Отговори
# 75
dream78m , медиите ни са под всяка критика за всичко. Информацията винаги е изопачена ако има въобще такава  #Cussing out
mile_79 ,  welcome
Beeps , и аз съм така мила. Сълзите ми са на носа и така ми се плаче. Не мога да се контролирам.

# 76
Здравейте момичета Hug

След тази тежка и кошмарна нощ денят ми започна много добре. Бях на ранен скрининг във Фемина. Видях бебчо...леле колко е пораснал Grinning. По последна менструация съм в 12 седмица и 0 дни (нещо не ми е правилна линийката), а по развитие на бебчето 12 седмица и 2 дни. Големи сме 6 см, забравих колко тежим, имаме си ръчички крачета, пръстчета,носленце, нормална сърдечна дейност и кръвообращение...абе всичко. Мъжът ми се разплака докато гледаше как мъничето шава и си крие главичката с ръчички Heart Eyes .Всички измервания за Даун са ОК - NT 1.0 mm, NB 1.6 mm. Имаме си и снимка за спомен Grinning. Резултатите от кръвните изследвания ще са готови в четвъртък. Прегледа ми беше при д-р Цолова и останах много доволна - любезна и приветлива жена, обяснява много подробно, отговаря на всички въпроси и много се радваше на всяко движение на бебето.
Извинявам се за дългия пост, но много исках да споделя с вас вълненият си.

Добре дошли на всички нови декемврийски коремчета Hug

# 77
  • София
Ния, щом компетентно лице ти е казало, че няма проблем, не се притеснявай излишно! Гранофорин често изписват и педиатрите на малките деца...Не е толкова силен препарат. Аз като дете колко гранофорин съм "изяла" ехеей.
emzi, много се радвам, че всичко е ОК!

# 78
съответно майчинството се изчислява на 90 % от болничния за съответния период  Peace
Това не е вярно
Чл. 41. (1) (Доп. - ДВ, бр. 64 от 2000 г., изм., бр. 105 от 2006 г., бр. 100 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г.,  бр. 100 от 2011 г. , в сила от 1.01.2012 г.) Дневното парично обезщетение за временна неработоспособност поради общо заболяване се изчислява в размер 80 на сто, а за временна неработоспособност поради трудова злополука или професионална болест - в размер 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху които са внесени или дължими осигурителни вноски, а за самоосигуряващите се лица - внесени осигурителни вноски за общо заболяване и майчинство за периода от 18 календарни месеца, предхождащи месеца на настъпване на неработоспособността. Дневното парично обезщетение за временна неработоспособност поради общо заболяване не може да надвишава среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението.
3) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г.) За дните, включени в периода по ал. 1, през които лицето е получавало парично обезщетение от общественото осигуряване за временна неработоспособност или за бременност и раждане, се взема предвид доходът, от който е определено паричното обезщетение
 а не дохода, който си получила от НОИ за болничен.

# 79
  • София
emzi - Ехааа супер! Много се радвам като има такива новини, защото и на мен ми предстои утре всичко това! Вече пеперуди ми летят в стомаха от нетърпение!!!
Виде ли се пола? Има ли предположение?

vesta_78 - тези закони са много трудни за прочитане и разбиране! Защо не са ги написали по-човешки!?

# 80
  • София
Това с болничните не сме ли го коментирали вече? За база се взема осигурителен доход.
Същото е като с болничните- не може ако един месец си бил в болничен и ти го продължат за още един, за втория месец за база да се вземе обезщетението, което плащат от НОИ. Взема се осигурителен доход, т.к. върху него се внасят самите осигуровки към ДОО /държавното обществено осигуряване/.

# 81
Това с болничните не сме ли го коментирали вече? За база се взема осигурителен доход.
Същото е като с болничните- не може ако един месец си бил в болничен и ти го продължат за още един, за втория месец за база да се вземе обезщетението, което плащат от НОИ. Взема се осигурителен доход, т.к. върху него се внасят самите осигуровки към ДОО /държавното обществено осигуряване/.
  202uu

# 82
  • София
т.е. ако брутото ти е 1000лв, докато си в болничен ще ти дават 800лв на месец, а майчинството ще го изчисляват 90% от 1000лв, т.е. 900лв ?!??! така ли е?
Ако може някой сигурен да го каже с примери за бруто 1000лв  Hug

# 83
Намалява се майчинството, ако си бил болничен.

# 84
emzi - Ехааа супер! Много се радвам като има такива новини, защото и на мен ми предстои утре всичко това! Вече пеперуди ми летят в стомаха от нетърпение!!!
Виде ли се пола? Има ли предположение?

Brayda пола не сме гледали. Според д-р Цолова е рано в 12 седмица.

# 85
  • София
За 18 месеца все 1000 ли бе Брайда? Simple Smile /знам, че е само пример.../
Затова не може да се каже с точност нищо- има какви ли не промени за 18 месеца назад- неплатен отпуск, промени във възнагражденията и пр. Не забравяте, че има и таван на осигурителния доход!

# 86
Здравейте и от мен, момичета, в новата тема! Дано да е на късмет за всички! Едва сега успявам да се включа, че 2-3 дни не бях на себе си от повръщане. Нямах сили за нищо. Пак системи, инжекции... Дано олекне най-после! Гладна съм като вълчица и жадна, а дори вода не мога да пийна.  Sad
Добре дошли на новичките и лека и безпроблемна бременност!
Много се радвам като чета за успешно миналите прегледи и изследвания! Само така!  Hug

# 87
  • София
Beeps - не е за 18 месеца 1000, но аз искам пример.
Примерно сега осигуряват някой на 1000, другия месец го взима болничен заради бременността, то следователн о за този месец НОИ ще плати на жената 800лв за болничния месец, а от този месец колко ще се вземе после за изчистляването на майчинството.?

п.п. не се ли взимат 24 месеца назад, а не 18 месеца?

tony.la  -  не ти ли отминаха вече тези гадни симптоми, явно двете бебета ще те обливат с хормони по-дълго от едноплодните бременности! Гледай да не повръщаш много и си почивай, пази си силите, че не ти е леко никак!

# 88
[
п.п. не се ли взимат 24 месеца назад, а не 18 месеца?

24 месеца е Peace

# 89
За 18 месеца все 1000 ли бе Брайда? Simple Smile /знам, че е само пример.../
Затова не може да се каже с точност нищо- има какви ли не промени за 18 месеца назад- неплатен отпуск, промени във възнагражденията и пр. Не забравяте, че има и таван на осигурителния доход!

От 2012 година за изчисляване на обезщетението за майчинството се взема осигурителния доход за 24 месеца назад
Иначе за другото е точно така

Общи условия

Активация на акаунт