благодаря за изчерпателния отговор

Явно наистина усещането в гърдите се дължи на повечето сукане, такива са ми наблюденията в последните дни, а и избиха поредните два зъба
Прилагам всички съвети относно храненето и наистина, макар и количествата изядена храна да са минимални, така поне е склонен да опитва и експериментира. Храненето с лъжица и пюрета не е за него, определено. Общо взето правим някакво захранване, водено от бебето, съчетано при желание от негова страна и с даване на храна от мен в лъжичка, която сам иска да слага в устата и задължително от моята чиния

ивелина,

Бабо Вуна, дано всичко е наред с очето!
Аз давам овесени ядки от седмия месец, когато започнах да въвеждам глутена. Към днешна дата предлагам за закуска. Измивам малко фини овесени ядки, заливам с гореща вода и оставям да престоят 10-15 мин. После добавям някакъв плод, нарязан на парченца.
Криси Христова, ако съветът за добавяне на кърма е към мен, т.к. не видях друга да е споделяла подобен проблем - благодаря
. Изпробван е и не върши работа. Моето дете просто не иска да бъде хранено като бебе и с бебешка храна. Иска да се храни сам с ръце. Яде цели парчета плодове и зеленчуци, разни банички, бисквитки и други, които приготвям за целта или пък от нашата храна. Ако има супа, кус-кус или овесени ядки, тв повечето случаи ми разрешава да му пълня лъжичка и да му я подавам, за да си я сложи в устата. Трябва да може сам да хваща храната и сам да се храни, а и пюрирана храна, освен крем супа, не харесва.
Вероника, на плаж преди 10 и след 18 ч. сме ходили, намазан, облечен с лека тениска и шапка. За забавления - досаждане на останалите плажуващи, катерене по шезлонзите, разходки във водата с надуваема лодка, шляпане във водата, пълзене, ровене в пясъка - такива работи. Общо взето според интересите и възможностите на детето. Като продължителност - около час, след това вече му писваше. За плажуване като плажуване според мен е трудно да става дума с бебе, освен ако не си водите и помощник, който да се занимава с бебето, докато вие плажувате

Тук са големи жеги и излизаме рано, на обед ходим да спим в моята баба, че там е по - хладно, следобед след 5 пак малко разходка, и се прибираме каталясали и двамата

, /, просто за мен ползите са по-малко от вредите. 
Иска ми се да почна с кухнята,че е по-лесно така и е по-разнообразно менюто....установих че нашият запек всъщност се дължи на купените пюренца-явно имат много нишесте вътре,ли не знам....днес като й направих домашно пюренце и веднага нещата се оправиха,и намачкана круша папка също
И такива работи при нас,
. Откачих, каза ми че ако стане турболенция и тя го изтървя съм щяла да я съдя и най глупавото ..... да го оставя на седалката и тя щяла да седне до него да го гледа
. Представете си бебе на девет месеца да седи мирно на седалката, аз не мога просто............. но както и да е всичко мина благополучно. Кацнахме в София и съответно багажа ни не дойде, е не се ядосах много - то и без това и аз закъснях за полета, оставаше и багажа да е натоварен навреме. Но на следващия ден ми го изпратиха направо във Варна и си го взех. Добре че имах памперси и храна за дребния в мен, а аз се спасих.... Кошчето което имах на дългия полет се оказа малко - беше дълго колкото Раян и широко колкото него - съответно той спа в мен. Сега горе долу влезе малко в час - че то много хора тук искат да го видят и той милия както беше свикнал само с мен изведнъж толкова внимание и той се шашна. Не искаме да спим в леглото си, спи с мен на голямото легло, и незнам как да му обясня че това е новото му легло, само играем за сега там. В началото ревеше и от коритото и банята, но вече свикна с тях и сега плаче че го вадим. Лека полека почна да свиква ама още ме търси, няма как. В събота ще излизам да видим как ще се държи с баба и дядо....
.
ще взимам и аз.