Да хвърлим зимните плетки,време е вече за рокли и жилетки!

• 125 394
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Да се похваля и аз с едно лятно творение

# 586
  • Пловдив
Здравейте момичета, аз пак се нуждая от съвет от вас. Така - плета нещо на една кука, но!!! тъй като е на 4 части - предница гръб задна част пола и предна част пола, и сега почвам да го сглобявам, се оказва, че полата е прекалено дълга #Crazy И не знам как да я скъся - не ми се разплитат около 20 см, тъй като завършва с едни сложни работи, дето не ми се плетат пак. Та въпроса ми е следния - има ли начин да я скъся - когато се плете на две куки знам че има  - вадиш там някакви бримки, но....на една кука ум не ми стига кат. Всъщнос мислех си да нахвана отзад всички бримчици на сенджерче така да се каже и после да ги съединя двете половини, и така да скъся роклята без да разплитам вече оплетения бурдюр. Но не знам как да го направя. Дано да ми се притечете и този път на помощ.

# 587
Показвам новите дрешки на едно плюшено мече  Wink

# 588
И аз да намина да покажа , първите си творения на плетачната машина която си взех.Момичета много сладки играчки , аз също много ги харесвам и все се каня да опитам някоя , ама все не остава време .
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558679_14 … _2029781573_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/216007_14 … 8_322481651_n.jpg

# 589
Пламък, супер са, а и стават бързо. Каква ти е машината и откъде я купи  Simple Smile, аз имам една стара тойота.

# 590
Тя и моята е старичка Науман 360 е.Но като начало е добре , въпроса е че никога не съм плела на машина и сега ми трябва повече време да свикна .Твоята двубърдова ли е , не съм наясно много с марките защото?Взех я втора употреба от Продавалника.Иначе за бързото спор няма, аз като се има напредвид че не съм и свикнала още толкова и шалчетата бяха готови за час и половина.

# 591
mama mariana, я цъкни едно фото, може и да помогнем.
От поста ти разбирам, че полата е плетена от горе- надолу и завършва с бордюр, който не искаш да разплетеш. Ако на талията не трябва да срещаш по много сложен начин горнището и полата, скъсяването може да стане като махнеш част от горната част на полата. Ако срежеш един конец на необходимото място и го разплетеш внимателно до края на реда, то полата надолу няма да се разплете, а само нагоре(само ако си плела от горе- надолу). Остава да помислиш предварително как ще свържеш полата с блузата.
И все пак, дай фото.
Пламък, Мира, за електрически плетачни машини ли говорите? Аз също имам една стара машина-някаква чешка беше от соц. време-ръчна. Ако знаете колко шалчета и шапки е изплела! По оная Виденова зима, която вие може и да не си спомняте baby , с нея изкарвахме парички да си плащаме билетчето до работа.

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 17:20 от Ох, на баба!

# 592
Момичета,
само искам да споделя, че днес ходих до магазина за прежди на "Александър" при Женския пазар и да Ви кажа - очарована съм! Изобилието от прежди е повече от голямо, както и от аксесоари за плетене и шиене. при това, направи ми впечатление, че някои от артикулите са с по-ниски цени, от колкото в другите подобни магазини. Горещо препоръчвам!

# 593
  • Пловдив
Ох, на баба! - благодаря за отговора - ще снимам. И да - плетена е от горе надолу.  Всъщност модела е от Осинка - ето този http://club.osinka.ru/topic-28409

# 594
Моята е само за права плетка, ластик не може.

# 595
Здравейте!
Някой ползвал ли е от новите уреди за плетене/поне за мен са нови/ от пластмаса. Дали са удобни?

Здравейте,отново Laughing
Вече мога да си отговоря на въпроса- доставиха ми уредите за плетене и бих могла да кажа,че се плете доста приятно на тях.И няма да остават ръбове от съшиване. За шапки са перфектни.
За облекло също.

# 596
Здравейте!
Някой ползвал ли е от новите уреди за плетене/поне за мен са нови/ от пластмаса. Дали са удобни?

Здравейте,отново Laughing
Вече мога да си отговоря на въпроса- доставиха ми уредите за плетене и бих могла да кажа,че се плете доста приятно на тях.И няма да остават ръбове от съшиване. За шапки са перфектни.
За облекло също.

Ще покажеш ли за кой точно уред става дума?

# 597
Скрит текст:

Скрит текст:

Гледах клипчета в интернет,за плетене с тези уреди.Имаше и такива ръчно направени-дъсчица с правилната форма набита с малки гвоздеи.

# 598
Ясно... Peace Разбрах. става дума за становете...)))
После да покажеш какво си сътворила Simple Smile

# 599
А какво може да се "плете" на тези рамчици  newsm78. Шапки - ясно.Друго? Само за гладка плетка ли стават?

Общи условия

Активация на акаунт