БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-19

• 23 636
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Не разбрах: 5ти ден по принцип, или 5ти ден на тиква?
Малък е за цяло бурканче според мен.
Хранене не се замества (т.е. без мляко) до година.  Peace

# 616
  • Варна
4 дена беше само на тиква а от днес тиква+морков ..педи каза да замествам обедното затова питам ...ми не знам дали е малък за едно бурканче малко ама ми хареса морковите и  си го изяде цялото Simple Smile))

# 617
Ясно. Simple Smile
И другите ще ти кажат - до година основното ядене е мляко.
Всичко друго е за запознаване с нови вкусове, не за наяждане. При все, че от скоро захранваш и бебето е толкова малко, аз не бих ти препоръчала цяло бурканче  Peace

# 618
  • Berlin
По принцип се въвежда по едно нещо.  Peace А не тиква и бананче. То бананчето между храненията също си е захранване. Simple Smile

# 619
Мисля да запиша малката на кухня, когато навърши 1 година и захраня с белтък и прясно мляко. Въпроса ми е следния : сутрин давам АМ за закуска, след около два часа плодове, за обяд ще давам основното от ДК, следобед не мисля да променям кашите, като ги редувам. Сега за вечеря давам пак мляко. Кога да давам супата от ДК и кога десерта ? Какво трябва да се дава за вечеря ? При нас тя е около 19 часа.
Преди сън ще остане пак мляко към 22 часа.

# 620
  • Варна
Ясно. Simple Smile
И другите ще ти кажат - до година основното ядене е мляко.
Всичко друго е за запознаване с нови вкусове, не за наяждане. При все, че от скоро захранваш и бебето е толкова малко, аз не бих ти препоръчала цяло бурканче  Peace
В такъв случай по колко да му давам зеленчуково пюре на обяд ...и как да е преди или след кърмене, след кърмене надали ще хапва с интерес а нали и това е идеята Simple Smile какво ще препоръчате преди или след кърмене и по колко пюре Simple Smile
Много благодаря за вниманието

# 621

[/quote] При захранване първо се дава твърдата храна и после млякото,защото иначе трябва да не му даваш пълната порция мляко и докато се нагласиш да му дадеш с лъжичка пюрето мисля че бебето ще плаче защото не се е нахранило и ще мисли че няма да му дадеш повече.Аз винаги давах първо пюрето и после дохранвах.Нека кажат и по опитните но аз мисля че варианта на твърдата храна между храненията не е удачен нали има интервал между всяко хранене а и така колко на брой хранения ще станат? Но всеки си преценява просто изказах моето мнение!

# 622
При захранване първо се дава твърдата храна и после млякото,защото иначе трябва да не му даваш пълната порция мляко и докато се нагласиш да му дадеш с лъжичка пюрето мисля че бебето ще плаче защото не се е нахранило и ще мисли че няма да му дадеш повече.Аз винаги давах първо пюрето и после дохранвах.Нека кажат и по опитните но аз мисля че варианта на твърдата храна между храненията не е удачен нали има интервал между всяко хранене а и така колко на брой хранения ще станат? Но всеки си преценява просто изказах моето мнение!

# 623
Извинявай за острия тон, но ти май така само си питаш за идеята, а пак си правиш каквото си си наумила  Tired

Да попитам и аз от 4 дена се захранваме с тиква днес изяде горе долу половин бурканче малките на хипп, мога ли след обед между храненията да му дам плодово пюре малко Simple Smile педи каза да давам че има мн плодове сега ама знам ли...взела съм бананче пак на ХИПП какво ще кажете:)

Доколкото разбирам искаш да дадеш две нови храни в един ден, така ли? Ако е така, категорично не можеш. Захранваш с един нов продукт 4-5 дни (в случая тиквата) и чак тогава може да въведеш друг.
Иначе относно пюрето от банан - да, няма проблем, един от първите плодове е.  Peace

Момичета вече се захранихме с тиква днес добавих и морков следобед между храненията давам и бананче ..въпроса ми е от кога мога да почна да му давам следобед каши днес ни е 5 ден захранване          и изяде цяло бурканче от най малките , бързо ли ще е ако почна да му давам следобед каша тъй като  сега заместихме обедното ? Simple Smile

Даваш си накуп всичко и искаш съвет??? Много съжалявам, но за какво ги искаш тези съвети, при положение, че си действаш както си си решила?  Tired

Дай кюфтета, ракийка и пържени картофки утре и мирясайте  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 07:40 от Блонди

# 624
Момичета вече се захранихме с тиква днес добавих и морков следобед между храненията давам и бананче ..въпроса ми е от кога мога да почна да му давам следобед каши днес ни е 5 ден захранване          и изяде цяло бурканче от най малките , бързо ли ще е ако почна да му давам следобед каша тъй като  сега заместихме обедното ? Simple Smile

Ти всичко това за колко дни го даде? Аз ли нещо не разбирам -  за 5 дни си дала тиква,банан и морков,сега искаш и каша??? По принцип 5 дни се въвежда само един зеленчук/плод Защо бързаш толкова? Рискуваш да дойде момент и детето ти да започне да отказва твърда  храна.Насилваш нещата според мен излишно.А и като махнем всичко останало,това препускане хич не е добро за стомаха на детето ти .... но... ти си майка на детето си,свободна си да правиш каквото си поискаш...

# 625
  • София
А един път въведени вече може ли?

# 626
  • Berlin
Вече  въведени неща може да си даваш.

Ами момичето може да мисли, че плодът банан не е за въвеждане, а за десертче или по малко между храненията. Simple Smile И аз писах, че бананът отделно се въвежда, и преди това не един е писал "само по едно нещо" ... Който иска, се вслушва или чете малко повече, който не иска, то се вижда. Simple Smile

# 627
Мисля да запиша малката на кухня, когато навърши 1 година и захраня с белтък и прясно мляко. Въпроса ми е следния : сутрин давам АМ за закуска, след около два часа плодове, за обяд ще давам основното от ДК, следобед не мисля да променям кашите, като ги редувам. Сега за вечеря давам пак мляко. Кога да давам супата от ДК и кога десерта ? Какво трябва да се дава за вечеря ? При нас тя е около 19 часа.
Преди сън ще остане пак мляко към 22 часа.

На обяд може да даваш малко супа и после второто. Кашите следобед можеш да редуваш с десерта от кухнята. Обикновено е крем, който лично аз бих пропускала.
Вечерята в 19.00 часа може да е част от вашата вечеря или нещо, което си приготвила специално за детето - манджа, задушени зеленчуци, ризото и пр.

# 628
  • София
При нас въвеждането на каквото и да е било, започна от 6 месеца и половина, първо с каша 5 дни, после с пюретата, бебето изпита желание да ги яде чак след 1 месец някъде. Казвали са ми, че се дава малко парче плод така и започнахме, отначало плю, но после започна да си иска когато аз ям, домашните пюрета ги обича много повече от купените и няма запек от тях.

# 629
Току що се захранихме с оризова каша .Малкия като че ли я хареса .Направих я малко по рядка - не че знам колко трябва да е гъста  , но приличаше на банановото пюре на Ганчев, което една приятелка дава на нейното бебе .Направих 40 мл и ги изяде , ако имаше още сигурно и тях щеше да изяде .Много ли е като количество ?

Общи условия

Активация на акаунт