Пролет пукна: слънце грее, СЕПТЕМВРИйче радостно се смее

• 64 335
  • 423
  •   1
Отговори
# 120
Amorelove

благодаря за изчерпателния отговор  Hug

Явно наистина усещането в гърдите се дължи на повечето сукане, такива са ми наблюденията в последните дни, а и избиха поредните два зъба Grinning

Прилагам всички съвети относно храненето и наистина, макар и количествата изядена храна да са минимални, така поне е склонен да опитва и експериментира. Храненето с лъжица и пюрета не е за него, определено. Общо взето правим някакво захранване, водено от бебето, съчетано при желание от негова страна и с даване на храна от мен в лъжичка, която сам иска да слага в устата и задължително от моята чиния  Simple Smile

ивелина,  Hug

Бабо Вуна, дано всичко е наред с очето!
Аз давам овесени ядки от седмия месец, когато започнах да въвеждам глутена. Към днешна дата предлагам за закуска. Измивам малко фини овесени ядки, заливам с гореща вода и оставям да престоят 10-15 мин. После добавям някакъв плод, нарязан на парченца.

Криси Христова, ако съветът за добавяне на кърма е към мен, т.к. не видях друга да е споделяла подобен проблем - благодаря  Simple Smile.
Изпробван е и не върши работа. Моето дете просто не иска да бъде хранено като бебе и с бебешка храна. Иска да се храни сам с ръце. Яде цели парчета плодове и зеленчуци, разни банички, бисквитки и други, които приготвям за целта или пък от нашата храна. Ако има супа, кус-кус или овесени ядки, тв повечето случаи ми разрешава да му пълня лъжичка и да му я подавам, за да си я сложи в устата. Трябва да може сам да хваща храната и сам да се храни, а и пюрирана храна, освен крем супа, не харесва.

Вероника, на плаж преди 10 и след 18 ч. сме ходили, намазан, облечен с лека тениска и шапка. За забавления - досаждане на останалите плажуващи, катерене по шезлонзите, разходки във водата с надуваема лодка, шляпане във водата, пълзене, ровене в пясъка - такива работи. Общо взето според интересите и възможностите на детето. Като продължителност - около час, след това вече му писваше. За плажуване като плажуване според мен е трудно да става дума с бебе, освен ако не си водите и помощник, който да се занимава с бебето, докато вие плажувате  Simple Smile

# 121
Здравейте и от нас!
Честита 11 месечинка на Вики! Честита 10 на Малена и Орлина!
Ние сме добре, растем и дивеем, ситуацията ни е сходна с Андрей Simple Smile,кърма нон стоп и тук таме хляб,да ги женим  Party Wink
Приспиваме се на цица или на бънджито.
Сутрин става между 8-9 цица, попара или кус кус
Към 12. Супа и цица за десерт, малко сън,към 15 h плод две три парчета, цица и басейн на двора,  към 20 ч, вече много нервна,  баща и откача, приспиваме се и към 1. Пак яде и спи при мен, към 6 ч отново и така. Свикнах да не спя!
Хайде лека нощ от нас!

# 122
Здравейте! Аз съвсем зачезнах тези дни, не ми остава време изобщо. Не само за компютър, ами и вкъщи нищо не мога да подхвана, всичко е надолу с главата  Whistling Тук са големи жеги и излизаме рано, на обед ходим да спим в моята баба, че там е по - хладно, следобед след 5 пак малко разходка, и се прибираме каталясали и двамата  ooooh!
Бабо Вуне, дано да е добре оченцето на Сияна, стискам палци вече всичко да е наред  Hug Аз овесени ядки не давам, пробвах се, но Ванко отказва тотално. Дълго време и той беше запечен и нищо не помагаше, но след това стомахчето му само се регулира и сега е горе - долу добре. Пак имаме случаи да не ака по 2 - 3 дни, но на фона на предишното акане веднъж седмично, сега ми се струва направо песен. На нас най - много ни помагаха едни глицеринови свещички, само с тях дребния успяваше да се изака без да плаче и без да го боли.
Относно заспиването - Ванко най - лесно заспива на гърда. Няколко пъти е заспивал и в люлката си, но това е само когато мен ме няма и се гледат сами с баща си.
Режим продължаваме да нямаме, нито на хранене, нито на спане, нито на разходки, на нищо. Засега нямам особен успех със захранването, но не се притеснявам, той си наддава повече от добре - 350 гр. и 1 см. за последния месец.
Val_to, добре дошла на родна земя! Чакаме разказ за пътуването  Hug

# 123
  • Асеновград
Здравейте ние днес празнуваме месечинка. Heart Eyes
Колко бързо минава времето ... Simple Smile
Момчета ние сме в период , в който бебка освен при мен , в никой друг не иска да стои.
Нито при Таткото , нито при Баба абе като "сиамски близнаци сме двечките" , но и това ще отмине.
Може и от зъбките да е , но е малко киселичка.
Е хубав ден от нас. Hug

# 124
Здравейте, добре, че не сте писали много за да ви прочета. Laughing
Ние сме добре, работата ми харесва, колегите също, засега съм добре, уча се.
ВИКИ и той е добре, гледат се със свеки, спокоен е и аз съм спокойна така.
РЕЖИМЪТ НИ е долу горе следния: ставане 5-6 часа, храня го с АМ, гърне / голяма работа/, мия очи, ръце, дупе, мажа го със слънцезащитен крем и го свалям на свеки и заминавам, към 8-9 сън/около час/, папка каша, разходки, към 12 сън / около час/, обяд твърда храна/намачкана, не пюрирам вече/,разходки или стои в двора на сянка, после сън /2-3 часа/ и после мама си идва, ако не е ял следобед давам аз /АМ/, стоим навън, към 7 го къпя, малко игра и млякото и сън най-късно в 8.Ако не е много крив го слагам в неговото легло, целувам го и излизам, ако мрънка го слагам в нашето и лягам до него докато заспи.Това ни е общо взето режимът.С гърнето имаме успех.
С лазенето нямаме такъв обаче.Не обича по корем и щом го сложа започва да мрънка.Слагам го седнал и така е добре известно време се заиграва, но бързо му омръзва и иска да го взимам и да обикаляме из стаите и най-вече да пипа разни неща.Паяк не ползвам /за голяма учудване на всички около мен Thinking, /, просто за мен ползите са по-малко от вредите. Peace
Има голям интерес към лампи и като влезе в стая ги търси ,също като го попиташ Къде е крушката?, я намира с поглед, обръща се на името си, на Въпросите къде е тати, къде е мама.
В събота и неделя го заведохме на плажа, но след 17 часа, облечен с боди или тениска, добре намазан и на сянка, много е бял.Само крачетата топнахме, но не беше очарован от голямата вода, но пък как рови в пясъка.............
Това е общо взето за сега от нас, в горещините излизате ли? Ние живеем в къща и ми е по-лесно да го приспивам в леглото и за това излизаме само като е буден.Очаква се да е много горещо тази седмица, купих едно басейнче, но все още ме е страх да го слагам, да не му настине дупето.
Целувки за сега от нас,на болните бебчета- бързо оздравяване  bouquet

# 125
Здравейте и от нас.
Днес бяхме на разходка до Варна. По принцип повода беше друг. Ходихме, понеже ни изтече протокола за Фризопеп и трябваше да ни издадат нов. Но...се получи така, че поради редица простотии няма да стане нашата. И сега ще трябва да си купуваме АМ. И като стана дума за АМ, исках да ви попитам по колко АМ давате? В кои  храни слагате? Каши, кисели, пюрета? И колко АМ се събират за деня?

Иначе за моренцето - много беше приятно - един хубав ветрец ( вече сме леко зачервени), вълничките, плажа - ех, супер беше. Мислим август месец да ходим на море, нямам търпение. Само не знам колко слънце защитен ще ни е нужен и каква марка да взема. За сега имаме един Бочко, но ми се иска нещо друго да купим, че 4-5 дни ще сме на морето.

# 126
  • София
Леле срам не срам ма не съм писала има няма два месеца, но за жалост установявам, че тук редиците тотално са се разредили, но аз мисля да пиша по-редовно!

Рада е добре, водихме я на море, представи се отлично по пътя, детето не ни е давало никакви проблеми(а и как при това непрестанно влачене с кола нагоре-надолу и тя свикна), почерня повече от мен, просто детенце си е тъмно като тате:-))

Виждам, че някои са започнали вече работа, е аз мисля септември да си взема отпуската и след това да се връщам:-)))

Ще пиша пак, ставам че дадох дентокинд и още не сме закусвали, че тази сутрин нечувано спахме до 8.30:-))))

# 127
Здравейте момичета,
ние броим дните до моренцето,още малко остана и цяло лято ще сме там!Ех как си го обичкам това моренце!Щях да ви питам дали вече давате детска кухня на бебоците??Аз се ориентирах тука към една,но на сайта им прочетох че е за деца над една годинка newsm78Иска ми се да почна с кухнята,че е по-лесно така и е по-разнообразно менюто....установих че нашият запек всъщност се дължи на купените пюренца-явно имат много нишесте вътре,ли не знам....днес като й направих домашно пюренце и веднага нещата се оправиха,и намачкана круша папка също Heart Eyes
Най-новото нещо дето го научихме е айде!Много е смешна като го казва,и постоянно си вдига ръцете  и маха нагоре,хихихих.И като чуе на баща си гласа по телефона едни възгласи следват JoyИ такива работи при нас,
хайде приятна ви вечер,
целувки Heart Eyes

# 128
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Привет и от нас,ние пием АМ само вечер по 240мл и правя и колкото изпие.Иначе в друга храна изобщо не добавям.От вчера сме и на кисело мляко,по стотина грама и давам с една бисквита.

# 129
Здравейте момичета,
най накрая да намеря малко време и да пиша. Пътуването мина горе долу добре - на дългия полет първо ревахме и го вдигнахме на главата си, после се смяхме с глас на всички и накрая заспахме. Всичко беше перфектно - стюардесите го гледаха докато аз съм до тоалетна и въобще имахме много внимание  Simple Smile. Но за сметка на това на полета с БГ еар нещата бяха коренно различни. Не плакахме в във самолета, само дето реших да отида до тоалет и съответно стюардесата ми отказа да го вземе и да го гледа  #Crazy. Откачих, каза ми че ако стане турболенция и тя го изтървя съм щяла да я съдя и най глупавото ..... да го оставя на седалката и тя щяла да седне до него да го гледа  #Crazy. Много се ядосах и и казах че мен по ме е страх ако е седнал на седалката и стане турболенция, но щом тя така иска ОК и при двата случая ще я съдя и го оставих  #Cussing out. Представете си бебе на девет месеца да седи мирно на седалката, аз не мога просто............. но както и да е всичко мина благополучно. Кацнахме в София и съответно багажа ни не дойде, е не се ядосах много - то и без това и аз закъснях за полета, оставаше и багажа да е натоварен навреме. Но на следващия ден ми го изпратиха направо във Варна и си го взех. Добре че имах памперси и храна за дребния в мен, а аз се спасих.... Кошчето което имах на дългия полет се оказа малко - беше дълго колкото Раян и широко колкото него - съответно той спа в мен. Сега горе долу влезе малко в час - че то много хора тук искат да го видят и той милия както беше свикнал само с мен изведнъж толкова внимание и той се шашна. Не искаме да спим в леглото си, спи с мен на голямото легло, и незнам как да му обясня че това е новото му легло, само играем за сега там. В началото ревеше и от коритото и банята, но вече свикна с тях и сега плаче че го вадим. Лека полека почна да свиква ама още ме търси, няма как. В събота ще излизам да видим как ще се държи с баба и дядо....
Охххх много дълго стана...
ААА сетих се, сега му вадя акт за раждане и там се поизнервих малко ама няма как. Оказва се че той ще е готов след месец, което означава че аз не мога да го запиша за педиатър и съответно и детска кухня. Но докторката ми е позната и ми даде бележка че няма алергии за сега, и сега в петък ще ходя да се моля да го запиша дано да стане стискайте палци  Praynig.
Другото е че не му харесват пюретата тук - ама той не харесва картоф и ми е много трудно почти няма пюрета без картоф, както и ДК е така но искам да пробвам. Ами това е за сега от нас.... ще пиша пак.
Айде лек и прохладен ден на всички  Hug, на нас ни е много топло тук   bouquet

# 130
Отчитам терорист в къщата. От пет часа го развеждам в градината. Сега баща му пое смяната. Със събуждането ме дърпа навън и ако се противя, надявайки се че първо може и едно кафе да пия, започва да се сърди, реве, тръшка. Тези му настроения са целодневно. Има път за нанякъде, аз съм ролята на гадател и ако случайно пророческите ми данни не проработят, бивам наказана. Ако друга жена му беше майка, досега, подозирам, да е станала вейка.
Иначе поумнява - казва нещо като дай, ела, айде. Говори и езика на животните. Кучетата хем иска да ги пипне, хем се страхува. Съседите се сдобиха със сладка малка каракачанка, периодично ходим да я проверим ще си играе ли с нас.
baba_vuna , приятно изкарване на морето. Представям си Сиянка колко голяма е станала. Добре, че сте направили сондирането. На нас тепърва ни предстоят разправии с пъпна херния, която няма как да не се задълбочи при толкова драматично изживяване на откривателството на света.
Вал, добре дошли при жегата. Кофти преживяване в самолета, но важното е, че вече сте тук. За пюретата-неприятно, но винаги можеш да му правиш и домашни.
Евита, пиши по-често.

# 131
  • София
Добро утро и от нас с Рада!!!

Леееелее добре, че си дойдохме в Кокаляне да ви кажа. В тоя център се изпуква от жега, от задух и от смрад, тази нощ всички спахме, с едно прекъсване на Рада. От няколко дни е нетърпима, първо го отдавах на жегата, но после слюноотделянето рязко се повиши, раздразнителността стана неспецифично натрапчива и воя почти перманентен. Всичко, до което се докопваше биваше налапвано и олигаввано, но ..з..аз зъб в стадий на растеж не виждам???? Кой ли ще е. Та нощес имаше само едно проплакване, овладяно за половин минутка и после пак спокоен сън на хлад и чист въздух.
Валери, ти лепенки за пъпа слагаш ли?? Аз мисля, че това може да се контролира с лепенки! От моята пъпна херни от бременността няма и следа!
Блазе ви на всички морски в момента, как ми се ходи пак, леле колко е прекрасно на моренцетооо!
Ставам, че има доста неща за оправяне!

# 132
Eве, пак я залепих днес. Слагахме му известно време, но мястото се възпаляваше и решихме да пробваме само с масажи, както ни посъветваха като я откриха . Никакво подобрение. Но то и няма как да се подобри като всичко, което по някакъв начин му се стори некомфортно, го изразява в рев. Трима човека му угаждаме вчера и днес, какво ли не правим, за да е щастлив, цяла циркова програма, но пак като си реши нещо, ако не стане, настръхва.
А решава супер опасни неща - да рови навън в коритото под чешмата в двора, което никак не е от най-чистите, да блъска едни дъски с пирони, че текат строителни дейности, да стои на помпата и да помпа като дядо си, а си удря главата, да лапа камъни и т.н Ние много неща разрешаваме, но има невъзможни за какъвто и да е либерален подход.
Лятото на село си е супер. Ти имаш най-добрият вариант- зимата в апартамент, лятото в къща, и то на прекрасно място. Пожелавам ти да избиват скоро зъбките.

Последна редакция: нд, 24 юни 2012, 16:30 от valerie

# 133
val_to много гадно това за стюардесите, но все пак е нормално. Ти какво очакваш, все пак доста от БГ персонала е доста дръпнат  (да не кажа по-тежки думи, че все пак има и свестни, макар и рядко) Mr. Green
На мен  ми се е случвало и с други стюардеси да са в пъти по-зле от нашите (испански)  Rolling Eyes
А това за пюретата без картоф изобщо не е така. Аз също купувам основно пюрета без картофи. Има много и най-различни марки и съдържание  Peace
Влез в някоя читава аптека (аз купувам от ремедиум) и ще си избереш  Peace

Иначе и аз  мисля да записвам малката на детска кухня като се приберем от морето (сега сме тук  и много й харесва, къпе се и в басейна и  морето  Laughing), само още не съм избрала от коя да поръчвам ( в софия има разнообразие от частни детски кухни). Не, че искам да бързам толкова но септември тръгва на ясла и трябва да свиква  Mr. Green

# 134
Ехаааааа, много сте напред помпи помпите ехаааа Joy
Моят убавец чак сега почна да се обръща  от гръб по корем и то като го слагам да спи, и така заспива.
За детска кухня и аз обмислям за на есен като почна работа, ще поразпитам и ако отговаря на претензиите ми hahaha ще взимам и аз.
Сигурно има и вече проходили?

Общи условия

Активация на акаунт