Отговори
# 465
Едно пакетче желатин за какво количество кисело мляко ще стигне, за да се желира хубаво?

# 466
  • Варна
portokalche Simple Smileблагодаря...точно това у нас не се хапва
имах предвид че имам много яйца
Крем-карамел?
Едно пакетче желатин за какво количество кисело мляко ще стигне, за да се желира хубаво?
На пакетчето пише - обикновено 1 пакетче стига за 500г течност. Това е 1 кофичка кисело мляко + маалко вода в която да се разтвори желатина.

# 467
  • Има много детски смях.
Здравейте. Купих едни мариновани телешки стекове. Трябва ли да ги правя нещо предварително, или направо да ги мятам във фурната?

# 468
Здравейте. Купих едни мариновани телешки стекове. Трябва ли да ги правя нещо предварително, или направо да ги мятам във фурната?
Щом са мариновани нищо не им прави.А  на скара няма ли да станат по добре. Вчера правих свински вратни пържоли на скара и стананах по-хубави / сочни/, отколкото на фурна.

# 469
Телешкото е супер сухо и постно месо и няма да стане добре на скара. Свинска, а особено пък вратна пържола, е нещо коренно различно  Grinning

Умма, няма нужда нищо да ги правиш, но аз бих ги пекла под фолио и после да запечеш накрая само.

# 470
  • софия
Да попитам пак:
Извадих да се размразява една гъска. Какво да я сготвя? (без кисело зеле, разбира се Grinning)
Имам намерение поне 2 яденета да направя - едното ще е супа със сигурност.
  Rolling Eyes

# 471
  • Има много детски смях.
Благодаря!
Умма, няма нужда нищо да ги правиш, но аз бих ги пекла под фолио и после да запечеш накрая само.

Точно така мислех да процедирам.  Hug

ПП. Стековете вече са във фурната. Отгоре сложих по няколко сушени домата, отстрани- селъри. Отгоре полях със зехтин. Запетах с фолио. След два часа, два и половина ще махна фолиото.  Peace

Последна редакция: пн, 04 юни 2012, 15:22 от Umma

# 472
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
portokalche Simple Smileблагодаря...точно това у нас не се хапва
имах предвид че имам много яйца
Крем-карамел?

Или по-скоро крем Брюлé (там май се слагаха 10 яйца). Wink Simple Smile

# 473
  • София
Да попитам пак:
Извадих да се размразява една гъска. Какво да я сготвя? (без кисело зеле, разбира се Grinning)
Имам намерение поне 2 яденета да направя - едното ще е супа със сигурност.
  Rolling Eyes

Заповядай:http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:1g7IxNxMQu4 … ct=clnk&gl=bg

# 474
  • София
Някой може ли да сподели рецепта за мариновани тиквички?  Thinking

Мариновани косервирани или за директна консумация?

# 475
  • София
Бях си записала рецепта за брускети, но не мога да я намеря  Rolling Eyes.
Не такива с готови филийки, а аз да си ги замеся  Hug

# 476
# 477
Някой може ли да сподели рецепта за мариновани тиквички?  Thinking

Мариновани косервирани или за директна консумация?

За директна консумация, сега през летните жеги. Благодаря.

# 478
  • София
По този начин стават много вкусни:http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:tCpLlPcLmy0 … ct=clnk&gl=bg
Аз ги слагам в маринатата от вечерта и на следващия ден ги приготвям за обяд или вечеря.

# 479
За директна консумация, сега през летните жеги. Благодаря.

Nanny_In_Wonderland, може да пробваш и САЛАТА ОТ ТИКВИЧКИ - НЕВЕРОЯТНА ВКУСОТИЯ. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт