Земетресение

• 187 398
  • 3 989
  •   1
Отговори
# 2 415
Ужас, това с Чирпан.  Rolling Eyes

# 2 416
  • София
Някой да е чул по новините на ТВ7 днес да са казали, че се очаква трус над 7 и то днес. При нас в блока упорито се носят слухове. Аман вече  Sick
Закъснели сте, беше за снощи...  ooooh! .Айде стига слухове, май темата върви към заключване.Някои хора непрекъснато се опитват да всяват паника, какво печелят - не знам.Казано беше хиляди пъти,че не може да се предвиди нито кога ще има трус, нито с каква сила.

# 2 417
Въх, дано не я заключат. Как ще се успокояваме тогава...

# 2 418
Ето един клип със съвети и превода на клипа. Мисля, че ще е полезен за темата:

1.Преди земетресение се променя поведението на животните, така че тяхното поведение може да стане предвестник. Два дена преди това те започват да стават неспокойни.

2. От началото на земетесението до опасните за сградите трусове имате 15-20 сек. Ако сте на първия етаж трябва да излезете на улицата.

3.Ако сте на втори или по-горен етаж намарете безопасно място в апартамента.Застанете под маса или легло. Или застанете в касата на врата. Ъглите на стаята са най-опасни, както и местата до прозорци.

4.След първите трусове напуснете зданието заставайки на разстояние 3-5 м. от сградата.

5.Ако се окажете затрупани внимателно освободете ръцете и краката. Не размествайте предметите, които поддържат равновесието. Заемете показаната поза.

6. Сигнализирайте присъствието си чрез шумове за да ви чуят спасителите. При арменското земетресение хората са прекарали под развалините 2 седмици. Запомнете тези съвети.

# 2 419

1.Преди земетресение се променя поведението на животните, така че тяхното поведение може да стане предвестник. Два дена преди това те започват да стават неспокойни.

Да, де - така си мислех и аз, ама при предното земетресение се оказа, че просто се е разгонила ... и затова била неспокойна предишната вечер, а при сегашното скочи в последния момент да се скрие под леглото.. никакъв предвестник не е.  Mr. Green 

# 2 420
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Ох, като дойде вечерта и ме наляга една напрегнатост и неприятно чувство. Не ми се седи сама и всякакви негативни мисли ме спохождат. По принцип съм така всеки път, когато се случи нещо лошо и продължава около 2 седмици. У-ж-а-с-н-о еее  Crazy

# 2 421
  • София
   Ако денонощното спане и хъркане е предвестник... нашето куче от дни си спи на фотьойла и мърда само внука като го закачи.

# 2 422
   Ако денонощното спане и хъркане е предвестник... нашето куче от дни си спи на фотьойла и мърда само внука като го закачи.
И не само вашият, а 90% от дом. любимци не са усетили нищо, така, че точка 1 е под гоооляяям въпрос  Crazy

# 2 423
Момичета, заради земетресението моя племенничка е започвала да заеква. Вече втори ден говори по този начин. Молете се с нас да се оправи бързо  Hug

# 2 424
  • Талант на 2012,2013 г.
Мммдааа... съседката сподели, че едвам са накарали тяхното куче изобщо да излезе.  newsm78

разбира се, че ще се молим...децата са ни най-важните в живота. Peace Praynig

# 2 425
Видях, че в един от сеизмологичните сайтове на земетресението с 5.9 му даваха  VIII степен от скалата на Медведев и сие.

Да и аз видях, но за VIII дават:

VIII - Разрушителни - Паника -   Срутвания на леките постройки; повреди по напоителните канали   промени в дебита на минералните извори; срутвания на камъни

Мисля, че  V много по добре описва случващото се.

Абсолютно осмицата отговаря за Перник, а и за Радомир, разгледах в уикипедия характеристиките за тази степен и те почти напълно се припокриват с реалната обстановка в града.

А за вашия район може и пет да го описва.

# 2 426
  • София
  Дано се оправи бързо детето.Ето ви малко за настроение:

http://vbox7.com/play:7ca069a67b

# 2 427
  • София
Днес цял ден навън бях в движение, за да не съм в къщи и си изкълчих глезена,сега няма къде да бягам.....мъж ми каза,че ще ми остави телефона и фенерче...подиграва ми се гадината... та това доведе паниката  Mr. Green

# 2 428
От фейса -

Действителен случай. Около 3:30 в нощта на земетресението на паркинга пред блока домоуправител възкликва въодушевен: "Ей, най-накрая се събрахте всички! Дайте да направим едно събрание на входа..."

# 2 429
От фейса -

Действителен случай. Около 3:30 в нощта на земетресението на паркинга пред блока домоуправител възкликва въодушевен: "Ей, най-накрая се събрахте всички! Дайте да направим едно събрание на входа..."

Joy Joy и аз това предложих на мъжа ми  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт