Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 247
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
smile3533
 от скоро Аслан е с ужасен обрив, който според думите на лекаря е хранителен.
И понеже злото не идва само, в допълнение Аслан има и херпангина  ooooh! Това му е първото сериозно боледуване с висока Т, днес вече е по-добре, но три дни беше ужасно да го гледам така да страда newsm45

VSD обривът на Аслан не е ли от херпангината, ние също я изкарахме преди няколко дни, целият беше в обриви повече дори от шарка, при кака му мина много по-леко само с няколко по стъпалата

"Инфекцията се нарича така, защото се проявява с обриви по дланите и стъпалата и афти в устната кухина – ситни мехурчета, които в някои случаи са меки, но не сърбят.
Среща се при деца до 10-годишна възраст, като се проявява с появата на везикули (мехурчета) по лигавиците на устната кухина, езика и бузите, които бързо преминават в афти (бели петна заобиколени от червен ореол), везикули по дланите и пръстите на краката.
Най-меки са мехурчетата в устната кухина.
Заболяването е съпроводено от висока температура. Обривът при Синдрома ръка-крак-уста при малките може да се разпространи нагоре по краката - до бедрата и областта на пелените. "

Ivelina9292  стискам палци всичко да се подреди възможно най-добре за Сашко Praynig Hug

Да обява и тук  имаме среща с ~divina~утре 22-ри петък от 16.00ч. пред Народния театър, който има възможност да заповяда да се видим с тези испански сладури  Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 23:26 от migeo

# 331
  • Варна
Migeo, аз също бях чела, че са възможни и външни обриви, но лекаря каза, че характерът на обрива напомня по-скоро хранителна алергия. Не бях попадала обаче на по-подробно описание на самия обрив, а ти много ми помогна с това, което ми цитира. Обривът при Аслан започна от врата, после се спусна към раменете и от там "скочи" от двете страни на дупето, там където се намират лепките на памперса. Впоследствие тръгна и надолу, включително и по стъпалата... Това последното много ме озадачи. В крайна сметка пъпките изведнъж започнаха да загарят и озбледняват, гърлото му е много по-добре, няма Т. Но понеже лекарят малко ме наплаши възнамерявам да направя тестове за алергии на Аслан... Благодаря ти още веднъж за инфото  Hug

Лъки, блазе ти! Ходила съм на концерт само веднъж в живота си, и то не беше на много известна група... Даже изобщо  Mr. Green Беше по-скоро мини-концерт и не беше в България.

Ние с Аслан newsm52 в понеделник сутринта ни е полета, защото най-накрая получи виза newsm44 Мога цял роман да напиша с неволите за една канадска виза Mr. Green. Важното е, че приключи, сега остава да пристигнем и да ни пуснат в Канада, че знам ли...  newsm62

# 332
Честито и тук VSD ! Щом са дали виза няма как да не ви пуснат  Peace Дано да си намерила подходящ билет с малко престой.С едно прекачване ли е?Радвам се,че Аслан е по-добре  Hug Момичета имам един въпрос:Давате ли сол на децата и в какви количества?

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 20:36 от WithinTemptation

# 333
  • Плевен
Момичета влизам, за да се похваля- и последното непроходило мартенче вече тича! Марти ходи хванат само за едната ръка още от април, но така и не се отпускаше да ходи, от една седмица вече тича (защото е много зает и има ред задачи за изпълнение  Grinning )
Правихме прощъпулник, хвана първо парите, а после отвертката! Стана хубав празник за нашето момченце!
Поздрави на всички! болничките оздравявайте! VSD честита виза и лек път!

WithinTemptation  Имаме приятел-диетолог в нашето РИОКОЗ, той препоръчва максимално да се отдалечи приемането на сол от малки деца, аз още не съм давала. Другата му препоръка е да се дава на децата извара вместо сирене. Думите му бяха "Сиренето е солено и нямаш гаранция от какво е направено, а извара никой не фалшифицира". Лично аз се съобразявам с неговите препоръки, но всеки си знае...

# 334
Днес си прекарахме страхотно на приятната момчешка среща   (седем мартенчета+двама батковци!!!) bowuu Всичките ни кавалери са невероятни - дамичките ни ще имат избор  Hug Много се радвам, че се запознахме със специалните ни испански гости   - Дивина&family bouquet  

Snezhinka, браво на Марти  Hug
ВСД, толкова скоро заминавате!   bouquet Сигурно е много приятно вълнуващо това пътешествие ! Дано Аслан да е здравичък и да си прекарате чудесно! Колко време ще останете?
Бета, как е Бобчо - спасява ли се засега от шарката? А кака Яна?  Hug
Лъки, кофичките и ние много ги уважаваме   - жалко, че сте останали без такива. От друга страна съм сигурна, че Ади и баткото са в добрия смисъл на думата "заринати" от развиващи играчки, така че никога не скучаят Wink
Сол слагам съвсем малко, когато готвя с месо (това за мен значи 1/4 чаена лъжичка на 2л супа например), Ако е вегетарианско, почти винаги му слагам накрая (след като е  готово, непосредстено преди хранене) обезсолено сиренце вътре (но то все пак има някаква солчица). Иначе в храната от държавната кухня също съвсем малко слагат - не се усеща.

Последна редакция: пт, 22 юни 2012, 23:49 от sirence

# 335
  • София
привет,

сиренце, добре е вече Яна, днес й свърши карантината. Все още има пъпки, но завяхват. Мажем я с някакви мазила за изчезване на белезите Gingira Medicasol, че има няколко разчесани. Бобо още му е рано да се разболява, очаквам другата седмица към средата. Доста изтощителна се оказа шарката, Яна спеше всеки ден следобяд, нещо, което от малка не й се удава, въпреки всичките ни опити Simple Smile. Така че и с Бобо сигурно ще е тежко. ММ си остана в болнични, така че Яна ходеше с него на село при баба, докато той се бори с кухнята, която прави, а ние с Бобо си карахме обичайното ежедневие. Питаше някой за дневния режим. Нашият е малко странен - ставане 7-8ч, закуска към 9ч, излизане до около 11.30 и вместо обяд, цока и заспива, защото е уморен и не се интересува от ядене, само мен ме търси. Спи 2-2,5 часа и обядва към 15-16 часа. После имаме излизане, понякога яде плод към 19ч, вечеря към 20.30 - 21.00ч, къпане и лягане в 22ч. Прави по 12 часа сън на денонощие, малко ли е, много ли е - не знам  newsm78.

Бобо се оказа пристрастен към ритането на топка, днес купихме и футболна (поредната Simple Smile ). А в къщи никой не гледа футбол Simple Smile. ММ забеляза вчера, че рита повече с левия крак, май ще е левичарче. В момента, в който слезе от количката, започва да рови в коша, за да си извади топката. Като се наиграе пък, си я прибира и се опитва да се покатери обратно, много е смешен Simple Smile. А пък аз си държа разни неща в навеса на количката, той прави нещо като джоб над главата на Бобо и той явно е забелязал. Като яде морков или друго и му омръзне, се протяга и си го пуска отзад, прибира си човека  hahaha.

Миналата нощ направи рекорд - събуди се чааак в 5 без 20  Shocked. После се мята до 7 часа и накрая реших да ставаме, защото усетих, че памперсът му е сух. Та изкара с един памперс 24 часа, защото в горещото време пишка рядко и аз го хващам. Напишка го чак на вечеря. Аз няма да се обяснявам toilet training ли е, toilet timing ли е, но човекът знае, че като сложа на гърнето, от него се очаква да пишка. Така че се напъва, ако има нещо, прави го и си става, ако не - пак става. Само все още не ми показва по никакъв начин, освен че става нервен понякога, но той все още не говори хич, а и като че ли очаква, че аз си знам и не е нужно да ме информира.

Малко е своенравен, както отбеляза ММ наскоро, не желае да прави това, което го караш, ама хич. Та затова не мога да го уча на кой знае какво, той просто не желае да участва, освен ако сам не е решил да го прави. Например наскоро се научи да прави кули от едър строител, взима само единичните тухлички, които лесно се сглобяват и ги реди с голямо удоволствие. Но той сам си реши да го прави, аз съм го учила само да ги разглобява. Кулата с ринговете също реди почти без грешка сам. Обаче когато се мъча да го науча да пъха правилното парче в правилния отвор на кубчето, не иска ли, не схваща ли - не знам, отваря го и пуска парчетата през капака Simple Smile.

Относно солта, аз давам вече, готвя за всички еднакво и слагам като за нас, което е малко - аз покрай Яна се научих да готвя по-малко неполезни храни.
Обаче явно още си е бебок, колкото и да забравям. Онзи ден майка ми беше готвила боб и аз реших да му дам. Е, излезе ми през носа, както се казва. Цяла нощ се мяташе, мрънкаше, направо си ревеше даже. Аз давах инфакол, но му помогна за кратко. Почти не сме спали и двамата. Той сигурно и затова на другата нощ спа, без да се буди почти.

Мама Веси, все забравям да ти кажа - и аз съм забелязала, че яде повече, когато си играе. Затова, ако го видя, че нещо не му се занимава с ядене, а е изял малко, му връчвам някакви малки играчки в столчето. Например няколко шишенца от витамини с различна големина му задържат вниманието сума ти време - маха и слага капачките, пуска едно герданче на Яна в тях, пуска разни неща в една кутия от чай за кърмачки, затваря ги, дрънчи ги, пак отваря, вади ги и т.н. А през това време чинно отваря уста. Като се нахрани, ми връща всичко или пък започва да ги изхвърля  едно по едно Simple Smile. Тогава е ясно, че няма повече да яде. Е, пробвам да му дам айран и понякога хапва още някоя лъжичка след това  Simple Smile.

Лъки, браво за концерта. Аз искам на RHCP през септември, даже се чудя не можем ли с Яна да отидем по женски, че им беше фен като бебе  Laughing. Но пък тогава мислим и на море да ходим и ще видим.

Стига засега, друг път пак  Wink.

# 336
  • Бургас
Здрасти, ако ме помните  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
по въпроса за солта - не давам! Свекърва ми постоянно ми казва да му слагам по малко, но аз не виждам смисъл при положение , че когато яде хляб, сухар или солети, приема сол.
Ние още се кърмим и още не се пуска да върви сам, има ли още такива страхливковци сред вас???  Blush
Целувки и хладен ден.

# 337
Благодаря на всички мами,които са ми отговорили по въпроса за солта  Hug     bouquet
Catwalk И мен ме тормозят да слагам ама аз не се давам.Даже ако нещо не иска да яде било щото нямало сол.Та вече започнах да се питам дали аз не бъркам някъде...Сигурно няма лошо да се слага по малко,аз за сега се въздържам.
Betta радвам се,че Яна е по-добре.Дано на Бобо да му се размине!И да не забравя да го похваля,че строи кули!Ани строи кула само от 2 кубчета и това е.Аз като се опитвам да и покажа тя ги разрушава и се смее  Grinning Има една играчка с различни формички да се слагат по местата им-е знае коя формичка къде е ама не може да ги набута вътре и се ядосва.
За яденето ние ядем само като разглеждаме книжка-иначе не ще.Хапва 5-6 лъжици и иска да слиза да си играе.И се почва едно говорене и разказване-къде е мечо,къде е зайчето...Показва кое къде е и така се занимава.
*snezhinka* честито прохождане!Да върви все напред и нагоре!Знае какво да хване детето на прощъпулника  Grinning
marys, не знам как да разкажа за концерта. На мен концертите ми носят това, което предполагам на тинейджърите баровете и дискотеките. Слушам хубава музика, танцувам, пея, отърсвам се от всякакви негативни мисли и се зареждам положително. Когато ходих за първи път на концерт с мъжа ми ми каза една поговорка "100 гледат един вижда" и оттогава накрая винаги я изпитваме и си тръгваме с "подарък" - търсим по земята някое перо, палка, за спомен. Не съм обективна, това искам да кажа, на мен винаги ми харесва на концерт, а съм чувала не веднъж, че звукът бил зле, сцената била ниска и т.н. Била съм и в проливен дъжд и студ на концерт, стадионът се е изпразвал, а аз съм пяла и съм се веселила и имам много топли спомени от тези моменти.
Лъки много увлекателно го разказа,размечтах се...

Но скоро се виждах с приятелка, нейното дете е на 2 години и няколко месеца, изпадало в истерии, викало, тропало, ако му откажела, не искало да заспива по никакъв друг начин и направо се стреснах.
Shocked #Shocked ужас и Ани посинява от рев ако реша да не и дам,как ще се отбиваме не знам...
Стига толкова от мен- прекалих вече, отивам да лягам че късно стана

# 338
  • София
Привет, момичета!

Да споделя, че правихме прощъпулник и Виктор хвана писалката и калкулаторът. Друго ново покрай нас няма. Виктор все още не казва нищо, не е много и по т.нар. номера (аз така им викам, защото като се научи на нещо детето и го строяват пред всички да показва, като кученце:)) Все още не яде месо и зеленчуци. Вече е станал по-социален за мое щастие.

# 339
  • България моята родина
Здравейте на всички при нас още няма развитие,защото изчаквам една седмица да ни излезе здравната книжка и така.

Новото,което прави Сашо е да пие от шише,дори ме води,когато е жаден до шишето,за да му дам.Харесва му да пие от шие дори повече от ова да пие от чаша.

За гърнето пробвах и аз пак да го сложа,но беше един рев изобщо не иска да седи на него.Ще изчакам още.

Вчера бяхме на плаж и той като влезе във водата не му се излизаше такъв кеф с  пояса си и с това ритане с крачета и колко послушен беше чак ме изненада.

# 340
Ivelina9292 а диета започнахте ли?

# 341
  • България моята родина
ThomansitoНе посмях да започна диета преди да направим изследвания за алергия,първо за да объркам резултатите и второ малко се притеснявам,че ще объркам нещо или ще дам нещо с глутен.Много скоро ще направим изследвания и след това ще знам как да процедирам.

# 342
Привет и от нас Simple Smile

Ние сме нахитряли доста, Кирил всичко разбира, но отделен въпрос дали слуша. Като цяло си е добро детенце стига да се чувства добре.
Честити проходили крачета на Мартин, да тича безпрепятствено и смело напред!
Прочетох и на Лъки поста и часта където едно бебе на нейна позната се тръшкало ако не му даде да цока, ами то и при нас може да стане така и аз да това си давам, иначе ако се направя на луда и много се сърди. Онзи ден ходихме на ваксина, събуди се в 6 и го приспах в 12 не беше цокал от 8 до 12, което е доста време за него, но явно не се сеща като има интересни неща около  него. За щастие ваксината мина безпроблемно.
Бързам да ставам, ще намина по-късно

# 343
Привет сладурани!   bouquet

Ние се върнахме от краткото ни гостуване на морето и пак ни заля ежедневието.  Grinning
Вики и кака му естествено не излизаха от водата. Но много жега беше, по обед не се дишаше. Аз много добре си починах. И реших съвсем да го отбия. Предполагам че след няколко дни ще сме се отбили напълно. Махнах вечерното кърмене, то не че има много  Laughing Остана само сутрин. Но си признавам че то ще ми е на мен най трудното. Става мнооого рано това диване и това е. Дори на морето, където се изморяваше пак сутрин ставаше в диапазона на 6 - 6:30ч.  Tired
Замислям се да го отделям в друга стая. Тези няколко вечери спа със сестра си в една стая и почти не  се е будил. За разлика от нощите в които спим в една стая. Освен това явно е отвикнал да спим на едно легло с него, защото вечерта преди да тръгнем за морето, го сложих при мен на спалнята и цяла нощ се въртя и бута в мен и буквално осъмнахме "опулени"  Laughing  Тати беше по работа в Бургас а и той не могъл да спи и за да го оставя да си почине и поспи почти целия път карах аз до морето. Видя ми се безкраен пътя около 4-5 часа карах ooooh! Но не посмях да го оставя той да кара, когато е много уморен и недоспал се е случвало да задреме на волана и един път за малко да стане катастрофа. А аз съм съвсем друг тип. Дори и да съм уморена се стягам и докато съм зад волана съм на щрек. И според него съм идеална за международен шофьор.  Joy  

Ето какво прави на пясъка:

Сиренце Пропуснала съм призива за среща  Hug Но ако сте се върнали тази седмица може да се видим. Много ме е яд че изпуснахме Дивина и Сами, но живот и здраве следващия път ако има такъв. Ще се радвам да се видим  с повече мами.  Peace
За пелените Пуфис В началото и ние ги купувахме, но и Вики се обрина и подарих пакета на моя приятелка. На нейния сладур нищо му няма. Сега ползваме на Хъджис и съм доволна, но и те имат различни видове, та пак зависи кой ще си вземете. Но от тях не ми се е обривал.

Марис Много ще се радвам да се видим  Hug

Бета
Цитат
Малко е своенравен, както отбеляза ММ наскоро, не желае да прави това, което го караш, ама хич. Та затова не мога да го уча на кой знае какво, той просто не желае да участва, освен ако сам не е решил да го прави.
Същия е и Вики. Никакво съдействие не ми оказва. Но се примирявам, нали всяко дете си е различно.  Не иска да му чета книжки, той си ги разгръща сам, когато сам поиска. Има само една, която има търпение да му я по скоро разказвам " Дядо, ряпа вади" но тя е доста кратка  Laughing
Радвам се че Яна вече е по добре и дано Бобо не я изкара. Макар че не съм сигурна дали да не ти пожелая обратното  Wink  Макар че не е задължително да я изкара, нищо че е бил непрекъснато с нея.
За яденето Той без играчки не сяда да яде. Ако няма играчки с които да си играе не яде. Даже и когато има храна, която се яде с ръце пак  Thinking
А за концерта може така да си планирате отпуската, че да можете да смогнете и с 2-те.  Peace

Лъки Чудесно е че сте си изкарали страхотно на концерта. Но пиши този път какво сте си взели за спомен  Wink

VSDБраво за визата и приятно пътуване и гостуване.  Peace

redreny2000 Браво на адаша  Peace Прегръдки от нас  Hug

За солта слагам по малко и то морска, а не обикновена. Или каменна. сега си търся хималайска, ама не съм видяла до сега. Има ли някой който да е мяркал такава сол някъде. Всъщност солта е много полезна за организма, но не и тази така наречена обикновена йодирана сол. Тя е само химикали и не носи нищо полезно за организма. Истинската сол не задържа водата в организма а напротив спомага за нейното извеждане, както и за правилната циркулация на веществата.

За гърнето слагам го от време на време, но няма кой знае какъв напредък  Grinning Когато го усетя че се е наакал, му казвам Ти защо не ми каза, че ти се ака. И той започва да ми сочи гърнето  hahaha

snezhinka Честито ви прохождане. Браво на Марти.

Стига толкова от мен!  Hug

# 344
  • София
mama_vessy, страхотни сте!

Относно срещите
Опитваме се да се организираме като варненки, да имаме един определен ден в седмицата и който може да идва. Става дума за понеделниците в Южния парк, след 17 - 17:30 часа. Разбира се, при организирани срещи на друго място ще се включва всеки, който може. Казах опитваме се, защото днес май няма да успеем да се съберем. Ако не завали, аз ще съм там следобяд, така че ако има желаещи, ще пратя тел. на ЛС.

Слънчев ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт