Отговори
# 735
  • Варна
Момичета помагайте!  Praynig Моят мъж сега ми съобщи, че щял да "качва маса" което ще рече, че трябва да готвя пилешко. Мен хич ме няма по птичите меса - все сухи ми стават, а пък пържоли въобще не знам как да правя. Моля за съвети 1. какво месо да купувам и 2. как се готви да е без да е мазно и в същото време сухо.

# 736
В иенска тенджера , слагам вода дав пръста на дъното ,отгоре пилето / разрязано на две и овкусено/ или пилешките бутчета и така пека.
Винаги ми става сочно и с хрупкава коричка. Даже сега пека пиле така.
Ох, не разбрах сухо ли искаш да е или сочно. Embarassed

Последна редакция: пн, 11 юни 2012, 20:19 от Тя

# 737
Radost Nezemna, аз поне от десет години като готвя с месо, поне 95% от месото е пилешко или риба. То е въпрос на вкус, аз от пилешкото най-вече пилешко филе на Градус взимах. В темата Какво повече няма да купя отзивите за Градус не са много хубави. Има хубави отзиви за Дюк. Започнах да купувам цели пилета Градус и после Дюк и ги набедих, че са с вода, защото като ги обръщам като ги пека, излиза течност, но в темата се спомена, че така става и при домашните пилета когато не са допечени, така че явно това не е показател и от тези пилешки продукти, които са на пазара във Варна, гледам, че си от тук, май Дюк са най-добре. От пилешките продукти купувам всичко - дреболии - сърца, воденички, всичко без трътки. Ако иска да разнообрази с пернати, на мен много ми харесват от Метро токачката и фазана, като токачката май ми е по-вкусна от фазана, но е малко мазна като домашна кокошка, не е сухо месо като пилетата, пак е въпрос на вкус. Пилешкото предимно го готвя в йена с други продукти, не ми е ставало сухо. Филетата ги правя нарочно да са сухи и хрупкави във фритюрника без мазнина на Тефал. Също от филетата правя пилешко по китайски, Блонди в нейните рецепти имаше сполучлива рецепта.

# 738

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПОМАГАТ И НА ТЕЗИ, КОИТО ПИТАТ!!!!!!!!

НОВА  ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт