БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-19

• 23 636
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Ето за подправките:

Разрешени подправки под 1 год.:
- босилек
- джинджифил
- индийско орехече
- копър
- кориандър
- куркума
- лимонова кора
- магданоз
- мащерка
- мента
- портокалова кора
- риган
- розмарин
- червен пипер
- чесън

Проблемни подправки под 1 год.:
- ванилия (да не съдържа алкохол)
- горчица
- канела (спорен алерген)
- къри (понякога алерген)
- лимонов сок или лимонена киселина (по няколко капки може преди 1 год.)
- целина (алерген)
- хрян

# 676
много благодаря, значи по-скоро не.

# 677
Канела бих дала някъде към 10-тият месец. Може и без нея дотогава.

# 678
Ей сега видях моя мъж взел на Гербер пуйка с доматено пюре. Ама аз не съм въвеждала домат. Да не го ли давам?

След 8-ми месец може домат от пюре вече. Просто не го давай наведнъж цялото.  Peace

# 679
  • Варна
Ей сега видях моя мъж взел на Гербер пуйка с доматено пюре. Ама аз не съм въвеждала домат. Да не го ли давам?

След 8-ми месец може домат от пюре вече. Просто не го давай наведнъж цялото.  Peace

Благодарско   bouquet Лелее ние вече сме големи  Grinning

# 680
  • София, Бургас
Момичета, имам въпрос за изхождането на бебето. Ние сме на 9 дни и от вчера е акала само веднъж през нощта и то много малко. Храним се смесено с Лактана Био и кърма, като от днес е почти на кърма. Също така от вчера спи по-неспокойно и плаче, което предполагам са коликите. Та въпроса ми е колко време може да се забави акането според вас. Ако до утре не се изходи ще звъня на педито, но все пак искам да чуя и вашето мнение.  Мерси
предварително  bouquet

# 681
Момичета, имам въпрос за изхождането на бебето. Ние сме на 9 дни и от вчера е акала само веднъж през нощта и то много малко. Храним се смесено с Лактана Био и кърма, като от днес е почти на кърма. Също така от вчера спи по-неспокойно и плаче, което предполагам са коликите. Та въпроса ми е колко време може да се забави акането според вас. Ако до утре не се изходи ще звъня на педито, но все пак искам да чуя и вашето мнение.  Мерси
предварително  bouquet
здравей , според мен изчакай , щом си на кърма изцяло от днес, пробвай 2ч. преди да я накърмиш ,яж нещо разхлабително, примерно като тиква, круша, домати, червени чушки /печени /и т.н , накърми я когато и е храненето и чакай за резултат. Поне при нас беше така , като се запичаше ядях тиква и до следващото хранене се изхождаше. Сега е прието че детето може и до 7 дена да не се изходи, не било притеснително, но аз те съветвам да изчакаш и ако до 3 дена не се изходи ,тогава се консултирай с педиатър. Simple Smile

# 682
Момичета, имам въпрос за изхождането на бебето. Ние сме на 9 дни и от вчера е акала само веднъж през нощта и то много малко. Храним се смесено с Лактана Био и кърма, като от днес е почти на кърма. Също така от вчера спи по-неспокойно и плаче, което предполагам са коликите. Та въпроса ми е колко време може да се забави акането според вас. Ако до утре не се изходи ще звъня на педито, но все пак искам да чуя и вашето мнение.  Мерси
предварително  bouquet
Миро до сега все още ака на 3-4 дни .Спокоен е , не му е твърд корема и аз не се притеснявам.Открих обаче , че когато му натисна крачетата към коремчето няколко пъти до 3-4 часа се изаква .Друго което правя е масаж на корема  с кръгови движения

# 683
  • София
Ако повече от 24 часа не е акало въобще за бебе под 40 дни е притеснително. След 40ия ден разреждат акането, но дотогава не е хубаво да не ака всеки ден. Консултирай се с педиатъра си.

# 684
Здравейте!
Имам следният въпрос:
Как да въведа ечемик, ръж, пшеница? Защото намирам мултизърнести каши, но в тях има и ръж, ечемик, пшеница. От къде мога да намеря каши, които да не са с всичките видове в една каша?
Благодаря.

# 685
Въведох овес и пшеница и после направо многозърнести каши и бисквити. Няма проблем. Simple Smile

# 686
Здравейте!
Искам да попитам ако дам мандарина мога ли да считам и портокала за въведен?
Всъщност взела съм една каша с портокал, но той е само 0.1% и ми си иска да дам и плода. Тъй като мандарините са по-сладки мога ли да ги дам вместо портокал?

# 687
Здравейте!
Искам да попитам ако дам мандарина мога ли да считам и портокала за въведен?

Не, не е въведен, въвеждаш мандарина.
Дай си кашата без да се притесняваш.

# 688
  • София, Бургас
Ако повече от 24 часа не е акало въобще за бебе под 40 дни е притеснително. След 40ия ден разреждат акането, но дотогава не е хубаво да не ака всеки ден. Консултирай се с педиатъра си.

За щастие се изакахме преди да е минало много време. Явно е било от колики или съм яла нещо запичащо. Вчера се наядох с череши/въпреки, че не обичам много/и нещата се получиха /и при двете ни Embarassed/.

# 689
Има ли начин моя сладур като яде - пюрета, да не пипа с ръка, страшен е като вземе лъжицата и бута с пръста, всичко много се оплесква.

Общи условия

Активация на акаунт