Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 36

• 71 576
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • ГО
Здравейте, включвам се и аз във вашата тема, макар и в края на сезона.
Следя филма някъде от Коледа насам, всичко изгледах и много, много се вживях в него. Simple Smile
Всичко много ми харесва, много е красиво, а за играта на Халит....думи нямам. Невероятен!
Още не съм изгледала цялостно серията от снощи, ама какво излиза, Хюррем "уби" Валиде???
Може да не е директно, ама й помогна да си отиде. Валиде не можа да понесе страданието на Хатидже, когато разбере.
Махидевран, ах, Махидевран, много жлъч, много злоба и то уж към приближените й, какво остава за враговете. Иначе не мога да отрека, че е много красива.
Защо Махидевран винаги е с по-красиви и по-пищни бижута от Хюррем?
Това ми направи впечатление.
Хюррем през целия сериал изкара кажи-речи с едни и същи бижута, а Махидевран постоянно е с различни. И с роклите е така. Чак в тази серия видях Хюррем с нова рокля.
Защо не й обличат една жълта имаше, много красива, нея май само в една серия я видях, има и една друга жълта, нея си я носи повече, ама тази, първата, не съм я виждала повече, сякаш.
Според мен, ако обличаха и гласяха Хюррем повече от Махидевран, би си личало повече превъзходството на любимката над останалите.

# 106
Следя филма някъде от Коледа насам, всичко изгледах и много, много се вживях в него. Simple Smile
Всичко много ми харесва, много е красиво, а за играта на Халит....думи нямам. Невероятен!
Още не съм изгледала цялостно серията от снощи, ама какво излиза, Хюррем "уби" Валиде???
Може да не е директно, ама й помогна да си отиде. Валиде не можа да понесе страданието на Хатидже, когато разбере.
Махидевран, ах, Махидевран, много жлъч, много злоба и то уж към приближените й, какво остава за враговете. Иначе не мога да отрека, че е много красива.

+1

# 107
  • София

+1

Напълно съм съгласна с написаното,но искам да допълня, че и вече е"спокойна" - Хюрем ще отмъсти на Ибрахим.....

# 108
Не мисля,че Валиде е спокойна за това,че ще каже на Хатидже.Напротив,идеше и да изкрещи "Не,недей!",но не успя SadМисля,че Хюрем няма да успее да каже на Хатидже.Новината за смъртта на Валиде ще и попречи.След това Хю ще размисли и ще крои други планове за отмъщение на Ибрахим.

# 109
  • София
Да,сигурно е така...

# 110
  • ГО
Ако е по-умна Хюррем, може да използва това и да манипулира Ибрахим. Той може да накара Махидевран да отиде със сина си в Маниса. От друга страна пък, когато Сюлейман научи няма да се поколебае да вземе главата на Ибрахим, а тогава какво по-хубаво за Хюррем. Не знаем сценаристът какво е намислил.
Спомням си, че малко преди Мерал да си отиде, беше казала, че царуването на Махидевран ще приключи след 2 серии. Е от тогава минаха повече от 5-6, а нищо такова не се случва. Спомням си, че беше точно около разболяването на султана и предполагах, че след като е чул всичко, което тогава Махидевран избълва, ще има наказание или най-малкото - отпращане от двореца, ама нищо такова не се случи, даже Валиде я направи.
При положение, че всички видяха, че той не се ръководи от правилата (сватбата му с Хюррем), недоумявам защо направи Махидевран отговорничка на харема, а не собствената си съпруга.
Изобщо защо се ожени за нея?
А, да, за да спи с нея законно. Crazy
Очаквах нещата да се случват както в книгите, дори и не точно, ама поне около тях, а то нищо общо.
Знам, че филмът не се позовава на историческите факти, ама като няма да е така, имена и всичко да бяха сменили, защото сега уж искат да ни покажат как е било, ама не баш  ooooh! ooooh! ooooh!

# 111
# 112
Ако е по-умна Хюррем, може да използва това и да манипулира Ибрахим. Той може да накара Махидевран да отиде със сина си в Маниса.
И аз мисля,че вероятно така ще стане.В момента цел №1 на Хюрем е да отпрати Махидевран в Маниса.Каква по-добра възможност от тази?!
Интересно какво ще стане с Нигяр?Така и не разбрах дали Ибрахим наистина щеше да я отпрати при брат си.Усещам,че в Нигяр имаше страх.Явно все пак допуска възможността Ибрахим да иска да се оттърве от нея,както я беше предупредила Дайе.Дали Гюлшах ще се поддаде на гнева си и ще и посегне?Хюррем изрично нареди да не и се навреди на Нигяр.

# 113
Не мисля,че Хюрем "уби" Валиде като й каза, че знае за Ибрахим и Нигяр - точно обратното - Валиде се успокой, че някой знае истината и ще си понесе последствията и Ибрахим, и Нигярчето. В по-предната серия нали даваха "мислите" на Валиде като видя Нигяр и каза - "Ще заповядам да ти хвръкне главата". Т.е. Валиде въобще е нямала намерение да премълчава това предателство на Ибрахим към дъщеря й и династията. Да, Хатиджето ще страда пак доста и ще потъне в мъка, но все пак Ибрахим трябва да си понесе вината за това, което си позволи да направи.

Макар че не гледах снощи де как се разви всичко със смъртта - ще чакам с превод, в последно време гледах по турската директното издание и после не ми беше толкова интересно с превода.

# 114
  • ГО
Да, ама Валиде щеше да го направи, как да кажа, по-меко и по-поносимо за Хатижде, щеше да бъде до нея, да я подкрепя, докато Хюррем ще иде и ще избълва всичко, което знае.
Предполагам обаче, че новината за смъртта на Валиде ще обърка всички и всичко.
Ще видим, жалко, че чак след седмица. Предполагам сезонът ще свърши със Сюлейман, разбрал всичко и т.н. Да има 3 месеца да гадаем какво е решил султанът.....

# 115

Честит 24-ти май на всички българи
и честит професионален празник на всички преподаватели ! bg bg bg
БЪЛГАРСКОТО СЛОВО ЩЕ ПРЕБЪДЕ bg

# 116
  • В тъмната гора.
Пелин между Мерием и Халит. Пелин-порасналата Михримах.

# 117
Ох чудя се в новия сезон как ще ги "състаряват" ... Айде Султана лесно - брадата ще става по-бяла и по-дълга, но момичетата... Особено Хюрремиммм - толкова по-красива става с всяка серия - скоро записваш на диск първите епизоди на 1 приятелка - ми там Хюрем изглежда много по-зле от в момента. Махито - с повече пудра и злобно излъчване няма да прави впечатление, но като цяло това препускане из епохата създава главоболия на сценичните мениджъри.

# 118
Вчера не можах да изгледам целият епизод /края/ ,затова пък днес  2 пъти го видях.Страшно съм впечатлена ,прекрасен епизод с много силни сцени.Прекрасен Халид и този тембър на гласа ,стиховете след превод съм сигурна ,че ще ни развълнуват отново! Има поговорка "Хубав кон и под скъсан чул се познава"-както и да е облечен достатъчни са тези безкрайно сини очи да те погледнат и да те полазят тръпки по тялото !Прекрасен артист!
Съжалявам ,че любимата ми актриса Небахат Чекре няма да учства повече в сериала ,от нея лъха такова величие ,прекрасен избор за пресъздаване на образа на Валиде султан!
Честит празник!  bouquet

Последна редакция: чт, 24 май 2012, 15:59 от trendafilka

# 119
Ако е по-умна Хюррем, може да използва това и да манипулира Ибрахим. Той може да накара Махидевран да отиде със сина си в Маниса.
И аз мисля,че вероятно така ще стане.В момента цел №1 на Хюрем е да отпрати Махидевран в Маниса.Каква по-добра възможност от тази?!
Интересно какво ще стане с Нигяр?Така и не разбрах дали Ибрахим наистина щеше да я отпрати при брат си.Усещам,че в Нигяр имаше страх.Явно все пак допуска възможността Ибрахим да иска да се оттърве от нея,както я беше предупредила Дайе.Дали Гюлшах ще се поддаде на гнева си и ще и посегне?Хюррем изрично нареди да не и се навреди на Нигяр.
Аз смятам ,че Махи сама ще се компрометира ,ако вземе пари от евреите по съвет на Искендер Челеби-хазната е празна ,а тя харчи като за световно Simple Smile
Интересно ще ми бъде как ще постъпи Дайе ,тя единствена беше свидетел на това което каза Хюрем на Валиде ,ще помогне ли на Нигяр калфа?
Ибрахим е жесток и лукав на него вяра нямам ! Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт