БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-19

• 23 636
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Разлика няма какъв е грахът, може би сорта. Люспицата му е груба и целулозна, освен това е и потенциален алерген. Именно поради тези 2 причини, бобовите се въвеждат по-късно.

Схемата от линка е много грешна. Например целина - тя се въвежда чак след 12 месеца, а не след 6.

# 646
  • Berlin
Милинка, това е схемата за Захранване, водено от бебето - по принцип там няма строго определена схема. Поне аз с такова впечатление останах и наистина някои неща са дадени по-рано, отколкото по принцип се препоръчва. Но наистина има различни схеми ...
На малкия грах от пюре му действа болезнено на стомахчето, а го въведох около 9м.

# 647
Люспите след като се свари граха ги махнах. Той изяде 2-3 лъжички и никаква отрицателна реакция нямаше  Praynig Явно трябва да търся друга схема.  newsm78

# 648
  • София
Явно трябва да търся друга схема.  newsm78
Наистина в нет-а схеми за захранване,колкото искаш Wink.
Така,да попитам и аз.1Кога се дава млечна каша? 2Може ли да давам елда?

# 649
 Thinking  Абе и аз ставам разногледа от тези схеми, толкова много вариянти има в интернет  #Crazy Sourcherry би ли споделила надежден източник, книга, сайт където храните са структурирани най-правилно за въвеждане, така и обърканите майки които захранват или им предстои биха били по-малко объркани.   bouquet

# 650
Марса, елда се въвежда след 7 навършени месеца.
Можеш да даваш млечни каши, но купувай такива с преходно мляко - Хипп, Милупа, Тьопфер.

dobinko, ето надежден източник, но четете: Съвети за захранване от Косе Босе
Това е нещото, което и на мен ми бе необходимо, когато захранвах, но го нямаше.

# 651
  • Пловдив
Здравейте   bouquet
Не съм чела подробно темата,само последните странички,та моля да ме извините ,ако въпросът е обсъждан или звучи тъпо Blush
Интересува ме съдържанието на кашите, по точно за млчените.Щом пише млечна каша,значи има мляко,но какво  newsm78 краве мляко ли или адаптирано.Това пише на съдържанието на една от кашите " 34.5% преходно мляко (обезмаслено мляко) " ,т.е. това АМ ли е?
 П.П Сега видях Sourcherry ,че е писала за кашите май си отговорих на въпроса,трябва да се дават каши с преходно мляко

# 652
  • Berlin
преходно мляко е АМ, да. Мляко за кърмачета (мисля) се нарича АМ-то за бебета до 6м, за след 6м. се нарича преходно мляко. Някои каши са с АМ (Тьопфер, Милупа, Хип), някои са със сухо мляко - Слънчо, за тези знам аз. АМ си го ползваме за по-кратко. Simple Smile

# 653
  • София
Благодаря ви за отговорите!
Бях си харесала една каша на Хип с елда и плодове,но ще изчакам с елдата.

# 654

А преди това въведи плодовете от пюре, стига да са подходящи за възрастта й.

# 655
Sourcherry благодаря за линка, информацията е доста подробна, започвам да чета, а като изникват въпроси ще питам.   bouquet

# 656
  • София

А преди това въведи плодовете от пюре, стига да са подходящи за възрастта й.
Още веднъж благодаря!

# 657
С каква каша е по-добре да се започне (от кашите, а не като начало на захранването) - млечна или безмлечна?

# 658
Ако бебето ти е само на кърма, с безмлечна, която ще правиш с кърма. Ако пие АМ, тогава може и млечна, но на фирма, която ги предлага с АМ, а не с обикновено сухо мляко.

# 659
Благодаря Блонди, с НАН сме. А ако взема безмлечна да я правя ли с АМ?

Общи условия

Активация на акаунт