Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 36

• 71 566
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
  • Русе, у дома
Момичета, нещо в стиховете на Мевляна, направи ли ви впечатление? newsm78 Вторият куплет започва с:

... Не искам, хей, небосвод, не се върти без мен!...

Коперник(1473-1543) и Галилей (1564-1642) са живели през 15 и 16 в.

Джеляледдин Мухаммед Руми, т. нар. Мевляна, е творил през 13 в.- (1207-1273)... и е знаел, че Земята се върти (или небето).... А може ли да се върти нещо, което е плоско, забито на рогата на един бик  ooooh! Crazy
Mistik, ето една статия от днес - http://www.dw.de/dw/article/0,,15976240,00.html Аз поне допускам, че може учените от изток да са знаели нещо преди европейските.

# 151
  • Истанбул

Mistik, ето една статия от днес - http://www.dw.de/dw/article/0,,15976240,00.html Аз поне допускам, че може учените от изток да са знаели нещо преди европейските.

Barfly, супер на място и навреме  newsm10

# 152

Barfly, супер на място и навреме  newsm10

bowuu  bouquet Hug Peace

# 153
                         Браво, Mistik! Ти си направо за сценарист на филми от рода на "съкровището "с Nicolas Cage, или  на Монк. Да забележиш тази подробност не стига само интелект, трябва да ти "сече пипето".

# 154
Здравейте, Дами !   Hug

Минавам набързо за да  Ви поздравя с една песен   bouquet :

# 155
Muhteşem Yüzyıl 62.Bölüm 1.Fragman

# 156
Mistik,  много благодаря!!!!

Да, абсолютно си права и за познанието , което са имали!! Истината е че османците идват на европейският континент носейки цялото познание на арабите и евреите.  Те са знаели пъти повече. Например ако ви направи впечатление около Бали бей и Айрин - чумата. Това е времето когато в Испания не е останал жив човек по улиците, докато в османският свят са дали малко жерви.  Разбира се това е свързано не само с познанието им , но и това че са имали течаща вода. Но все пак е един пример... защото в Европа се къпят с легенче и кана, а в Истанбул с чешми.

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 21:06 от Dore Mi

# 157
Странно,че са облечени в черно.Нима в Османската империя е приет подобен траур?Знае ли някой?
Мистик? HugЗнам за зеленото покривало на ковчега,че символизира рая,но за черно облекло не съм чувала.

# 158
Mistik,  много благодаря!!!!

Да, абсолютно си права и за познанието , което са имали!! Истината е че османците идват на европейският континент носейки цялото познание на арабите и евреите.  Те са знаели пъти повече. Например ако ви направи впечатление около Бали бей и Айрин - чумата. Това е времето когато в Испания не е останал жив човек по улиците, докато в османският свят са дали малко жерви.  Разбира се това е свързано не само с познанието им , но и това че са имали течаща вода. Но все пак е един пример... защото в Европа се къпят с легенче и кана, а в Истанбул с чешми.

Все още в Англия не ползват смесители, има отделни кранчета - за топла и студена вода. И ако искаш да си вземеш душ, няма как да стане. Или пълниш ваната или мивката (и се поливаш с тас Mr. Green)

# 159
  • Русе/София
не мога да видя фрагмана,изписва ми,че е блокиран заради авторски права

# 160

Muhteşem Yüzyıl 62.Bölüm 1.Fragman

# 161
супер  има нови фрагменти... може ли някой да каже какво си говорят  моля

# 162
Преводачите в момента са заети с техническата част  по новата 61 серия -надяваме се да я пуснат тази вечер и чак след това можем да очакваме превод на фрагмана на 62 серия. По-добре да ги помолим да ни кажат бихме ли могли да видим тази вечер 61 серия с превод, за да не чакаме напразно - като гледам много хора сме дежурни и се надяваме да излъчат новата серия  Simple Smile

# 163
Преводът и субтитрите са готови от преди няколко часа. Следва вграждане на субтитрите във видеоклипа, което става за около час, после качване в съответните сайтове за теглене и гледане.
Най-вероятно линковете да излязат някъде през нощта, когато при Ана е ден.  Grinning

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 23:54 от soya-fen

# 164

Благодарим  за  информацията .   ПРИЯТНА  ВЕЧЕР  !!!я

Общи условия

Активация на акаунт