Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 432
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Проверява се с пребъркване, най-грубо казано. Ако е компетентен доктора ще е за 2 секунди, често не боли, пак зависи от доктора. Но много често се появява кървене след такъв преглед. А също може да предизвика раждане - т.е. ако моментът е наближил един такъв преглед може да даде старт на нещата, а не че щом те гледат за разкритие задължително ще тръгне раждане.
Щом си секцио, е важно да се направи този преглед, за да знае доктора на къде са нещата и ако имаш някакво разкритие може и датата за секциото да ти смени (ако имаш насрочена такава).

Няма страшно. Само бъди спокойна, че стреса и уплахата са най-големият враг на раждащата жена и бебето.

Леко раждане и прекрасно бебче, ти желая  bouquet

# 151
Искам да попитам нещо. Много ме боли да кажем зъб или по-скоро небцето. Ходих на зъболекар и казаха, че нямам проблеми с никой зъб, а че венецът е силно възпален и се е натрупала много плака. Аз съм в 4 мес. и все още повръщам сутрин и от пастите за зъби много ми се повдига, но някак си успявам да си измия зъбите. Та вече около седмица ползвам вода за уста Елдурил, капки Сандрин и по препоръка на зъболекарката се жабуркам с лайка и НИЩО. Умирам от болки, не мога да дъвча, задавям се постоянно докато ям. Можете ли да ми препоръчате нещо, че не издържам. ooooh!

# 152
Искам да попитам нещо. Много ме боли да кажем зъб или по-скоро небцето. Ходих на зъболекар и казаха, че нямам проблеми с никой зъб, а че венецът е силно възпален и се е натрупала много плака. Аз съм в 4 мес. и все още повръщам сутрин и от пастите за зъби много ми се повдига, но някак си успявам да си измия зъбите. Та вече около седмица ползвам вода за уста Елдурил, капки Сандрин и по препоръка на зъболекарката се жабуркам с лайка и НИЩО. Умирам от болки, не мога да дъвча, задавям се постоянно докато ям. Можете ли да ми препоръчате нещо, че не издържам. ooooh!
Да не би да имаш натрупан зъбен камък? От него е възможно да ти се възпаляват венците. По принцип от плаката с времето се образува зъбен камък и от него започват такива проблеми. На мен са ми се възпалявали така венците и при премахването му, веднага са се успокоявали до 2 -3 дни.

# 153
Аз пък бях хванала едно вирусче скоро и така ми се подуваха венците, после се оказа, че е от ушите- лекувах ушите и ми мина. А иначе на Билка има едно разстворче за жъбуркане, много е хубаво и ефикасно. А и момичетата тук препоръчваха едно.

# 154
  • София
я кажете какво помага при сърбеж, от опъването на кожата, корема страшно много ме сърби, мажа се с мас, сутрин и вечер, но пак ме сърби  ooooh!

# 155
я кажете какво помага при сърбеж, от опъването на кожата, корема страшно много ме сърби, мажа се с мас, сутрин и вечер, но пак ме сърби  ooooh!
Не искам да те притеснявам, но при мен сърбеж се появи по гърдите, точно когато ми излизаха стрии. Така и не успях да го облекча. Като излезнаха, спря да ме сърби newsm78 И от други мамчета съм чувала, че това е първия признак ooooh!

# 156
  • София
 Sad леле мале имам две стрии на дясната гърда, но те са стари от отслабване и когато ги получих не помня да са ме сърбяли  newsm78

# 157
Мен ме сърби корема всеки път когато малко се оголемява, понеже ме боли и около пъпа , а доки каза,че е от това. До сега нямам излязла стрия от тая бременност. Помага ми винаги мазило за кожа, което много овлажнява кожата, крем или мляко за тяло. За маста и за зехтина знам,че запушват порите, пробвай с козметика- хидратация да има. Peace

# 158
  • Варна
И мен ме сърби от време на време, но моментно, после минава. Все още не съм забелязала поражения.
Smile_d Simple Smile,
а зъболекарят защо не ти почисти плаката?

# 159
  • на земята
Здравейте,и мен ме присърбява от верем на време ,но аз упорито мажа с МУСТЕЛА и ELANCYL,доволна съм кожата става гладка и мека,попиват,засега и аз нямам пражения дано да няма..))

# 160
Значи излишно съм те стреснала  Embarassed newsm78 Просто при мен се появи ужасен сърбеж, като ми излизаха стриите по гърдите, макар и да ги овлажнявах ooooh!

# 161
  • на земята
Според мен е до кожа,абе ти мажи и хидратирай пък..)))

# 162
  • София
благодаря за отговорите   bouquet
Цветна палитра не си ме стреснала споко, не се плаша толкова лесно  Wink
при всеки явно е различно, както и няма две еднакви бременности  Mr. Green

# 163
Според мен е до кожа,абе ти мажи и хидратирай пък..)))
Уж мажа и аз, ама в тези жеги ми е много неприятно  Tired

# 164
  • On the sea
Значи болките около пъпа са когато корема расте, тъкмо се чудех от какво са и взех да се притеснявам, да не става нещо с бебка. А също имам няколко излязли пъпчици около пъпа, но сигурно е от топлото, надявам се нищо сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт