Набор 93-и вече изкласи- 3

• 50 365
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • Burgas, Bulgaria
Дипломите ги дадоха още във вторник,минахме нотариуса ,а днес пратихме всичко в София за легализация,че една прехвалена фирма в Бургас ни поиска 2-пъти повече от софийската.Ей,много бюрокрация-нямам търпение за тия работи аз.

# 466
И моето момиче днес завери дипломата при нотариус и я прати на фирмата в София. Утре в 10 ч ще е при тях в офиса. Дано всичко да е наред и да им стигне времето!

# 467
Аз съм бясна  #Cussing out
В дипломата на дъщеря ми са и сбъркали бащиното име.
Как може да има такива патки-сега ще се прави анулиране и ще се издава нова диплома.
А времето лети-трябваше утре да ходим да подаваме документи за кандидатстване.
Може ли да объркат така при условие,че като я записвахме в средното занесох акт за раждане?
И дебело подчертах как точно се изписва името!
Аз пък съм още по-бясна  #Cussing out #Cussing out
Днес се обадиха от гимназията на сина ми, че дипломата му е сгpешена /веpоятно номеpа/ и тpябва да се издаде нова. А вече кандидатства с нея в два унивеpситета. Какво пpавим в този случай  newsm78

# 468
dima22, съжалявам за неприятностите, които имате, не мога дам съвет, но аз бих опитала с директни контакти с двата въпросни университета, в които сте кандидатствали,  те да си кажат ще има ли проблем от тяхна страна.

# 469
Дима,Вили,споко,момичета.
В БГ може и да се самоунищожаваме с тази бюрокрация,но мисля,че "навън" хората са доста спокойни,разбиращи и не толкова дребнави.
Когато брат ми заминаваше да учи в Австрия,аз не знам проблем,който да не възникна.Влязоха в положение,дадоха ни възможност,не ни пришпориха и съвсем успешно го натоварихме на самолета.
Сигурна съм,че и при вас така ще стане,но се консултирайте все пак с унитата  Peace.

# 470
В много от сайтовете на университетите няма и изнесена таксата за семестъра, а в същото време при записване трябва да я платиш.
В заявленията за кандидатстване има посочено с коя оценка искаш да участваш в класирането, а нали се взимаше по-високата от всички. Е как да знаеш колко ще изкараш на редовния изпит, за да посочиш с коя оценка ще участваш  newsm78 За тези, които няма да държат редовен изпит е ясно, но за другите?

Искат да се плати таксата за първия семестър ,когато зрелостникът е приет в съответния ВУЗ и трябва да се запише.
А сега трябва да се запише да участва в класирането със съответната оценка и състезателен бал и се плаща такса за подаване на документите.

# 471
каква е таксата за класиране в СУ ?

# 472
Аз пък не мога да намеря,от къде да изтегля за СУ, заявлението за кандидатстване?

# 473
  • София
monii, заявлението за кандидатстване не се изтегля, а се попълва електронно ето тук:

http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatel … ndidat_studentite

виж т.3!

мама 69, ако попълниш заявлението електронно спестяваш таксата от 6 лв. за подаването му.

# 474
Меденка,благодаря за информацията!

Значи задължително първо трябва да се регистрираш електронно на страницата на СУ и чак тогава можеш да да си подадеш документите и да ходиш да си вземеш входящия номер.
Така ли?

# 475
  • София
Да, така е.
Регистрираш се, попълваш заявлението и класираш специалностите, после на място в СУ се валидира и получаваш вх.номер. Peace

Аз пък да попитам, някой знае ли, какви са условията за кандидатстване в задочна форма на обучение?
Никъде не намирам конкретно инфо по въпроса  newsm78

# 476
И аз не мога да намеря информация за задочната форма.
Намерих в един от ДВ таксите за учебната 2012/2013 година.
Вие вече за раздадени дипломи си говорите, а в училището на сина ми чак днес ще ги дават.

# 477
И на моята дъщеря днес ще им дават дипломите.
Имам следния въпрос:
Дъщеря ми ще кандидатства в УНСС, като излязат резултатите може ли с  оценката от УНСС  да кандидатства и в Свищов и кога се подават документите (Свищов) при условие, че няма да ходи на изпит там.

# 478
В задочната форма не се кандидатства по по-специален начин, просто когато подреждате желанията, впишете задочната форма вместо редовната. Но ако не се предлага от университета, няма начин да се учи задочно.
Мисля, че в Свищов не може да се кандидатства с оценката от УНСС и май с изключение на някои медицински, като цяло я няма практиката у нас с един изпит да се кандидатства на няколко места.

# 479
Аз в някой от справочниците бях чела, че след трето класиране, ако имат незаети бройки, взимат кандидат-студенти с оценка от изпит държан в друг университет. Мисля, че е най-добре да се пита в Учебен отдел на Свищовския университет.

Общи условия

Активация на акаунт