Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 36

• 71 551
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Мистик, станало е недоразумение, май пак съм се изразила телеграфно. Султаните са спряли да се женят около 150 години преди Сюлейман и затова "връщането на съпругата" като акт трябваше да има някакъв отклик в реда на харема според мен. Няма как да й отнемат "царстването" пред останалия свят защото има запазени писма и

А, че Хюррем е известна с политическите си изяви е факт, който говори за нейните лични качества, [/quote]

Престолонаследници по това време няма - поне така пише в книгите. Сюлейман се колебае в началото дали да въведе престолонаследието, но с изпращането на Мустафа в Маниса това отпада като вариант (пак от историческите книги). Престолонаследниците и кафеза се появяват доста по-късно. Във филма, който бяхте пуснали за Кьосем султан също още няма престолонаследници.

# 316
Явно участието на Бурак приключи във ВВ. Надежда всяка оставете  Simple Smile

Скрит текст:
BURAK İLE BERRAK AYNI DİZİDE Mİ ROL ALACAK?
Sabah Gazetesi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, Mahsun Kırmızgül'ün yeni çekeceği dizide Burak Özçivit ile Berrak Tüzünataç'ın oynayacağını yazdı..
30 Mayıs 2012 10:09

# 317
  • Истанбул
Престолонаследници по това време няма - поне така пише в книгите. Сюлейман се колебае в началото дали да въведе престолонаследието, но с изпращането на Мустафа в Маниса това отпада като вариант (пак от историческите книги). Престолонаследниците и кафеза се появяват доста по-късно. Във филма, който бяхте пуснали за Кьосем султан също още няма престолонаследници.

Не може без престолонаследници, има ... Simple Smile Шех-заде, точно това значи... Шех (шейх)-владетел, заде -  продължител, наследник.... Всички мъжки деца са престолонаследници, не само първородният. Аз затова казвам, че ставането на Хюррем на "законна" жена на Сюлейман, не променя много нейния статут... Даже децата ѝ не стават непременно бъдещите престолонаследници...Simple Smile

# 318
Права си Мистик, не съм се изразила ясно. Всички са принцове и наследници с еднакви права, а няма първи престолонаследник, втори, т.е. не е като да кажем английският вариант където е " a heir and a spare"

# 319
Аз пък си мислех, че Естер ще вкарат в този образ.Понеже съм чела романа "Естер - една еврейка в османския двор" на Солмаз Камуран
Права си Кливия, Естер е лихварката известна като Кирязе ,Рашел е майка и Peace

# 320
... Всички мъжки деца са престолонаследници, не само първородният. ...
... Всички са принцове и наследници с еднакви права, а няма първи престолонаследник, втори, ...
Добре де, а първородният? Не е ли той престолонаследникът? newsm78

# 321
  • Атлантис, Галактика Пегас
Благодарности за преводачи и за завер ханъм, за труда им, за Ани за темата   bouquet  bouquet  bouquet Всички са чудесни. Но сериала за мен изгуби тръпката.  Confused Sad

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 14:35 от Kordelia

# 322
  • Истанбул
... Всички мъжки деца са престолонаследници, не само първородният. ...
... Всички са принцове и наследници с еднакви права, а няма първи престолонаследник, втори, ...
Добре де, а първородният? Не е ли той престолонаследникът? newsm78

Не...Simple Smile)

# 323
Защо тогава Махидевран се надува толкова с нейния Мустафа, че бил първороден и ако Сюлейман бил умрял, той щял да става султан?  Thinking

# 324
Защо тогава Махидевран се надува толкова с нейния Мустафа, че бил първороден и ако Сюлейман бил умрял, той щял да става султан?  Thinking

Защото е в по-изгодна позиция. Има подкрепата на Валиде и Ибрахим, а чрез него и на еничарите. Мустафа е голям и е познат на народа, докато синовете на Хюррем са още малки и непознати. Част от обвиненията към Хюррем, че е вещица, че се бърка във всичко, че влияе на султана са последица от тази борба - колкото по-лоша е Хюррем, толкова по-малка подкрепа ще има за нейните принцове.

Борбата е на живот и смърт - един опазва живота си и  става султан, останалите биват убити.

# 325
  • Истанбул
Защо тогава Махидевран се надува толкова с нейния Мустафа, че бил първороден и ако Сюлейман бил умрял, той щял да става султан?  Thinking

Защото е в по-изгодна позиция. Има подкрепата на Валиде и Ибрахим, а чрез него и на еничарите. Мустафа е голям и е познат на народа, докато синовете на Хюррем са още малки и непознати. Част от обвиненията към Хюррем, че е вещица, че се бърка във всичко, че влияе на султана са последица от тази борба - колкото по-лоша е Хюррем, толкова по-малка подкрепа ще има за нейните принцове.

Борбата е на живот и смърт - един опазва живота си и  става султан, останалите биват убити.

Toчно...Simple Smile

# 326
Gawina , Мistik, благодаря за поясненията.   Heart Eyes Бях убедена, че първородният има право на престола.
Приятна вечер на всички в очакване серията.  Two Hearts

# 327
  • Истанбул
Някой май беше питал за траура, в османския двор  Thinking Преди траурната серия довечера, да изясним и този детайл Hug Заедно с това, че в турската и османска традиция липсва задължителното обличане в черно, известно е че още в дълбока древност турците са изразявали скръбта и почитта си към починалия с обличане в тъмни и/или черни дрехи. Най-малкото, черният цвят е присъствал в атрибутите на мъртвия и по дрехите на опечалените (в облеклото, чалмата, знамето(алем), в гривата на коня и пр.

# 328

Благодаря ти, Мистик!   bouquet Надявам се и по време на серията да си тук.  Praynig Peace

# 329

За всеки случай - един работещ (засега!) канал.  Praynig Peace

http://www.etvizle.net/star-tv-canli/

Общи условия

Активация на акаунт