Отговори
# 150
При мен има три четки и едно инструментче за рязане на фондан , бяло с три сменяеми колелца, бяха останали при Райчето и ги взех да са в мен, ще ги снимам и ще ги сложа да се намерят стопаните им.

# 151
Аз пък си имам ножица.  Mr. Green От тия, за рязане на месо. Доста е крива и амортизирана, ама бая тел отряза горката. Мисля че е на Лукс, ама не съм сигурна. Който си я познае и иска, ще си я получи.

# 152
  • варненка от София
Да взема и аз да се отчета, че още мигам и давам заето след толкова път, дъжд и тортите, които ме чакаха да правя.

Благодаря на Миленка и на Рая за търпението, че показаха от това ,което уменията така добре, времето беше малко, но то никога не стига. По отношение на декорирането, аз не вдявам кой знае колко от китки и претенции нямах какво ще се слага и как ще се декорира. Орхидеята ми не влезе, но тя и не ставаше за това, за розата и лалето да не говорим, ама пък момините ми сълзи са там, не съм капо един вид Laughing Снимки нямам никакви, ама аз все забравям, че имам фото.

Торти хапнахме кой истински, кой дъмита, ама гладни не останаха, сухи също. Последните две нощи сме спали с легенче в стаята, защото доста сериозно си прокапа бунгалцето, но пък си беше уютно и забавно най-вече за децата. Сега разбирам, че някои от хлапетата в нашата къща са се поили с дъждовна вода от легена  Mr. Green

Ванче, щеше нещо да ми даваш, ама сега се сетих за това  Mr. Green, на време е нали  Crazy Ама понеже им заръча, ще си го кажа - дай буркана. Flutter

# 153
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Влизам и аз, за да изкажа дълбоките си благодарности към Рая и Шемет за това, че дойдоха от другия край на света и отделиха няколко дни от времето си в България за нас! Hug Hug

Присъединявам се също към благодарностите към Ванчето за организацията и топлия прием (като че  сме ти на гости!) и към Иглика, която и аз изтормозих да ми лейне едно спешно силиконче.  Hug Hug

Специални благодарности към всички дами, които бяха отделили време, за да спретнат и да ни гостят с най-разнообразни вкусотии!  bouquet

Финално огромно БЛАГОДАРЯ към всички дами, които са мили, позитивни, отзивчиви и благоразположени към диверсант като мен, който с месеци не успява да пише в темата! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Сега малко в самозащита... По отношение на чинийките, на мен лично първата сутрин ми се случи да оставя една чиния на пейката зад мен, докато Шемет раздаваше инструкции кой какво и как да прави, като планувах след това да си я изхвърля, но някой (напълно възможно, Ванчето) ме беше изпреварил. Оттам-нататък си взех едно на ум и не повторих с подобно прегрешение, самата аз също изхвърлих няколко безпризорни чинийки. Мисля, че се получава ситуацията "много жени в една кухня" - нормално е да има напрежение... Надявам се все пак, че позитивните чувства взимат превес над негативните!

Във връзка с украсите на тортите, аз изчаках само Рая да забоде първия букет и хукнах да спасявам мъжа ми от децата, така че не съм присъствала на цялата ситуация. Звучи ми грубо, ако се е обсъждало на кого кое цвете се слага в букетите, но може би е нормално в общата еуфория хората да разпознаят своето и да отбележат, че е тяхно?! Като цяло не съм имала някакви специални представи как ще се украсяват тортите, само ме хвана яд, че не се завъртях на следващия ден да си отмъкна моите цветя, явно ще трябва да запретна ръкави и да правя нови. Wink

# 154
Изчетох ви ... и благодарностите и упреците  Laughing
Да кажа и аз сега  Mr. Green
 Пристигнах четвъртък следобед , докато се реши кой остава и кой не беше станало вече 5.30 . Предложих да направим конусите за розите , всеки сви рамене , а и повечето вече бяха "на маса" . Времето беше срещу нас ,дъждовно , влажно , тестото лепнеше ...нищо не съхнеше . С Шемет се бяхме разбрали тя да ви покаже лалето и някакъв пълнеж , за мен орхидея , лилиум и евентуално сладък грах . За някои лилиума не беше достатъчно интересно за правене цвете ,но доста от вас не бяха правили досега цвете на тел , не можеше да се хвърлим на нещо кой знае колко сложно. Едни правеха цветя , други снимаха , трети покриваха дъмита .
 За мен разпределението на времето можеше да бъде и по-добро , но все пак вие сте там със семейства , трябваше да ги гледате и нахраните . Благодаря на Краси, Ели и баща ѝ , Stasi76 и съпруга ѝ че се грижиха за Дида  Grinning
 В съботния ден направих това което беше във възможностите ми , в един момент си мислех че може би наистина няма да има какво да сложим на дъмитата . Rolling Eyes

За самото декориране ...аз докато сглобявах питах " какво още искате да сложа , къде ..." Не съм избрала орхидеите "по име" , освен моята друга не разпознах , а нея си я познах понеже имаше синьо по нея  Laughing ( попаднало незнайно откъде ) . Не че държах да има мое цвете на дъмито де  Mr. Green Laughing
Тортата имаше само лице , Да , аз казах че ще е само с лице . Не можеше да се наредят орхидеите в каскада , нищо не беше изсъхнало и всичко щеше да се изпонамачка . Можехме да направим още 2-3 малки букетчета за "гърба" , но никой не пое инициативата да ги сглоби , а и Ани започна да събира останалите зелении и момини сълзи за другата торта , ако ги бях обрала аз нямаше да остане почти никакъв "пълнеж" . Както обаче спомена Дими , първоначалната идея беше да имаме една етажна торта и една "кутия" в която да се сложат останалите направени цветя
 Да се сложат цветя на дъми както видяхте не е лесно , при истинска торта само се слага голяма сламка и букета влиза в нея . При дъмито пробиването на дупка е трудно, остава луфт който се опитах да прикрия , но всичко беше адски неизсъхнало и се сипеше в ръцете ми .
 Не мисля че тортата беше незавършена , на мен ми хареса , ако имаше кант , някакъв вид драперия щеше да си изглежда като сватбена  Mr. Green
Ванче за подложката ....Албенка като вдигна тортата едно огромно парче се откъсна , според мен нямаше как да се използва с това ѝ покритие което си беше и доста посмачкано и понакъсано . На мен първата мисъл която ми хрумна беше да се изчисти подложката , за да може да се използва отново . Ако засъхне тестото върху нея , махане няма и си става неизползваема . Аз попитах Албенка дали ще я вземе към тортата , тя отговори Не . Затова и я зачистих  Laughing  

Дами , за мен беше удоволствие да ви видя и запозная с вас .  Grinning

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 20:42 от raya_рая

# 155
  • София

Дами , за мен беше удоволствие да ви видя и запозная с вас .  Grinning
Абсолютно взаимно!  Heart Eyes

И благодаря, че ми взе парите най-накрая!  Mr. Green

# 156
Извинявайте,че нахлувам така в темата,но много бих искала да видя снимки от семинара. Гледах клипчетата,но не намерих снимки. За пореден път съжалявам,че не можах да дойда и тази година и ще се задоволя само с вашите постове,снимки и клипове  Confused ,ако може де  Simple Smile

# 157
Хайде и аз да се разпиша.
Сърдечно благодаря на Миленка и Рая за ценните уроци! На Иглика, че се съгласи да ни излее молдове на нас -страхливите да пипнем силикон hahaha На Ванчето за поредната организация на лагеруването!
Отбелязвам, че успях да опитам всички торти/или поне така си мисля/. След 1-вото изядено парче на тортата на Дими/моля за рецептата, моляаааа Praynig-първата торта, с малиновото сладко/, повече сладко не можех да поема, та карах само на опитване.Ванче и на твоите маслени мъфини искам рецептата, плиййййс Praynig!
Лично аз съм доволна от наученото и споделения опит от майсторките! Е, ако имаше по-стройна организация можеше и повече цветя да се покажат. Но като се съберат повече от 2 жени на едно място всички знаем какво се получава, а в случая бяхме много кифли. Нормално е да има различни мнения, виждания.
Надявам се като цяло да останем с добри впечатления, положителни емоции и прекрасни спомени от ЧЕТВЪРТИЯ ТОРТЕН СЕМИНАР!

# 158
Ванче за подложката ....
Това не беше критика, Райче. Това беше отправено само и единствено към Валерия, защото тя от самото начало се "влюби" в тази подложка...  Знам, че беше начупена и разкривена. По принцип, цялата подложка беше една огромна грешка. Първо - големината не подхождаше на нищо. Първо сложихме кръглата торта върху нея. Ами... адски грозно беше. Стоеше като мъфин отгоре. Валерия не спря да повтаря че това е тава за пица на парче и 3 дни се бъзикахме с нея затова. Квадратната подложка пък, беше по-малка отколкото трябваше. Като сложихме квадратната торта.... ми то не остана място отстрани, а се говореше за някакви падащи цветя, букети по самата подложка и затова ги разменихме. За покриването на тавата за пица..... Валерия да се изкаже.  hahaha Още същата вечер, половината подложка беше наранена от пипане и пренасяне. Не ставаше за нищо, затова беше идеално че я изчегъртахте, защото беше безумие да се крепи и тя. Не приемай нещата лично. Едва ли има човек, който да е разочарован от теб. Най-малко пък аз. Това че не правих китки, не значи че не уважавам този труд. Знаеш, че все около теб се въртя и ти надничах над рамото.
Наистина няма качени снимки в албума. Няма ли да ги качите там?? ФБ е хубава работа, ама албума си е вече с 4годишна традиция. Хайде ,да го допълним с пресни снимки. Ако нямате време, не можете или не ви се занимава, пратете ми снимки и ще ги кача аз. Който ми няма Скайпа да свирне.

# 159
Не знам за вас, но аз лично за първи път пипнах тел, дъствах цвете и въртях тиксо  Mr. Green  За мен това беше най-ползотворният семинар! Много неща научих, за което сърдечно благодаря на Рая и Милена! И колкото и да исках да си прибера орхидеята, защото съм толкова горда от себе си, че успях да сътворя такова нещо, то се чувствам поласкана, че цветето ми намери място на тортата  Embarassed  Поради което сега се налага да се сдобия и с тел, и с тиксо, и с дъстове/тебешири, и с кътъри и ... въобще бая инвестиция трябва да направя, защото здраво се зарибих на тия цветя  ooooh!  Laughing

Не знам за влагата там, но аз си прибрах несполучливата роза, на която не й хареса да стои набучена като на шиш и самосиндикално се отлюспи  hahaha Тааа, все още не е изсъхнала, пък у дома не е чак такава влага ...
Игличе, не знам дали видя как със страхопочитание те гледах и следях действията ти докато копираше и дублираше вейнери  Mr. Green Ще се възползвам като качваш нови снимки и неща  Mr. Green

Прословутите торти ... Имаше такива, които гледах как се раздават покрай мен, и такива които опитах по една бодната виличка. Имаше такива, които бяха точно по мой вкус и ми допаднаха много, имаше и такива, които не бяха от моята кръвна група. Признавам, че отмъкнах към 10-15 банички от на Албенка, но бяха за децата. Мъфините на Милва аз лично много ги уважих  Laughing Поговорих си със всички, които познавам лично и се радвам, че се запознах с нови хора.
И въпреки това останаха дами, с които нито съм се запознавала, нито съм разменила и една дума ... После си говорим за групички  newsm78

Милена, Рая, дълбок поклон пред таланта Ви, огромно и сърдечно благодаря за споделеното know-how!!!  Hug Hug Hug

# 160
И аз много благодаря на Рая и Шемет за уроците, въпреки че не правих китки видях много и ще го приложа в най-удобния случай. Предпочетох да снимам за да има нагледно кое как се прави. Нямам много време тези дни и затова не съм качила снимките още, но утре ще гледам да го направя.
Благодарности и на Ванчето, че за четвърта година се зае с организацията, на Иглика за огромната услуга, която ни прави с отливките.  bouquet

# 161
  • Vaudreuil Canada
Мацки радвам се, че сте доволни, въпреки че нямахме много късмет с времето.
Според мен за времето и инструментариума, с който разполагахме направихме много даже. Може и да е можело да направим повече, но можеше и това да не успеем, така че да си оценим труда достойно  Flutter
За мен приоритет беше да покажа какво и как съм видяла, че се прави. Пълненето на тортите честно казано го виждах като резултат, но не и приоритет.
Радвам се че се запознах с вас и опитах от вашите торти (съжалявам че не опитах и останалите  Mr. Green) Дими искам рецепта на тази първата която разряза мисля че беше с череши. Иглика благодаря ти за силикона и за това че се нае да ми правиш отливки както и за детайлните обяснения - друго си е да видиш на живо как се ползва тази адска смес  Hug
Рая благодарение на теб най-накрая направих и орхидея (признавам си че ми хареса резултата така че ще повторя  Blush)
Свещичка благодарности, че си се наела да направиш букетчетата за втората торта - и двете много ми харесват и не ги виждам като незавършени.
Ванче благодаря че за поредна година се нае с организацията - направо си за медал.
Аз нямам нито една снимка от събитието та бих се радвала да ми пратите някоя  Heart Eyes

# 162
  • София
Момичета, радвам се, че споделяте мненията си за семинара, много е полезно това - и за общата атмосфера и за бъдещи организации:)
Ще пусна и двете рецепти, само ми дайте малко време  Praynig, че едни гости идват утре, Явор записвах за 1-ви клас и ми е малко разпиляно времето, а искам да ги напиша и обясня, че да не ви се налага да питате:)

# 163
# 164
Качих снимките на Ани Бани:
http://seminar2008.multiply.com/photos/album/52/52

Момичета, радвам се, че споделяте мненията си за семинара, много е полезно това - и за общата атмосфера и за бъдещи организации:)
Точно затова написах онзи пост. Не за да разбуня духовете, а за да се изяснят много неща и да се изпусне парата. Защото е адски тъпо, всеки да има мнение, но да не го обявява гласно, а да ми го шушне на уше. Както винаги се получава, всеки си има мнение, но не смее да го изкаже. Така както аз мога да кажа какво не ми е харесало, така всеки може да се изкаже.
Като цяло, аз нямам забележки към семинара. На мен си ми хареса всичко. Видях нови неща, видях как да правя някои неща, които съм правила, но не са ми се получавали добре. Запознах се с нови хора, нагушках всичките 5 бебета, въпреки че девойката на Мария направо се стресна като я награбих спяща от баща си, ама после не протестираше.
Жалко за лошото време, но догодина пък може да уцелим хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт