Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 36

• 71 491
  • 732
  •   1
Отговори
# 225

Mistik, Ани - благодаря ви! Hug Hug
Клипът е станал направо неземен!   bouquet
По-естетска работа като че ли не съм виждала!  bouquet Душата ми е изпълнена с емоции! Praynig Praynig Peace

# 226
  • В тъмната гора.
Мистик, сега видях превода на Istemem - е, много си добра!

Дааа, много е добра наистина!!!
Емелче, къде зачезваш така? Пиши по-често...

# 227
Наистина ли еп.62 ще е последния за сезона? Sad
Ужас...................................... С мисли за новия 3-ти сезон ще мине по-лесно това чакане, но все пак ще ми липсва сериала. Януари-февруари изгледах всичко и от тогава до сега всяка седмица с нетърпение очаквам какво да ни подготвили сценаристите, благодарение на страхотния превод от съфорумките (и съфоромци ако има,да ме извинят)

Балибей (Бурак) защо още ходи с мустака .........Уж го махнаха от сериала. ДАНО го снимат в 3 сезон и затова да пари тази визия, дано дано Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 17:34 от Serani

# 228
Наистина ли еп.62 ще е последния за сезона? Sad

Епизод 63 ще е последният.
Вътрешната ми информация се оказа вярна  Laughing Остават 2 серии до края на този сезон.
Скрит текст:
Muhteşem Yüzyıl 6 Haziran 63. Bölümü ile Sezon Finali yapiyor.

# 229
O чудесно, поне още 2 последни серии, които ще са изпълнени с напрежение и интересен ход на събитията, сигурен съм!
Позволих си на пусна превода на Istemem в една група за цитати, надявам се да няма проблем, много ме развълнуваха тези редове, а да не говорим когато гледах сериала с пронизващия в душата глас на Халит.
Ето написано в текстов вид, ако на някой му трябва и го мързи да препише от преведеното клипче:

"Не искам" - Мевляна

Значи ти така, полюшвайки се,
заминаваш, хей, душа на душата ми?
Хей, даващ душата си на приятелите,
не отивай в розовата градина без мен!
Не искам...

Не искам, хей, небосвод, не се върти без мен!
Не искам, хей, луна, не се раждай без мен!
Не искам, хей, земя, не бъди без мен!
Без мен не минавай, хей, време, не искам...
Когато ти си със мен и този свят е хубав, и онзи свят!

Не искам...
Не оставай в този свят без мен,
без мен в другия не отивай,
не искам...!
Не искам, хей, юзди, да яздите без мен!
Не искам, хей, език, да четеш без мен...
Не искам, хей, очи, да гледате без мен!
Без мен не си отивай, душа, не искам...

Твоята светлина е тази, която
осветява нощем луната...
Аз съм Нощ, щом ти си Луна,
Не бъди на небето без мен...
Не искам...
Ти, който знаеш пътя си,
Ти, светлина на пътя ми,
Хей, ти, мой жезъл, без мен не си отивай...
Не искам...

# 230
Аз мисля, че последната реплика на Сюлейман е или към Хатидже или към Ибрахим, няма как да е към Хюрем, такова нещо не се прощава. Едва ли обича някой друг повече от майка си освен децата си, разбира се...
Иначе лично аз като свърши сериалчето  мисля да изгледам руската версия на Роксалана и новия сериал за Османската империя ако намеря сериите с превод на бг.... Може би натам ще си насочим вниманието, че то засега нито има тема, нито има инфо Sad

# 231
  • Варна
Аз лично направих опит да гледам руската версия на Роксалана,но след всичко изгледано до тук от Великолепният Век ми бе непоносимо .Колкото и да се насилих не можах.Руският филм няма нищо общо с това,което сме свикнали да гледаме,нито играта,нито артистите,нито сценария,просто нищо ,което да ме докосне до тази велика история.Не знам как ще минат тези безкарайни 3 месеца,докато е в почивка сериала....станал е неизменна част от живота ми.Радва ме това ,че ви има,че ви чета редовно,макар и рядко да пиша.Благодаря на всеки,който харесва този сериал,както и на всички,които са част от това,този филм да бъде гледан от нас.Благодаря ви момичета,не ви познавам ,но всички ви чувствам мои близки.Бъдете здрави и благословенни!  bouquet

# 232
Руското е ужасно,на ниско читалищно ниво, не се хабете да го гледате след шедьовър като ВВ

# 233
руското изглежда смешно пред това!

кой е този друг филм за османската империя?

# 234
Прекрасен епизод наистина. За мен този епизод и епизодът, в който Сюлейман се бореше за живота си , са най-силните. Благодаря на целия екип, който реализира достигането на филма до нас в целия му блясък.
Горката Валиде..много тъжно си отиде. Беше много силен моментът, в който дадоха почернелия камък.Иначе много умело пресъздадоха отделянето на душата й. Беше красиво и приказно с това конче..и загатнато, че Селим си я прибра.Така и не разбрах защо Хюррем реши да тревожи жената..болна е..и наистина емоцията й дойде в повече ! То и Валиде нямаше да мълчи за Ибрахим, но мисълта, че Хатидже ще научи новината директно и без подготовка , направо уби Валиде. Харесвам Хюррем..но постъпката й беше неприятна за мен. Може би е ревнувала от Ибрахим ..Валиде него го приемаше по-добре от нея..не знам.
А за Сюлейман..възможно е да е сън на Хюррем, може да се почувства виновна за смъртта на Валиде..може да е сън и на някой друг .. Но не мисля, че действително Сюлейман го казва на някой

# 235
Ако имате в предвид "Bir Zamanlar Osmanli-Kiyam" с Толга Карел и Аслъ Тандоан,мисля,че няма превод.Аз гледах само 1-ви епизод,но мисля,лятото когато няма какво да се гледа да го продължа.

Хюрем си вкара автогол с Валиде.Искаше да изгони Махи преди Валиде да умре.Да видим сега какво ще прави....

# 236
# 237
# 238
А за Сюлейман..възможно е да е сън на Хюррем, може да се почувства виновна за смъртта на Валиде..може да е сън и на някой друг .. Но не мисля, че действително Сюлейман го казва на някой

Има желязна логика във финалните изречения на този постинг. Да, може би си права, BLUSH, това по всяка вероятност е сън.

# 239

Ани, предполагам че това са снимки от новия епизод.  newsm78 Което означава, че Бали бей се е върнал.   GrinningPeace А султанът очевидно изпраща официално Мустафа в Маниса.  Peace Само се чудя дали и Махи заминава с него, след като няма какво повече да я задържа в двореца.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт