Времето навън се мръщи, януарче преобръща къщи! (38)

• 38 329
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Явно Ава не е единствената  които  не иска да яде, какво ли не пробвах но нищо, обяда не иска и да го види , а снощи яде с една голяма дървена лъжица (за готвене) с нея поиска и буквало и сипвах в устата .
Гали§преси и нашата лекарка спомена за Малофера ,но после каза че ако продължи така да не се храни тогава ще ни го даде той бил също стимулант за апетит.Надявам се тези дни да прояде.
Елч при нас положението е същото като при вас, яде сутрин и после чак към 16-17 часа и после към 20,30  супа и евентуално ако поиска АМ.

# 601
  • Сливен
Здравейте, аз отдавна не съм писала, чета ви от време на време, когато имам малко спокойствие Simple Smile
Емилия е 9.100 и 77 см. Биха й и последната ваксина.
За гърнето я слагам по 2-3 пъти на ден, ама седи и мрънка и се мъчи да става, аз се опитвам да я занимавам с разни игри, но не всеки път се изпишква, а пък за акане абсурд, сложа ли пампито и се изаква. Но според мен, трябва да съм по-постоянна, ние ако излезем или отидем някъде на гости и се разваля режима. Поне доколкото съм чела през час трябва да се слага, а и трябва да разбира детето.
За нервните кризи - Емилия ми е правила такива, когато са избивали зъби - не яде нищо освен мляко, само мрънка и иска внимание.

# 602
имам чувството че не правите разлика между нервна криза и истерия. при кризата децата мрънкат тихимчко и се свиват хълцукат, при истерията лягат на земята викат тръшкат се...

# 603
Да се разхладим в тези жеги ?  Flutter

# 604
svet0slava, страхотна идея!
Жалко, че не ми хрумна по-рано, но мисля да изнудя половинката да ни заведе на сладолед тази вечер...
А за вас, като извинение, че не се явявам често - една сладоледена фиеста (понеже не можах да устоя на повечето картинки), насладете й се!

Последна редакция: сб, 09 юни 2012, 18:19 от Az i ti

# 605
От снощи никой не е писал...Къде сте бе хора? Grinning
Влизам с добра новина и лекинко да се похваля Embarassed след 2 години  отлагане, най-сетне станах магистър!Споделям радостта си с почерпка:

........
Може би е време да си сменя профилната снимка.  Party Mr. Green

# 606
  • Варна
Моя Бобо имаше Херпангина, още го боли много гърлото де ама температурата мина, днес не е вдигал изобщо. Много гадна болест, нищо не пиеше и не ядеше и първия ден температура 40 градуса. Кошмар. Заточих Диана при майка ми да не го лепне и тя, че е заразно.

Elenia, честито   bouquet Много професионални успехи Simple Smile

# 607
Малеее, какви изкушения сте наредили, докато ме нямало...  Grinning

Еления, честито дипломиране!   bouquet

Тони, много гадна болест звучи тази херпангина, дано по-бързо отмине и каката да се размине!  Hug

Ние бяхме забегнали малко при нашите, че в Пловдив е топличко бая...  То не че не сме свикнали, но все пак... И въпреки всичко, всяка жега е по-добре от онези дъждища!  Peace  Днес бяхме малко на разходка и набрахме 2 кг горски ягоди, та майка ще прави сладко. Зорница се отнася много подозрително към всички червени плодове и отказва да яде както череши, така и ягоди. За сметка на това днес късаше череши и хранеше нервака, който не отказва нищо...  Mr. Green

# 608
Херангината- гърлото с херпесчета ли е осеяно или не идва от там името? С какво се различава от обикновената ангина?

# 609
Херангината- гърлото с херпесчета ли е осеяно или не идва от там името? С какво се различава от обикновената ангина?
Гной по сливиците и около цялото гърло. Трудно се преглъща и затова отказват да ядът децата.....като се замисля и възрастните  също. Препоръчват се топли пасирани супи, чай, гаргара с билкови отвари.
Херпангина е вирусно заболяване, което засяга най-често кърмачета и малки деца до 5-6 годишна възраст. Причинява се от коксаки вируси  А и Б (coksackieviruses), ентеровируси (enteroviruses) и еховируси (echoviruses). Погрешно е да се приема, че херпангината се причинява от херпес вируси. Типичната херпес вирусна инфекция при деца протича като остър стоматит и се различава, макар и трудно от коксакивирусната херпангина. При херпетичния стоматит обривите са разположени по устните, венците, езика, бузите и по-рядко по небните тонзили (сливици) и мекото небце. При херпангина обривите са основно по задната част на фаринкса, около и по сливиците, по мекото небце.

# 610
Честито, elenia!
Със здраве да си ползваш новата диплома!

Благодаря за почерпката!
А за аватара не се коси, с твойта професия той винаги си е подходящ!

Toni_baraboni, мисля, че момчетата на Наоми изкараха херпангина... Или поне единият от тях... Може да обмените опит или поне да видиш в по-старите й публикации нещо полезно. С друго не мога да помогна, за съжаление... Знам, че е доста гадничко. Ще стискам палци Диана да се отърве без проблеми!

Целувки на всички от нас със Снежи! Тя е добре, бърбори все повече, изпраща ви въздушни целувки и вика "Тао", налага се да приключвам!
П.П. Буби, не знам има ли вече други залози за момченце, но срещу всички розови залози, приеми едно голямо синичко сърчице от мен!  bouquet
Зая, пази по-малкото зайченце още два месеца, здрав и усмихнат да расте!

# 611
  • Варна
А, на Боби му мина вече лошото Simple Smile Диана е напзлно изолирана, предполага се, че няма да хване, но и да хване, тя вече е голяма, не е проблем.

# 612
Прочетох ви отгоре, отгоре.
Еления, честита ти магистърска степен  Hug  И да почерпиш  Grinning

Аз цял ден съм като парцал  Tired  Имахме търговска среща в Бургас. И се почна още от четвъртък вечер, прибрах се в 1,30ч. В петък оперативка и т.н. Вечерта хапване и пийване, бар и приключихме в 6,30 на плажа. Дремнах и отидохме на плаж, че бях обещала. Днес цял ден релаксирам. Стара съм вече за такива работи  Mr. Green

А утре сме на детски рожден ден!

Хубава вечер!

# 613
елениа, честито дипломиране!

аз приключих сесията днес, сега остава поправителната и съм отпускааааа!

буби, и аз днес казах почти дословно това, което ти написа сега - по-добре жега, отколкото онези непрестанни дъждове! пък и белким сваля някое и друго грамче от тази сауна Simple Smile)))

# 614
  • Варна
Сега видях, че Бобо е с обрив по стъпалата, лактите и коленете. Ситничзк, обрив, без мехури...

Буби, какво стана със Зори? Вирус се оказа, нали? Между другото, огромен залог за МОМЧЕ.

Общи условия

Активация на акаунт