Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 233
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
  • София
И нашият случай е като на Бишкота. Радвам се, че имам съмишленици. Трудничко ми е напоследък и започнах да изкрейзвам особено с нощното поцокване и приспиването.

Та....стана ми по-добре, като прочетох, че има и други. Не се оплаквам, просто споделям.

# 391
  • Пловдив
Само минавам да споделя, че и ние сме във вашата компания на много цокащи и неядящи  Laughing Явно е нормално. изобщо не мисля да го отбивам, толкова е крив, че ако не му дам и да суче, ще стане страшно. Но при мен нощите е по-лесно, защото спи с нас и само в просъница му давам и продължавам да спя, ако трябваше да ставам, щеше е да е друго. Засега не мисля да го тормозя и да го ограничавам, все ще израснат напиращите зъбки и ще мине и този период Simple Smile

Така и така съм влезнала, да ви питам, какво правите, когато децата удрят, хапят и т.н. агресивни действия?

# 392
Е, благодаря, наистина, аз си мислих, че нещо не е наред, а то било тенденция при всички кърмачета! И ние през ноща сме като Комелина, спим заедно и само се вади и дава, той цока и като му стига сам се обръща на другата страна, но понякога е по-сложно, защото поплаква, но със затворени очи.

За агресията мога да кажа, че я има, но не знам какво да правя, когато не стане на неговото започва да си удря главата, опитвал се е и да ме удря, но какво да правя, обяснявам или не обръщам внимание, за да не  си мисли, че така ми влияе.

Сега ще се опитвам да го приспивам, май зъбите го мъчат яко, че цял ден рева и сука...вече съм като зомби. Дано спим спокойно
Спокойна нощ на всички.

Мамите от Пловдив, могат ли да ми препоръчат Йога курсове, къде са доволни?

# 393
Мамите от Пловдив, могат ли да ми препоръчат Йога курсове, къде са доволни?
Ходила съм на йога и пилатес при инструктор Лана Петкова в "Тотал спорт". Много е готина и горещо я препоръчвам.
Ние се отбихме постепенно ,когато Ева беше на година  3 месеца и 10 дни. Нямаше драми, нямаше истерии, получи се като най-естественото нещо на света.
Тихичко да се похваля, че от няколко дни сме без памперс дори и на следобедния сън, защото моето пораснало момиченце си казва за нуждите. Случва се да се заиграе и да пропусне да каже, но в 80% от случаите си казва. Това много ме радва. Дано и нощния скоро да го махнем и все по-малко пропуски да имаме. Praynig
Хайде дано се наспите мами, знам колко е изтощително недоспиването.

# 394
Атанасова,изобщо не обръщай внимание на изказванията на майките от парка.Явно мамите ,които се интересуваме и четем по въпросите с кърменето сме някакви извънземни според тях.Сега някоя да не се обиди не слагам всички под един знаменател. NaughtyАко ти кажа /след като спомена ,чекърмя още/ колко често чувам въпроси от рода на :Ама още ли кърмиш?И през ноща?Не те ли хапе,нали има зъби?и т.н.Така,че  ignore2Дано йогата помогне.
И ние спим заедно.По скоро като се събуди през ноща да цока я взимам и си остава при нас.А то ако трябва всеки път да я взимам и връщам по-добре да не лягам. Mr. Green
За агресията,обяснявам че не се прави така и ,че боли.Понякога ако ми прави на пук и да речем ме щипе и аз я пощипвам е не силно ,но да разбере,че не е приятно.Към децата като цяло не е агресивна.По скоро като се радва ги стиска и прегръща силно,което аз гледам да ограничавам и да го прави по-нежно.
Ена,браво на вас.Аз все още не съм пробвала да я слагам да спи без памперс.Иначе доста често като стане памперса е сух,дори и след нощен сън.Във къщи доста често е без него.Първите пъти нямаше ли "издънки" и мокро легло?Обаче на вън понякога забравя да си каже,че й се пишка.Аз имам друг проблем,дори и да ми покаже, не дава да я хвана за да се изпишка,нито иска да клекне сама.И в карайна сметка пишка в памперса понякога.

# 395
Ена, честито отбиване и браво за постиженията на малката Ева, тя е голямо момиче вече Simple Smile
Благодаря за информацията за Йога, ще потърся адрес и телефон в нета.

Аничка, то ми е омръзнало да обяснявам, че кърмата не е отровна след 6-тия месец, че бебето има нужна от нея много повече от другата храна, нооо всеки си знае аз съм наясно със себе си.

# 396
  • София
Опитвам се от сума ти време да остана будна вечер, че да попиша малко, но не ми се получава  Rolling Eyes.
Тази седмица вече съм с две диванета у нас, Яна вече е във ваканция. Преди си полягах наобяд с Бобо, но сега се захващам с други дейности, защото Яна не е по спането от малка Simple Smile.

Мерси, че ни мислите, вече се оправяме. Във вторник му мина карантината и на Бобо, та вече приключихме и с варицела 1-ва серия, и с II-ра серия Simple Smile. Тежко беше и с двамата, но мина и замина. Бобо толкова беше недоспал, че след като пооздравя, ме изненада две нощи със спане до 6 и 4.30 сутринта без събуждане. Сега обаче ни мъчи поредния зъб - 10 поред, кътник и пак се буди нощем. Одеве като му миех зъбите даже потече кръв, явно тъкмо е пробил и го мъчи.

Нашият младеж още нито говори, нито си казва за тоалетна. Стиска, понякога изхвърлям памперсите чисти, но протрити от махане и слагане или пък защото са пълни с пясък, но не защото си казва, а защото го слагам аз, когато преценя. Само едно "ме-ме" знае да вика (това съм аз Simple Smile ) и това е.
Като съм го оставяла на баща му, например, когато ходих на родителска среща, като ме види, увисва на крака ми и докато не цока, не се успокоява. Голям е глезан, гуши се, целува ме, яде ми рамото. Откакто беше болен, само мене иска и само да изляза от стаята и Мемеееееее, рев, докато не се върна  Rolling Eyes.

Иначе е спокоен в къщи, аз си работя нещо в кухнята, той само ме проверява къде съм от време на време, но ако сме другаде, трябва да съм в стаята, иначееее...

Вчера му направих клипче как прави кула от 9 кубчета, като го прехвърля, ще ви го покажа  bowuu  Laughing.

Ние чакаме да мине РД на Яна другата седмица и отиваме на Албенаааа  newsm44. Някой ходил ли е в Магнолия, ще сме там в две стаи, отделени с врата, само за 10 дена обаче  Confused.

Лъки, супер идея за концерта на RHCP, пиши ми на лични какви билети сте си взели, моля ти се.
Батко Дени да се оправя бързо  Heart Eyes.
Яна винаги съм й слагала бански, още от първия път на 1г. и 1м. Ходехме си с гърне на плажа Simple Smile. Но Бобо е друг случай, за него мисля да взема памперс-бански за басейна. За поясите май най-добре жилетка за малките  newsm78.

Мама Веси, какво стана с болката отляво, оправи ли се? На мен ми звучи като АГ проблем  newsm78.
Пиши ми кога имате възможност да се видим.

matza83, за мамолога: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=439366.0.

п.атанасова
, на мен ми се вижда много това вашето кърмене, хем аз си кърмя. Давам освен за приспиване поне още един път дневно, както и нощем, когато поиска. Според мен опитай още различни начини да го излъжеш да яде други неща, дали ще е той сам или ти ще му даваш. Аз, когато не искам да му давам да цока, се опитвам да не сядам на дясната страна на спалнята, където обикновено се кърмим. Залисвам го с игри, телевизия и често забравя. Но пък ако продължава да си търси, му давам, какво да го правя Simple Smile.

Комелина, Бобо не е много агресивен, но се случва да избутва децата, които не иска да играят с това, което играе в момента (а той е много силен, между другото). Ами обяснявам му да не се бута, помествам го и ако още напира, го гушвам и отивам някъде настрани, като се опитвам да го разсея с нещо.

# 397
  • Варна
Привет! Тук вече се постопли и редовно сме навън. Вчера ходихме в близкия парк, където има площадка с пръскалки и Аслан много се забавлява. Аз мислих, че няма да иска даже да отиде, понеже напоследък водата не му е любима, но пак ме изненада.

Както си и мислих обаче не се разминахме без да се разболеем... За жалост този път беше стомашен вирус, от който Аслан повърна няколко пъти, дехидратира се и имаше лека температура. Едната вечер реших да го заведем в спешното, макар че не беше зле. Само че разбрах, че хора без здравна осигуровка трябва да платят 825 долара само за да бъдат прегледани от лекар, и реших да изчакам до следващия ден, за да го заведем в клиниката, където сестра ми обикновено ходи... Спестих мнооооого:) Сега вече сме здрави, но се моля да не ми се налага наистина да го водя в спешното  Praynig

Тук толкова ми харесва, че ако мъжът ми беше с нас сигурно щях да го навия да останем. Всичко е направено  да е удобно за майките с деца-автобусите имат рампи за колички, тротоарите са много широки и неразбити, има пешеходни пътеки през 100-200 метра, на които колите винаги дават път на пешеходците... даже има табели в парка да вървиш в дясната част на пътеката  Joy Навсякъде е зелено, всичко е толкова подредено... Ех, размечтах се

WithinTemptation, не знам как сте там, но сигурно е същото... завиждам ти  Embarassed
Ето няколко снимки

Агресията аз още не съм я изпитала на гърба си, но иначе Аслан започна да се потръшква малко, особено ако чичо му не го вдигне на ръце. Малко се разглези тук, та после не знам как ще се оправям сама във Варна, но ще му мисля тогава Simple Smile Онзи ден обаче започна да плаче и крещи от недоволство, че не го носим на ръце, а ние го оставихме да си поплаче и срещнах доста укорителни погледи. Разбира се отстрани винаги изглежда така, сякаш родителите са виновни Simple Smile

Андули, милата ми, знам, че ще ти е много тъжно в началото, но после времето ще мине бързо. Особено с малко детенце около теб ще видиш, че времето няма да се точи толкова бавно. Прегръдки за теб и Теди и кураж  Hug

Ивелина, при вас какво става?  Hug

# 398
[/b]Лъки, помя, че ходеше на Йога, би ли ми препоръчала къде да отида, за първи път ще ми е!
p.atanassova, аз докато се включа Ена ти е отговорила. В Тотал спорт само съм ходила и съм доволна. Щом ще ти е за първи път хубаво е да отидеш в група за начинаещи - преди бяха сутрин и два пъти в седмицата вечер. И ако ти е удобно е най-добре да ги редуваш като понапреднеш, защото колкото и Лана да дава разнообразни комплекси сутрин и вечер са подходящи различни.
Не знам дали ще ти помогне, но да споделя какво установих за Ади за най-голяма моя изненада. Колкото повече й обръщам внимание, когато недоволства, толкова повече почва да недоволства. Почнах да се ослушвам, да не подскачам за всяко нещо, да я оставям сама да се оправя с нейните си проблеми и определено стана по-самостоятелна. Ако можеш да си направиш паралел с кърменето и да си изградиш схема, може пък да проработи и да не е така постоянно залепена за теб и сучеща постоянно.
Лъки, аз съм взела пояси и за двамата и също за ръчичките от онези възглавнички.
matza83, поръчах и аз за ръчичките, мерси   bouquet
Еna, браво на вас двете с Ева за махането на памперса. Аз си признавам, че даже не съм пробвала Ади да я уча, а тя всеки път като напълни памперса и си го дърпа да ми покаже да й го сменям.
За отбиването при нас, според мен, може да стане всеки момент, в който реша. Приспиваме се засега така, защото ми е много лесно. Иначе си търси и през деня, но спокойно си правя оглушки, без да има драми. Идва и ми дърпа блузата, аз я залисвам с нещо и забравя. През нощта протестира повече, но е имало моменти, когато съм много крива/недоспала и я оставям на таткото да се приспиват и се успокоява и без мен.
WithinTemptation, Betta, благодаря ви. Дени вече е по-добре. Най-доволен е, че като постоянно трябва да яде течна/пасирана храна му даваме редовно крем и мляко с бисквити.
Няма да забравя как пишеше,че Ади заспива в 1,2ч. Направо се чудех как издържаш,а и как на детенце не му се доспива. Аз може да не съм писала ама съм ви чела,сега като почнах да пиша пък нямам спиране  hahaha малко късно,но нищо
Много харесвам постовете ти, затова се радвам, че реши и да пишеш  Wink А за Ади честно казано и ние май трудно ще забравим  Confused Мъжът ми мисля, че трайно се отказа от плановете ни за трето дете, а като няма кой да гарантира, че няма да е същото и аз не съм готова да изживея скоро още веднъж такова чудо. Още повече заради работата му ще живеем в различни градове близо година и ще сме заедно само уикендите, така че не ми изглежда като добър период за бременност сама с двете деца.
И все пак това време мина и се чудя как пораснаха толкова бързо децата и вече помагат. Докато сме на село Дени всеки ден мие съдовете (давам му чаши, прибори, купички) в едно корито и е толкова старателен, че аз само ги плакна след него. Онзи ден искаше да ме храни на обяд, след хранене ни бърше устите със салфетка  Laughing Ади пък онзи ден прави "оборка" на двора. Постоянно капят ябълки от дърветата и ги събираме да не пречат на косачката. Аз съм се излегнала в един шезлонг, показвам й къде има паднали, а тя ги взима и ми ги носи. Направо си представих как ние ще си стоим с питиетата, а децата ще сервират вечерята  Laughing
понякога изхвърлям памперсите чисти, но протрити от махане и слагане
Защо не пробваш с памперс гащи, с Дени ползвах такива, когато се събувахме и обувахме по цял ден
За говоренето - Ади много говори, но предимно бебешки романи - нищо не й разбирам. Но е много сладка, чурулика с различни интонации. Мама си казва отдавна, тази вечер репетираше с (л)ампа, стои до лампата и повтаря случайно да не остане неразбрана.
За агресията - постъпвам различно. Като беше по-малка Ади я пазех от баткото, защото беше беззащитна. Сега ги оставям доста често да се оправят сами, само наблюдавам да няма "жертви". Той нещо й дръпне от ръцете, тя го удари/одере, каквото успее. Но ако не е такъв случаят, най-често я отдалечавам физически от ситуацията - вдигам я на ръце и я премествам другаде; хващам й ръката и й обяснявам, че не е приемливо поведението й. Има моменти, когато ми проверява границите - тогава удрям през ръцете. Старая се обаче това да е рядко, защото Дени като види и веднага ме копира - отива и той я удря и аз няма как да му обясня, че за мен е разрешено, за него не.

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 05:04 от Лъки

# 399
  • България моята родина
Здравейте на всички
Включваме се и ние с кърменето постоянно.Нощем е нещо страшно сигурно от зъбите,но се буди редовно,търси ме и плаче,по яденето не е хич,онзи ден му направих пиле с картофи и го пасирах като се надявах,че ще го яде,но пак нямах късмет 6-7 лъжички и това е.Иначе пък редовно си купуваме домат,като нямаме градина от къде да го вземем,а той умира за домат,само това яде вътрешното на домата с малко хлебче и картофи със сиренце.
От вчера ме е налегнал някакъв вирус и цял ден бях в леглото,таткото цял ден се занимава с малкия гледа ни и двамата какво да прави.
И за капак на всичко от както се е родил Сашо се кърмим сега за първи път имам някакви болежки в едната гърда,подута е боли при допир и като легна,днес ще взема зеле да направя компрес,дано помине.

# 400
  • София
Здравейте момичета!

Вили, благодаря за подкрепата. Наистина с малко дете времето минава бързо и ще се изнижат ей сега 5 месеца.  Давам си кураж Simple Smile Много сте хубави на снимките, забавлявайте се и се грижете за себе си!!! Голямо гуш!

За кърменето не давам съвети. Ще кажа какви мисли ми идват четейки постовете. То е до самия човек и до това колко дълго е кърменето. За 1,3 колкото са нашите дечица има привързване на детето към този акт и към майката, също и нужда да се успокои болка или емоция на детето. Ние като майки искаме да потушим страстите и с цената на своето неудобство им даваме това, което искат. Съществува и привързване на майката към кърменето и пак с цената на недоспиване и изтощение го правим. Въпросът е дали тежи или носи удовлетворение. Ако е първото, нормално е да се помисли и да се облекчи майката, ако е второто тогава проблем няма. За намаляване на броя кърмения май е до дете, така си мисля, докато ви чета. Едно се залисва и забравя, друго настоява... А кой какво говори по градинките си е негов проблем, не давайте ухо на такива реплики. Важното е да сте в хармония със себе си, ако я има-всичко е наред.

Маринелс и Сиренце ми се губят...

Хубав ден на всички!

# 401
Хей така ми харесва - да отворя темичката, а вътре  - писано, писано, та няма прочитане ...  Hug
Андули, тук съм, ама нали сме на почивка, та време никакво не остава за излияния, иначе - впечатления много.
Браво, че вече Бобо и Яна на Бета забравиха за шарката  Hug Бета , цели 9 кубчета - браво на Бобо - ще чакаме да видим Simple Smile
 А пък Евичката на Ена е направо героиня - без памперс да се оправя   bouquet. Ние сме на една дата с нея, но аз още не съм започнала активно нищо в тази насока, за да мога да кажа далище има научаване това лято, или ще е другата пролет чак, като второто определено не ми се иска. Но засега на Марио не му прави никакво впечатление, когато е без  памперс и се изпишква на плажа или в градината, така че ще му дам още няколко седмици, и тогава ще опитаме.  
Тук в Гърция, по телевизията върви една активна кампания, насочена към родителите, за разпознаване на начални прояви на аутизъм у децата - изброяват няколко неща, на които да се обръща внимание. Понеже моят гръцки не е много добър, а и само бегло съм го хванала клипчето, моля Ивелина или Илияна (гръцките мами), ако са го гледали, да напишат тук на български няколкото неща, които се казват в него.  
ВСД, много сте хубави и си личи, че си прекарвате чудесно   bouquet
За "кърменето" нощем: да се включа от името на некърмещите, че и при нас жегата си казва думата и по-често от преди се будим нощем, и аз по аналогия с вашето кърмене, давам 2-3 лъжички мляко за успокоение. И за мен се е "лепнал" от около месец много повече от преди.
П.Атанасова, и рожден ден имаше, ама го пропуснах - жива - здрава  да си, и много обичана и щастлива мама и жена  bouquet
За агресията: Не сме от агресивните като цяло, но когато има такива прояви, не може да мине без онова "Не!" (което на един по-предишен етап успявахме да избягваме), но задължително със строга интонация (която вече определено различава) плюс кратко и ясно обяснение, често повторено няколко пъти.

Последна редакция: сб, 07 юли 2012, 15:14 от sirence

# 402
  • София
Хайде сега аз да си похваля моето дете, че досега не е проявявало агресия, но пък е отнасяло това онова от агресивни деца. По едно време ме пляскаше по-силно по лицето, но на игра. И смея да кажа, че доста бързо се справих с тази игра. Дано да успее по-дълго време да не знае какво е това агресия.

# 403
Сиренце изчерпала си лимита на ЛС...позамети малко  Mr. Green затова ти пускам признаците тук...........на който не му е интересно да прескача
Признаци до 6 месеца
-липсва очен контакт
-не се усмихва, липсва оживление/реакция/
-не гука
-липсва реакция при игра на криеница или при лицева експресия
-не повтаря звуци
-не харесва да бъде прегръщано, докосвано

сигнали до 14 месеца/+горните признаци/
-липсва първа думичка
-не казва думи, няма реч
-не отговаря на името си
не маха с ръка за довиждане, не пляска при радост, не посочва предмети който иска
-не естествена привързаност към определен предмет
-все едно не забелязва присъстващи
-прекалена чувствителност или липса на такава  към звуци, аромати, светлина или допир
-подскачане, въртене на ръце или пръстите
-все едно не чува, като глухо
-харесва реда в правенето на нещата и изпитва дискомфорт при промени/например смяна на маршрут /

Сигнали до 2г /+предните признаци/
-не комбинира думи в изречение, за да комуникира с останалите
-не следва прости инструкции
-не разпознава имената на близки хора и предмети
-изглежда увлечено от няколко занимания или интереси....получава нервни кризи при прекъсването им
-поведението е некооординирано

сигнали от 3 до 5 г/+горните изброени/
-все още не говори
-говори с равен тон, липсваща емоция или с писклив необичаен глас
-повтаря 1 и съща дума безброй пъти или повтаря като ехо чути фрази
-гневни изблици без причина, трудно контролиращи се от възрастните
-автоагресия-удряне на главата, скубане на коса, хапане
-не изпитват страх от опасност, не изпитват болка
- не им пука че е много топло или много студено, няма значение за тях
-играят сами игнорирайки останалите
-използват предмети и играчки за да ги очертават и изучават чстите, не играят по предназначение с тях
-липсва реакция при раздяла
-трудно заспиване, често будене с писъци и истеричен рев или никакво спане с дни
-стериотипно поведение-пляскане, въртене, ръкомахане, подскачане, търкане на очи и т.н
-проблем с храната ядене на точно определени храни подредени по 1 и същи начин в една и съща чиния..и т.н

# 404
  • София
привет,

мойто диване цяла нощ будува и се катери по мен, смятам да го сложа още сега да спи и аз с него  Rolling Eyes, направо съм като замаяна.

Томасито, аз все съм си мислила, че това, че Бобо не говори и че не може да търпи отворени чекмеджета и някои неща, които не са си на мястото според него, може да са признаци на аутизъм. Обаче не проявява нищо от останалите, които си изброила, така че хубаво, че си ги публикувала, за да не се притеснявам толкова.

сиренцеHug. Ето клипчето: http://youtu.be/E3Ktc4yK1So

Общи условия

Активация на акаунт