БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-19

• 23 636
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Кема, ако превариш зехтина, в него нищо няма да остане като биологична ценност.
Дава се суров, от бутилката и задължително екстравърджин.

# 91
  • София
Кема, ако превариш зехтина, в него нищо няма да остане като биологична ценност.
Дава се суров, от бутилката и задължително екстравърджин.

И аз така знам, така и правя по няколко капки суров слагам.(макар, че малко се цупи на вкуса) Peace

# 92
Малко по-особен е вкуса и леко нагарча, но се свиква.

# 93
  • Варна
Здравейте  Hug

Вечерята или закуската се въвеждаше последно?

# 94
В някои пюрета на ганчев, които са от 4 -ти месец пише че има масло. Това проблем ли е???

А като начални нишестета - оризово и царевично други дават ли се?

# 95
А като начални нишестета - оризово и царевично други дават ли се?

Картофено нишесте, но не зная дали изобщо се добавя.
Ганчев не са подходящи за толкова малко бебе, като твоето.

Светла, много бързаш. В зависимост от бебето и неговите потребности се нагажда и режима, че и храненето. По българските схеми първо се добавя закуска - попара, вместо мляко, а вечеря малко по-късно.

Моето дете до късна възраст закусваше и вечеряше само АМ. Така искаше, не съм го насилвала.

# 96
  • Варна
Сърчи, знам че е рано и за двете, но просто ми е интересно, защото на мен ми е по-логично, като се въведе масло и сирене и глутен, да се почва закуската. Което ще стане след дооста време  Grinning Но в същото време ми е мн интересно каква би могла да бъде вечерята на едно мъничко дете? Не трябва ли да е само мляко? Защото моята щерка пие АМ примерно в 20-20.3 ч. и няма "мляко преди сън"

# 97
Здравейте!Моето дете е вече на 10 месеца и искам да ви попитам супата от ДК кога се дава на обяд или вечер?И трябва ли да пие мляко вечер и какво да бъде то АМ или кисело?

# 98
Светле, трябва да има мляко преди сън - ако не е в шише, задължително е вечерята да съдържа нещо млечно - млечна каша, зърна със сирене, зеленчук с мляко или сирене и т.н. От особено значение е това, да не говорим, че калцият се усвоява най-пълноценно вечер.
Това последното важи и за нас възрастните.

Нелче, супата от ДК е предвидена за обяд. Нека детето пие АМ вечер.

# 99
Светле, трябва да има мляко преди сън - ако не е в шише, задължително е вечерята да съдържа нещо млечно - млечна каша, зърна със сирене, зеленчук с мляко или сирене и т.н. От особено значение е това, да не говорим, че калцият се усвоява най-пълноценно вечер.
Това последното важи и за нас възрастните.

Нелче, супата от ДК е предвидена за обяд. Нека детето пие АМ вечер.

Ние ядем малко супа на обяд (от ДК), след това второто колкото изяде, това към 13.00ч. В 16 давам десерта от ДК и за вечеря в 19 какво е по-добре да давам? За приспиване в 21 пие АМ. От една седмица давам остатъка от супата в 19, иначе давах АМ

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 15:36 от pepito21

# 100
В 16 давам десерта от ДК и за вечеря в 19 какво е по-добре да давам?

Каквото решиш - някаква манджа, задушени зеленчуци, месо и т.н.

# 101
  • Варна
Сърчи, благодаря, разбрах   bouquet

Ами то нашето хапване вечер май си е точно преди сън,защото тя заспива след час. Гледам да я държа будна, защото задължително трябва да сменям памперса час след хранене /за да не е напишкана докато спи цяла нощ/ Но когато дойде вечерята, сигурно пак по това време ще се дава  newsm78

# 102
Светле, час-два преди лягане е най-добре да е вечерята. Млекцето може и непосредствено преди сън, разбира се.

# 103
аз до момента си правя сама пюретата на детето. На ганчев съм взела само морков+пъщърнак. Че защо да е малък за тях? За кои пюрета е моето дете. Макар че аз повечто ще си ги правя но искам да знам кои са подходящи от продаваните

# 104
  • Berlin
Най-подходящи тези с най-малко добавки в съдържанието. Напр. Хипп имат само тиква (съдържанието му е 90%тиква и вода), морков, картоф и т.н. Без никакви добавки като масло, мляко, растителни масла и др. Малък е з Ганчев, защото маслото се въвежда доста по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт