БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 030
  • 736
  •   1
Отговори
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 95

- Така...Вашата диета е едно варено яйце, обезмаслена извара и зеленчуци.
- Добре, докторе! Но това преди или след ядене?

Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

Добавяне на картинка към профила, в подписа или в мнение, намаляване на картинка

# 1
  • София
Пу, първа!
Вместо запис ще отговоря на въпроса от предната тема

Аз предлагам:  Пепчовите бутчета по гръцки http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_21.html
или ето тази рецепта за заек с горчица, която аз често правя с пилешки бутчета
Состав
заек, нарязан на парчета (или пилешки бутчета)
50 гр. масло + малко олио
1 ч.ч. бяло вино
4-5 с.л. горчица
150 гр. заквасена сметана
черен пипер
сол
магданоз
естрагон
Приготовление
Месото се запържва в маслото до златисто. Прибавят се виното и горчицата, като се разбъркват добре за да покрие месото равномерно. СЛагат се подправките. Захлупва се и се оставя на слаб огън около 40 минути. Преди да се свали от огъня се прибавя сметаната. Сервира се с картофено пюре или задушени зеленчуци с ориз.

Да се отчета за мидите вчера. Понеже вие не ми дадохте рецепти, аз викнах Неволята и ги направих по рецепта от Джинджър кукийс - миди по бургаски Станаха разкошни  Heart Eyes

# 2
Запис и от мен и в най-скоро време ще пробвам пуснатата рецепта на сладкиш - галета. Хареса ми идеята.  Simple Smile
Мога ли да го направя с течен шоколад като за начало?
А и както видях на последната му снимка, не е задължително по средата да е отворен и да се вижда плънката, нали? Спокойно мога да го "захлупя" с друга разточена кора, нали?

# 3
  • Русе
Здравейте, момичета и момчета!

Ида с 2 въпроса......

Купих намалени долни бутчета от Кауфланд.......Т.е. трябва да ги направя задължително тази вечер. Но нямам никакви идеи.......Най-лесно е с картофи. Обаче и тази вечер ако направя картофи - вярвайте ми - ще трябва да се изнеса в някоя от вас.......Имам малко гъби и замразен зелен боб.....Дали да не ги изпека и да направя задушени зеленчуци? Ще чакам и вашите идеи......

И втори въпрос - От Берьозка съм купила едни готови блатове за торта Медовик с шоколад. Как да ги оползотворя? Каква торта да направя с тях?

Ей сега пускам и новата тема......Благодаря ви!

Здравей!

Ето една идея за пилешките бутчета. Картофите можеш да пропуснеш, като последните 15 мин. от печенето да прибавиш нарязани на едро и мариновани зеленчуци-чушки, моркови, лук
http://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_5070.html

или отделно като гарнитура Пържени зеленчуци

за торта Медовик - идея за крема

http://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_16.html

Успех!

# 4
Току що изпекох пипер за кьополу ,но не прецених ,че ще ми трябва чак за събота ,а и тогава няма да се изяде наведнъж ,Въпросът ми е ще се развали ли пипера до събота в хладилника,а и след това в кьополуто ,или за по-сигурно да го замразя и после да размразявам newsm78.Моля за помощ Praynig

# 5
  • София
Аз бих замразила чушките  Peace

# 6
Замрази ги, пипера много бързо се разваля  Peace

# 7
ако залееш чушките с олио не вярвам да се развалят до събота. после и олиото ще влезне в употреба

# 8
ако залееш чушките с олио не вярвам да се развалят до събота. после и олиото ще влезне в употреба

Да, наистина, това е идея, осолени в буркан и заляти с олио отгоре като тапа, нали?

# 9
onna-bugeisha,raja_nikol,bongo ,благодаря ви за бързият отговор .Ще ги замразя ,няма да рискувам ,а и са за за гости .Бях ги отделила за печене ,но за петък и се увлякох ,както и да е   chefАко имам сили други ще изпека Joy Joy

# 10

Да, наистина, това е идея, осолени в буркан и заляти с олио отгоре като тапа, нали?
НЕ.
без сол

# 11
onna-bugeisha,raja_nikol,bongo ,благодаря ви за бързият отговор .Ще ги замразя ,няма да рискувам ,а и са за за гости .Бях ги отделила за печене ,но за петък и се увлякох ,както и да е   chefАко имам сили други ще изпека Joy Joy

Уф, завидях ти, дано се увлека и аз в събота, че 10-тина кг ме чакат  Confused

# 12
не ги замразявай. никакъв риск не поемаш

# 13
  • София
Мама Цоцоланка, торта Медовик правя с два крема, като ги редувам. Единият е заквасена сметана, разбита със захар, а другият - 1 консерва подсладено кондензирано мляко, разбито с 200 г меко масло.

# 14
  • Русе
Току що изпекох пипер за кьополу ,но не прецених ,че ще ми трябва чак за събота ,а и тогава няма да се изяде наведнъж ,Въпросът ми е ще се развали ли пипера до събота в хладилника,а и след това в кьополуто ,или за по-сигурно да го замразя и после да размразявам newsm78.Моля за помощ Praynig

Зехтин /олио/ и оцет /винен/ в съотношение 3:1. Поставяте изпечените и обелени чушки плътно в дълбок съд - буркан, заливате догоре и затваряте плътно с капачка. Имам пластмасови за такива случаи. Чушките ще издържат до събота. Може да добавите и скилидки чесън.
После "маринатата" може да я използувате при направа на салати.
Успех!

http://goodfood.bg/glossary/309

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 20:36 от i_peych

Общи условия

Активация на акаунт