще се видим направо на 17-ти!

Муше, ти нищо не рекваш, нема ли да идваш?  Wink

По повечето теми и питания не мога да се включа, ще извинявате. Само на Десимонка искам да кажа, че най-вероятно това е някакъв хормонален дисбаланс, но със сигурност трябва да се отиде на гинеколог, защото никое кървене извън цикъл не е нормално и трябва да се проследи.
Цитонамазка нали си правиш профилактично? Последната кога е била?
Стискам палци за бързо изясняване и корекция на ситуацията/състоянието  Hug

П.С. Абе наистина темата взе да оредява. И Хера се разписва вече много рядко, и Нелли също....  Crossing Arms  Rolling Eyes

# 452
Буболинкова, за Варицелата - това е ужасна болест, която не знам защо се подценява. Наш близък почина на 35 години от Варицела. Но тук нали ги имунизират, на Фиф му сложиха оня ден първата ваксина. А втората се слагала на 4 години. Аз ще настоявам в БГ, когато стане на 4, да му я сложат пак.

# 453
Хоупи, мисля че и тук се ваксинират задължително против Варицела. Едната е тази на 13 месеца, тя е съвкупна за трите вида шарка... Но не съм напълно сигурна и запозната!  Peace

Бубее, Ралфи сериозно ли ползва още шезлонг???  Shocked Rolling Eyes Еди не го ползва откакто започна да се обръща, т.е. 3 месец, да кажем до средатата на 4 месец беше вързан в него...

Десинце, косата я мия един-два пъти в седмицата - че е голям проблем при нас.... пищи, става, тръгва, пързаля се, ужас... вече сама да го измия е някакъв ад... занапред ще ми трябва помощ... иначе нямах проблеми самичка да си го къпя, аз така и правих де Peace

# 454
Хм,днес май не съм писала.
Шезлонг-не сме ползвали никога.Използвах кошницата за кола и люлеех вътре.

Варицелата-мисля,че в БГ не слагат задължителна ваксина за нея.Днес дори една майка ми обесняваше това. Иначе аз съм я карала късно на 17 години и около 3-4 години след това ме атакуваха въпросните недоизлекувани вируси.Тук  му казват Херпес Зостер.Първият път когато се появи отново започна като настинка и след това излезнаха тези неприятни образувания,които болят,сърбят и т.н. Сега периодично продължават да се появяват предимно при силен стрес.

Косата-мием я 2 пъти в седмицата още от зимата.

Цвете,страхотни сте.А малката как се е омазала с торта-сладуранка.

След днешната консултация на 1г и 3 дни Мариела тежи 11,900кг(+200) и е 80 см(+1) ама друг път,тя изобщо не пожела да легне на тва ми ти чудо.Според мен е доста по- висока защото вече доста стърчи като застане до масата.
Нямаше ваксина,явно другият месец ще и сложат две за късмет.

# 455
Бубе, шезлонг използвахме много малко - до към 4-ия месец.  Оказа се най-неизползваемата вещ. А до колкото за снимките, просто се усмихвам и някакси излизам добре Embarassed Даже на кръщенето на малкия майка ми ми каза "да не се зъбя толкова на снимките"  Laughing Mr. Green

# 456
 Heart Eyes

здравейте

чета редовно ама не остава време ... да се похваля днес взех още един изпит  Party

Мариети - страхотна торта!!!  Hug
Деси стискам палци да се окаже нещо безобидно  Peace надявам се скоро и да се видим

Гледах страхотни снимки  Hug ДОЛУ ЛАПИТЕ ОТ БОРИМЕРЧЕ !!!

за слизането - правилно слиза но в момента новата игра е да скача - оттласква се от облегалката или таблата на леглото/дивана и пада на меко и се хили ... обаче днес падна на пода ... ooooh!
за косата - всеки ден ... но имам друг проблем - не иска да се къпе в коритото - тръшка се и изпада в истерия  #Crazy
шезлонг - никога не сме ползвали
за ходенето - все повече се пуска но си  я  е страх ...
за къщичките - зарибихте ме ...  Twisted Evil

айде аз да продължавам да уча  Crazy

# 457
Благодаря на всички за положителните коментари за моето първо тортоправене!!! Много ми стана приятноооооо и чак нямам търпение за следващата тортаааа  Hug Hug Hug

Къщи, бравоооооо за изпита!!! Дерзай!
Много висока Мариела! Мариса сигурно ще е като 6-месечно пред нея...
Бубе, аз като шезлонг използвах Maxi Cosi-то и ми вършеше страхотна работа! Но в момента, в който Мариса започна да се обръща и да се изправя, изобщо не искаше да седи в него - т.е. до около 4-5ти месец. То с времето отказа всичко, което й ограничава свободния достъп... Дори проходилка ползвахме само 2 месеца.
Десинце, Мариса ме действа по същия начин  ooooh! Познай кой е по-голям инат  Mr. Green
Нанди, порових се в темата и не знам защо, но не можах да видя снимката на къщичката ви   Crossing Arms
Херко, ще взема да те водя на сладкарница аз тия дни  Rolling Eyes
Бисквитке и аз мислих да купим пясък и да направим пясъчник под беседката... ама веднага се сетих, че котките, обикалящи двора може да го използват  ooooh! Ама и аз съм една параноичка...  Tired
Цвете, рожденичката е много сладка! Къде я кри до сега?!
Аз НЕ слагам подправки като готвя на Мариса. Всичко е "натюрлих". Добавям само малко зехтин или масалце  Peace и всичко много се харесва (дори повече от куФнята, сигурно защото е готвено с много лИбоФ  Crazy)
Myst, хубава почивка ти желая! Да разпуснеш подобаващо!!!  Hug

Момичета, като чета колко много сте отслабнали... само аз ли дебелея... сега съм дори по-тежка, отколкото бях в 9-тия преди да родя  newsm45 smile3511 smile3514 Все започвам някакви диети и до никъде не я докарвам  #2gunfire Мен стреса ми влияе много дебелеещо, не знам вие как отслабвате...

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 03:21 от marietta_g

# 458
Момичета, като чета колко много сте отслабнали... само аз ли дебелея... сега съм дори по-тежка, отколкото бях в 9-тия преди да родя  newsm45 smile3511 smile3514 Все започвам някакви диети и до никъде не я докарвам  #2gunfire Мен стреса ми влияе много дебелеещо, не знам вие как отслабвате...
Не, не си само ти. Вчера си облякох панталона, с който бях на изписването. И ми беше добре. Не знам какво да кажа, освен, че наистина си ям повече, отколкот трябва. Винаги съм имала страхотна воля и съм била на диети цял живот. Сега просто не знам какво ми става и освен да се депресирам като пълен неудачник, дурго не успявам да направя   Banghead Banghead Banghead Cry Cry Cry

# 459
  • при палмите и алигаторите,FL
Да си спретнем група, "Дебели, депресирани и вечно гладни майски мами" Thinking, аз ще съм биг босът Naughty
тц, не нстава, аз не съм депресирана и май там е проблемът. Знам че съм дебела, но си ям достаъчно добре за да подържам килцата, оправдавам се с кърменето, но до кога Thinking

Мариети, изтрила съм албума където е била снимката на къщето, лошото е че на този комп нямам снимки, но ще се разтърся из дисковете дето си донесохме от Бг.Пясъчникът може да се покрива с найлон, когато Марисинка не играе и така ще го предпазиш от вредители, има и такива с капаци, но са солидна сума Confused

Бубе, ти ме уби, Ралфи в шезлонга ли спи през ноща, помня че преди беше споменавала, но как се побира още. Нашия шезлонг замина в един оказион преди няколко месеца, макар че Соник си го харесваше за стол, но Моник се катереше отгоре и ме беше страх да не с епрекатури.

Къщи, бравос за изпита Hug

От подправките съм слагала копър-пресен, магданоз-пресен, чубрица и джоджен, след като започнах да давам пюрета от трета стъпка дето са по на едро , а в тях има копър, реших че и аз мога да слагам в манджите, пък и таратор без копър не върви/аз го ям без чесън , така че е по мой вкус Whistling/

Къпънето при нас е всеки ден, понякога и по два пъти на ден, ако е яла диня Crazy например. Само като ѝ кажа хайде да се къпем и търчи към банята като стигне до ваната вдига крак да влиза, много е смешна.Косата с водица я мием на всяко къпане, със шампоан два пъти в седмицата или когато се сетя.

Марта, Нели, Херич, Оливер, Сватееее  липсвате  Hug

ПП Редактирам  се, намерих снимки, ужасни са , но с повече въображение се разпознав какво има на тях
Скрит текст:
Тези двете са от Обзор, имах някъде и от софийския ни дом, обаче не мга да ги открия

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 05:53 от nandi

# 460
Бисквитке и аз мислих да купим пясък и да направим пясъчник под беседката... ама веднага се сетих, че котките, обикалящи двора може да го използват  ooooh! Ама и аз съм една параноичка...  Tired

Мариети, знам, че в големите магазини има пясък, обработен с нещо срещу четериноги натрапници. При нас има един пясъчник и в пясъка има едни черни неща - не са камъчета и предполагам е нещо такова.

Подправки - слагам всичко без пикантина и черан пипер (т.е. малко сол и всякакви зеленилки).

За цикъл - и аз съм от щастливците без Simple Smile

За шезлонг - не ползваме от доста време, но мога да пробвам да му го извадя за люлка...

Ох, много съм делова, но не ми се пише. Дани кашля като дърт пушач и почти не сме спали тази нощ. Няма Т, няма сополи, какво е това чудо - не знам (и педи също  Mr. Green).

Имате ли идеи за 1ви юни? Ще водите ли бебовците някъде?

# 461
  • на североизток
Мариетка, тортата е страхотна! Браво!

Къщи, браво и на теб за изпита!

Гери, все ще пиша - ако имаш възможност - учи. Стискам ти палци!

За готвенето - пресни подправки и много, много малко сол. Нищо друго.

За шезлонг - ползмахме го докъм 4-ия месец.

Джуф, дано Дани бързо се оправи. Да не би кашлицата да е от по-голямо количество лиги при никнещи зъбки?

Мист
, радвам се, че сте добре! От сърце ви пожелавам и на вас едно прекрасно лято на морето Hug

Миенето
на главата - поне два пъти седмично. Голямо хилене пада Simple Smile

За пясъчниците и въобще ходенето навън - като Бисквитка. Не мога да си представя да я пусна из цялата тази мръсотия Rolling Eyes

И накрая за ваксината, която се слага на 13 месечна възраст - тя е против рубеола - едра шарка, паротит - заушка и морбили, т.е. тук не ваксинират срещу варицела.

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 09:51 от zazka

# 462
  • София
Добро утро!
Гледам съм ви липсвала  Heart Eyes,  ами тук съм и си чета редовно, но няма с какво да се похваля. С тия земетресения съвсем съм се сдухала  Confused Все си мисля, че ще има още силни и съм на тръни. Родителите ми (които в момента не са в БГ) ме карат да ходя да видя апартамента дали всичко е наред, но мен ме е страх. Как да се кача на 14-ия етаж  Rolling Eyes
Вчера пък за капак на психичното ми състояние видях и на улицата змия  Shocked . Е съвсем се побърках , сега освен , че се ослушвам за земетресение се оглеждам и за змии. Ходя точно като сурикат по улиците  Wink
Сдухах ли ви и вас  Simple Smile Обещавам повече да не се оплаквам  Peace
Ели е добре вече. Почти изчистихме секрета от нослето. Със всеки изминал ден става все по стабилна в ходенето и все по инатлива. Тръшка се ако не получи това което иска. Постоянно си дърпат разни играчки с брат и, но и много си играят заедно и се радват един на друг.
Мариетка , много хубава торта си измайсторила и тъй като Хера не я е опитала предлагам да я повториш , но около 22-23 юни  Wink . За отслабването да ти призная и аз съм до под кривата круша общо взето. Свалих едни 5 кг. и така си се търкалям  Confused
Гале забравих да ви похваля с МТ за вашата торта. Много е хубава. Браво на вас  Hug
Нанди много готина къща, сега ще трябва и аз да търся голям кашон да видим какво ще се получи  Laughing
Марта ми липсва. И тя спря да пише редовно, дано да са добре  Praynig
За подправките и аз да кажа. Слагам всякакви , но в умерени количества. Пикантина не позвам от години . Съдържа Мононатриев глуатамат . Поради тази причина не ползвам никакави фиксове, бульони, готови супи и подобни разни. И като съм почнала на тази тема да кажа , че безалкохолни газирани и сокове купувам много , много рядко. Чипсове, бейкроуси, марети също. Колбаси не съм взимала от месеци. Маргарин и разни палмови масла не влизат в къщата ми. Старая се да избягвам храни с много Е-та. Абе като се ходи на пазар пада едно четене на етикети  ooooh! . Разучила  съм си определени марки и главно тях купувам.
Нямаше да пиша разни лоши неща, но ей го на пак се отприщих  Embarassed
Шезлонга го ползваме за да си държим разни играчки на него.
За 1-ви юни няма да ги водя никъде моите дребни/ Алекс ще има театър от детската градина. Купила съм им подаръци. на Ели кукла-бебе което казва разни думички и гука, а на Алекс воден автомат с батерии.
За цикъла  отдавна ме "зарадва"
Лусиии  ти няма ли да напишеш някой по типичен за теб пост? Няма какво да чета тези дни  Laughing
Ами друго не се сещам за сега да пиша, ако има нещо ще се включвам пак  Peace

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 10:04 от nellyli

# 463
  • Стара Загора
Добро утро!
Гледам съм ви липсвала  Heart Eyes,  ами тук съм и си чета редовно, но няма с какво да се похваля.

Нещо подобно Tired
Цикъл - имам си още от втория месец след раждането...редовен и така да си остане. Трето няма да раждам Twisted Evil и да стане беля....оправям я. Нерви нямам....и стаи за трето нямам Mr. Green
Днес е избора на професия на Боример....в този ред на мисли...Мариетке ако четеш, че не си вдигаш телефона вече втори ден - 12,30 в градската градинка Mr. Green на нашето място.
Шезлонг - ползвах до към 4 месец.
Подправки - сол, масло...общо взето това слагам. Боример си умира за спанак...явно ще става Помпай моряка Mr. Green
БУБЕ снимките почти няма обработка тези последните...само контраст леко...но това е Никон Mr. Green Като оставим шегата на страна за Никон и Канон...избирай свежи и пъстри дрехи и много шарени площадки и зеленина...ще видиш как се променя веднага картината към по-добро. Hug
Свате браво за изпита Hug все така напред и нагоре дет се вика.
За 1-ви юни - точно днес сутринта си говорихме с Георгиев къде да ги водим....най-вероятно ще е на детски кът ако вали...ако не по поляните.
Джуф - за кашлицата...да сте слагали ваксина някоя закъсняла?
Стига толкова...много писах пак...ставам, че ще пропусна гостите на Боример.
Във фейса писах...да се отчета и тук - вчера на 1,1г. Боример тежи 9кг. /-720гр./ и 81см. /+2см/ и боднат в крака...е ожали си бута ама то без това неможе Mr. Green

# 464
Привет!
Цитирам Нелли, че мнението ми съвпада с нейното
За подправките и аз да кажа. Слагам всякакви , но в умерени количества. Пикантина не позвам от години . Съдържа Мононатриев глуатамат . Поради тази причина не ползвам никакави фиксове, бульони, готови супи и подобни разни. И като съм почнала на тази тема да кажа , че безалкохолни газирани и сокове купувам много , много рядко. Чипсове, бейкроуси, марети също. Колбаси не съм взимала от месеци. Маргарин и разни палмови масла не влизат в къщата ми. Старая се да избягвам храни с много Е-та. Абе като се ходи на пазар пада едно четене на етикети  ooooh! . Разучила  съм си определени марки и главно тях купувам.
Само че в допълнение аз не купувам и кайма от магазина и хляб също. Купувам парчета месо, които си меля, а хлябът си го пека и то от години. Ами по-вкусен е моят хляб от магазинския и то с пъти. От скоро си квася и кисело мляко, искам да си правя и масло, но ММ вече се дърпа. И предполагам, че отдалече звучи така, сякаш не излизам от кухнята и цял ден бъркам разни тенджери, но повярвайте ми не е така Wink

Къщичке, браво за изпита!
Бубе, и аз да благодаря за поканата(нали каза, че е за всички  Wink), но няма да успеем. Ако беше някъде по-наблизо щх да направя всичко възможно, но Варна ни се пада много далеч Sad
Шезлонг и аз е ползвам откакто взе да се обръща.
01 юни - баща и ако има възможност ще си вземе половин ден отпуска и ще излезем заедно някъде за някое детско увеселение. Ако не може да си вземе отпуска сама ще я водя в Борисовата, че ми е най-близо. Купих и малък подарък - книжка и кубчета-пъзел Peace
Али от вчера има 5-ти зъб Mr. Green Множат се и нашите  Laughing
Днес съм се наканила на едни мъфини със шоколадова шапчица и маршмелоу крем, та ако успея ще се похваля. Стискайте палци!
Усмихнат ден!

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 10:39 от Бисквитка

Общи условия

Активация на акаунт