Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 18

• 41 471
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
А възможно ли е водите да не изтекат на един път, защото забелязах белиото ми малко мокро, но понеже съм с превръзка не ми стана ясно какво е, а съм чела че като ти изтичат водите течността е доста повече, не знам какво да направя, звънях на АГ-то ми той каза, че влиза в спешна операция и ще ми звънне после.

Да, възможно е да изтичат по малко, а не наведнъж. Може да занесеш превръзката в лаборатория да установят дали е изтекла околоплодна течност. По-добре изчакай лекаря си да те посъветва, околоплодната течност може да изтича и с дни ако е по малко.

# 181
Здравейте!Днес ходих на преглед за първи път,гледаха ме на ехограф-в края на 5 г.с. и начало на 6.Докторката каза ,че е трябвало да взимам фолиева киселина от началото ,но аз днес едва ходих на преглед...Дали няма да  навреди на бебето това ,че започвам да я пия в чак началото на 6.та г.с ? Сега това ме тормози...

# 182
аз не пия фолиева киселина.така че споко Wink

# 183
  • София

Това че ти не пиеш е твой проблем, но определено не е "споко".

ElenaHristova започни да си взимаш фолиевата киселина, защото недостигът й в организма на майката води до риск от увреждане при плода.

http://www.az-jenata.bg/article/732/Kakvo-e-folievata-kiselina-i … da-si-ya-nabavim/

# 184
  • On the sea
Здравейте!Днес ходих на преглед за първи път,гледаха ме на ехограф-в края на 5 г.с. и начало на 6.Докторката каза ,че е трябвало да взимам фолиева киселина от началото ,но аз днес едва ходих на преглед...Дали няма да  навреди на бебето това ,че започвам да я пия в чак началото на 6.та г.с ? Сега това ме тормози...

Не мисля, че е голям проблем, че не си започнала от началото, освен ако не е била планирана бременност. Аз примерно разбрах, че съм бременна в 7г.с. и също не съм пила, след като установиха бременността докторката веднага ми даде да пия.

# 185
ElenaHristova, не се притеснявай, важното е оттук нататък да не пропускаш таблетка, защото фолиевата киселина е важна за бебчето  Peace

# 186

Това че ти не пиеш е твой проблем, но определено не е "споко".

ElenaHristova започни да си взимаш фолиевата киселина, защото недостигът й в организма на майката води до риск от увреждане при плода.

http://www.az-jenata.bg/article/732/Kakvo-e-folievata-kiselina-i … da-si-ya-nabavim/

не го смятам за мой проблем,а за мнение което както ти си изказваш така мога и аз .
само ще ти кажа че на мен ми навреди с предната ми бременност,така че не знам дали такъв тон можеш да ми дъжиш
всеки тук изказва мнение
има достатъчно храни които са богати на фолиева киселина и не е нужно да се тъпчеш още повече!

# 187
  • София
Човешкото тяло не произвежда фолиева киселина, нито може да съхранява запаси от нея за продължително време, а естествените фолати, набавяни с храната, са изключително нестабилни и бързо губят своята активност по време на обработка, съхранение, и т.н.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=567#2

# 188
Човешкото тяло не произвежда фолиева киселина, нито може да съхранява запаси от нея за продължително време, а естествените фолати, набавяни с храната, са изключително нестабилни и бързо губят своята активност по време на обработка, съхранение, и т.н.

Peace Така е, нали за това се препоръчва приема на фолиева киселина поне 3 месеца преди да се забременее. Естествено човек няма как да знае кога ще забременее, но ако е планувана бременност заедно с правенето на бебето се започва и фолиевата, тя не може да навреди  Peace

# 189
  • София

Peace Така е, нали за това се препоръчва приема на фолиева киселина поне 3 месеца преди да се забременее. Естествено човек няма как да знае кога ще забременее, но ако е планувана бременност заедно с правенето на бебето се започва и фолиевата, тя не може да навреди  Peace

Именно.
И поради това, че фолиевата киселина не се натрупва в организма, когато има недостиг и настъпила бременност има сериозен риск от увреждане на бебето - например Спина бифида.

# 190
както и да е Simple Smile само аз си знам Simple Smile
ElenaHristova съжалявам че ти изказах мнението си Simple Smile Много лека бременност ти пожелавам с най прекрасния край който всяка от нас чака и желае Simple Smile
Слушай най-вече лекаря си и тялото си Wink

# 191
Истината е ,че бременността беше планирана ,но не знаех ,че се взима предварително фолиева киселина,смятах ,че се предписва от лекар и изчаках първия преглед... След като много жени не са я пили въобще , а други са започнали в по-късни г.с. от мен и въпреки това са нямали проблеми ,значи трябва да вярвам ,че всичко ще е наред  Confused Дано! Благодаря ви за отговорите ,момичета !  Flutter  bouquet

# 192
ElenaHristova, всичко ще бъде наред, не си единствената която не е пила преди бременността.   Не всички бебета са планирани, а се раждат живи и здрави, други като теб не са знаели, че трябва, няма за какво да се притесняваш.  Peace

# 193
здравейте момичета Simple SmileSimple SmileSimple Smile
сега си направих домашна лимонада и реших да прочета за нея.
вижте какво намерих ( най вече предпоследния и последния абзац )

http://gotvach.bg/n5-26506-%D0%9B%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B8_ … D0%BE%D1%81%D1%82

ако не се отвори (понеже ми дава че е рекламен спам) копирам ви текста :

Яденето на лимони по време на бременност има множество предимства. В лимона се съдържат много витамини, минерали и други хранителни вещества. В един средно голям лимон има само 17 калории и почти никакви мазнини, като същевременно той е богат на много витамини и минерали. Някои от тях са калций, фолиева киселина, фосфор, магнезий, мед, манган, витамин В6 и рибофлавин. Той е един от най-добрите източници на витамин С. С яденето на лимони през бременността може да бъдете сигурни, че сте поели тези хранителни вещества.

Въпреки че неговото използване срещу сутрешното гадене не е научно доказано, хапването на лимон е един от начините за справяне с него. Изяжте един резен лимон сутрин или просто се възползвайте от неговия аромат и можете значително да намалите досадното гадене.

Докато в началото на вашата бременност лимонът може да ви помогне да се справите с гаденето, то през втората половина от нея, когато повечето жени страдат от досадните и неприятни киселини в стомаха, яденето на лимон може да обостри тези симптоми. За това, ако имате киселини в стомаха през този период ограничете лимоните и другите цитрусови плодове, който имат същия ефект.

Лимонената киселина може да повреди емайла на вашите зъби и то особено по време на бременност, когато те са застрашени от разваляне. За това избягвайте яденето на големи количества лимон. Похапвайте го с нещо друго или го добавяйте съм чая или водата си.

Лечението на общи заболявания по време на бременност могат да бъдат трудни, защото приема на лекарства е строго ограничен през това време. За това лимонът може да ни бъде полезен. Използван като естествено лекарство той може да ни помогне при възпалено гърло и хрема. Разтворен сок от лимон и мед в хладка вода, облекчават болките в гърлото, а няколко капки лимонов сок, добавени в солена вода-хремата.

Яденето на лимон доставя на организъма ви витамин С, който спомага развитието на мускулите и клетките на вашето бебе. Хубаво е да пиете по чаша домашна лимонада по време на бременността си, това е един естествен източник на фолиева киселина, която предпазва плода от вродени дефекти.

Много бременни жени получават недостиг на желязо, поради увеличения обем на кръвта през този период. Фолиевата киселина спомага на организъма да абсорбира желязото от храните и пренталните витамини, така че да не се превръща в дефицит.

Ако обичате като мене лимони....яжте Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 194
Аз много обичам лимони и до към 4-5 месец адски много ми се ядяха и хапвах стабилно.

Общи условия

Активация на акаунт