Отговори
# 570
Може ли линк към крема с Арника, който някои от вас ползват за рани?

Arnika-salbe Peace

# 571
Rika, кайсиите ги изяде Гоше, той поне не отказва. На каката направих смлени череши с газирана вода, прецедени разбира се! Има си хас да лапне люспа  Crazy Стана страхотен сок, на вкус досущ като  Капи череша/ вишна. Обаче гадинката отказа  Tired Пооблиза чашата и това беше!

Гоше за щастие е тотално всеяден. Само за реакцията на корема му внимавам, но иначе каквото дам това омита  Mr. Green Пасирани плодове харесва всякакви.

# 572
Добра, това пробва ли го http://krokotak.com/2011/08/ledena-blizalka-s-mnogo-vitamini/ може да се залъже  Rolling Eyes

# 573
B_NADI, Калинче   Hug Днес я водих при педи ,че от снощи сме с разстройство  и ака около 5 пъти,но да чукна на дърво сутринта последно ака и до сега няма .Та и тя ми каза че малко вода пие и от жегата къде се поти по малко пишат.Нищо не иска да яде днес явно стомахчето и е разбунтувано ,добре че водичка пийва повече.Кисело мляко дали е хубаво да давам сега,не знам вече какво да предлагам.Предиобед и дадох половин пюре ябълка и шипки,но след като и дадох после Ентерол и повърна.Тъкмо се похвалих и сега се напъна ,пак редичко  Sad .Отивам да я преобувам ,после ще пиша пак.

# 574
B_NADI, Калинче   Hug Днес я водих при педи ,че от снощи сме с разстройство  и ака около 5 пъти,но да чукна на дърво сутринта последно ака и до сега няма .Та и тя ми каза че малко вода пие и от жегата къде се поти по малко пишат.Нищо не иска да яде днес явно стомахчето и е разбунтувано ,добре че водичка пийва повече.Кисело мляко дали е хубаво да давам сега,не знам вече какво да предлагам.Предиобед и дадох половин пюре ябълка и шипки,но след като и дадох после Ентерол и повърна.Тъкмо се похвалих и сега се напъна ,пак редичко  Sad .Отивам да я преобувам ,после ще пиша пак.
За да не повърне 15 мин преди хранене може да даваш натриев цитрат, дозата е на шишето /прозрачна течност като вода/.

Киселото мляко по мое мнение не е подходящо в този момент въпреки естествения пробиотик. Нашата педи препоръча бисквити, инстантни моно каши със съвсем малко добавен плод за аромат, сухари. Против повръщане има вомитусхил свещички и на капки, аз ползвах свещички само първия ден.
За разтройството - смекта прахчета /дано го пиша правилно/. Ентерола е пробиотик и дори да приемем, че е полезен докато подейства ще минат доста дни. А на вас ви трябва по-бърз ефект.
Против обезводняване може да вземеш 5% или 10% банка глюкоза. гоше 2 дена само това пиеше и откарваше по цяла банка на ден от 500мл.
Дебело подчертавам, че всичко което казвам е само за справка е предписано  от нашата ЛЛ. Вие разбира се си имате ЛЛ и той/ тя може да има друго виждане. Дано се оправите бързо от неприятния вирус  Praynig

# 575
Поли,аз ползвах Джин Джира като беше зачервила зимата дупето след едно наакване навън и беше поседяла така.За това беше много добре и мина за няколко дни.За пъпчиците не знам дали ще има такъв бърз ефект.Спрейче е и се пръсва където трябва.Аз пръсках 3-4 пъти на ден.

Ая пък има няколко зачервени пъпчици отдолу.Само капя смрадлика с памуче.Не знам и аз от памперса ли е това...То и ние го махаме ама навън слагам и нощем...Да си идва лекарката че вече...Simple Smile

А да и кажа вчера ме изненада много приятно.Седя си кротко ту в мен,ту в татко си,папка корички от една пица,солетки,черешки бяхме взели.Но да се занимава с някоя кака-абсурд:)Те я закачат,та Мама.Чак накрая ги удостои с внимание и си изказа целия репертоар JoyТа вече знам че може да се излиза по малко с нея;)

Илиянче,вземи АМ за разстройство,има на различни марки.Води се лечебна Хумана примерно.Аз съм давала такъв Аптамил веднъж като бебенце,че акото беше редичко,даже не беше разстройство тогава май.Давай сухарчета,препечени филийки с изкиснато сиренце ако яде.Чайче шипки може.Дали  е пак вирус или от храна?Какво каза педи?

И аз се опитвам да не обръщам внимание на всичко,но има моменти когато простотията човешка ме потриса и реагирам.А темата Кучета-деца на едно място..просто нямаме ред..Sad

А иначе тези дни пак се убедих,че някои майки са...Оставила съм триколката до една пейка.Седнаха две дропли.Бебето на едната измъкна куклата на Ая от колелото и буквслно взе да я ближе и хапе.Онази нищо!Другото дете взе едно слонче дето има за бутане и го помъкна.А трето голямо дете забута триколката като даже изсипа един плик одето й беше в багажника. #CrazyМайките все едно им е бащиния,ние бяхме настрани...дори не се огледаха на кой е...Отидох с Ая,едната пита Ваши ли са? #CrazyДоста дръпнато казах Да и си взех нещата.Ми не ми е приятно чуждо дете да лигави нещо на моето.Колко къпане отнесе Беди..куклата де Joy

# 576
dobra Hug,педи днес като ходихме изписа Ентерол,Хидрасек и Еспумизан,каза да давам по суха храна и повече течности естествено.А  иначе за повръщането си мисля ,че стана инцидентно,понеже и набутах Ентерола със спринцовката от панадол и тя пое доста въздух и при оригването излезе всичко,иначе не  виждам да и се гади ,но е доста отпаднала и сега заспа.Ако не се оправи до утре пак ще звъня на педи или направо ще взема смекта прахчета.А за глюкозата дали ще има проблем да и я давам при тези неща които ни е изписала и как да я давам?
За капак ни спря водата и  нищо не мога да свърша в момента  ooooh!.
tsvety_georgieva ,Гоги как е ,има ли подобрение ?
Калинче ,спрях да давам мляко от както започна разстойството,ние сме на НАН 4 вече.Не знам дали има смисъл да вземам цяла кутия лечебна Хумана,дали след това ще мога да я изразходвам,в смисъл само когато е разстроен стомаха ли се дава или мога и след това да и давам докато свърши?Педи каза ,че най вероятно от Т която имаше и е паднал имунитета и от там са сополите и последвалото разстройството.Имаше тук таме по гръбчето и гърдичките едни такива червени пъпчици като от храна,малко на брой,раздалечени,та нищо чудно и да е от това.А внимавам какво яде винаги и даже пък напоследък нямаше никакъв апетит .
Ох ,дано повече не се разболяват мъниците  ,че е ужасно да ги гледаш така отпаднали и без настроение  Praynig.
Относно парковете и градинките,досега не съм попадала на някакви фрапиращи случаи ,каквито описвате вие,но никога не късно  Rolling Eyes.

# 577
 ikamenova, хидрасек е достатъчно Peace Еспумизана е с/у газове, ти си знаеш от бебешкия период.
Глюкозата се дава вместо вода или редуваш. Аз давах само глюкоза 2 дена. От 10%, защото нямаха от 5 по близките аптеки. По колкото и когато иска точно като вода.
Ето как изглежда:

Бебеш, каката и сладолед не яде. Цитирам "Много е студен мамо, може ли да ми купиш топъл?"  hahaha

# 578
[..... Цитирам "Много е студен мамо, може ли да ми купиш топъл?"  hahaha

Joy Joy Joy Де да имаше и топъл сладолед .
Снабдих се с глюкоза и шипков чай .След следобедния сън определено живна и даже хапна половин бисквитка ,видя и киселото мляко и ревна за него и дадох и малко ,колкото да не и стане тежко на коремчето ,но тя помрънка за още и дадох малко повече,дано не и стане тежко на стомахчето .Но и на това съм доволна ,че изяви желание да хапне .
Хайде лека вечер от нас !

# 579
  • София
ikamenova , да се оправя бързо Петя!  Hug  Hug  Hug
Може и при вас да е вируса с обрив, не се тревожи!

KalinaZ , "готина" случка разправяш. Но е трябвало да ги понасолиш, защото не мисля, че на такива трябва да им се показва възпитание и достойнство. Те от такова не разбират.

Аз имам готина случка от преди седмица.

В паркче в Младост сме с мъжа ми. И понеже и аз ненавиждам да пипат играчките на детето без да са питали, си придърпвам колелото до мен плътно и люлеем детето.
Пристига ми една госпожа и ми вика "Извинявайте, ама айде да дръпнете това колело по-далеч от люлката, че на мойто дете му е интересно, да си поиграе с него, а като е там до вас, ще го ударите с люлката!"
На мен чак ми падна ченето от недоумение. И докато се окопитя, мъжът ми нали е мека Мара й вика "Ами добре, няма проблем!"
Обаче аз свалих Филип от люлката и си взехме колелото и тръгнахме към друга люлка.
Тая обаче търчи след нас с детето й, което направо се дере от рев, че не може да играе с колелото.
Еми сори! Возят си децата в една и съща количка от първия месец, докато не навършат пет години, сакън да не изкарчат някой лев за колело.
Ами купете си  бе, аз не съм детски клуб!
Не ми е приятно всякакви мърльовци да пипат нещата на ммоето дете.
Сигурно трябваше да й предложа да и го занесем у дома! И това са съвсем случайни хора. Не е да кажеш майка от площадката, с която си лафим всеки ден

# 580
  • София
Ох, много болнички има, да се оправят по-бързо! Hug
 По този повод имах случка вчера на площадката- докато малкият си играеше в пясъчника дойде една майка, цопна детето до Владито и седна на близката пейка. Гледам детето с червени светнали очи и сополи до брадата #Crazy и дочувам как майка му по телефона разправя колко било зле вчера през ноща с 39 температура, май било някакъв вирус и че днес било детето с по-ниска температура и решила да го изведе малко да подиша.... баси, не може ли да си заведе детето в парка някъде да си подиша #Cussing out #2gunfire що трябва и ние да му дишаме бацилите! Та така, хванах си децата и се изнесохме набързо Close
dobra за плодовете много те разбирам, каката яде само малини, ябълки и банани и то рядко. Череши и праскови са като отрова, от кайсия тия дни се задави че за малко да повърне  Sick туй дете цедка ли има в гърлото какво ли... при това като малка доста плодове е изяла, умираше за праскови, кайсии и къпини, пък сега били гадни newsm78
За подсечено ползвам само деситин, той е с 40% цинков оксид, моментално подсушава и се оправя за 1-2 дена, но не знам дали го има в Бг.

# 581
  • Ямбол
мога да дам идея за ледени близалки приготвени от компотен сок,нектар или пасиран плод.
купих едни формички с дръжки,пълня ги и замразявам,после с наслада ближем,поне не е с оцветители ,а и съдържа витамини.
Може да се добави прясно мляко към тях.
само става голямо мазало наоколо.

# 582
  • София
здравейте Simple Smile

Гоги вече се стабилизира Simple Smile

И да се похваля днес съвсем официално ми каза "АКА" - сутринта към 6:50 и така ме разсъни все едно бях изпила конска доза кафе. Заведох го в банята на гърнето, свърши си работата и съм много горда с него Simple Smile. Днес от сутринта има само един чифт напишкани гащи.

Ние където се разхождаме все едни и същи хора сме и децата вече си знаят играчките и даже директно се ориентират към тях като се видим. Пример: Гоги е луд фен на ярко розови бебешки детски колички, едното момиченце харесва неговата кола, а количката тип проходилка с много мелодии е любима на трето детенце, което само ги сменя и танцува. Simple Smile

Илиянка, направо бих и направила забележката на тази майка. Много нагъл народ има, дори не се опитва да скрие че детето и е с вирус. Какво и пука нали нейното е болно да се оправят другите.

# 583
лелеее на какви случки попадате из градинките  smile3506  , аз не знам ,май не ми се е случвало,то и всички в града се познаваме .
Навремето много се палех за какво ли не ,за най-дребното нещо яхвах метлата.Сега е друго ,май осъзнах,че да превъзпиташ прости хора не става ,колкото и забележки да им направиш -само си хабях нервите и енергията за нищо. Много ми е болно и неприятно ,че хората са някак си не само невъзпитани ,но и не се усещят кога да спрат и са доста нагли и нахални. А и са ужасно нетолерантни . Всеки си гледа неговия кокал и не им дреме. Все едно са сами на този свят и никой и нищо друго не ги интересува. Брех, какво его ,какво нещо.

Радвам се,че неразположенията на малчовците отшумяват,повече ниакви такива истории !!!  Mr. Green

# 584
Честит имен ден на Петя на ikamenova  Hug Да ти е здрава именничката и никакви тревоги!

Честито и на всички други именници днес, Петър, Павел...

Poli.t, честито и наздраве!

За дразненщите родители и деца - и аз се научих да ходя на едно и също място. Открих го, дето е приказката! Въртим се едни и същи и децата се напасват. Пак има по-буйни, евентуално страним от тях докато се изморят и забавят темпото  Joy Неминуемо става. Каката тича почти без контрол, аз следвам Гоше неотлъчно, че има малки велосипедисти и ще го отнесат. Играчките се въртят, но ако видя опит да ми потрошат нещо си го вземам без свян. Колелото на голямата от 200лв не давам да го пипат, сори не мога да купувам на тази стойност през месец, но всичко дребно като буталки, колички за кукли и топки хвърлям насред двора за общо ползване.  Мястото ми харесва и се надявам да нямаме повод да го сменим. Огромен двор, заграден, удобен за колело, скутер и т.н. Има 3 барчета в отдалечените краища. Пушачите си събират фасовете в чашки, кутии и опаковки всеки си носи в контейнера, доста културно.

Общи условия

Активация на акаунт