Майчинството счетоводно - 49

• 47 467
  • 786
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,
Понеже не получих отговор,пак да попитам
Имам следния въпрос. От началото на февруари съм болничен поради рискова бременност. Края на юли ми изтичат тези 180 дена, които се полагат и ще трябва да ходя на ТЕЛК. Понеже ми е препоръчано повече лежане и почти никакво излизане искам да избена ТЕЛК-а и затова мисля да си пусна отпуск до 45- дена преди раждане.
- Това прекъсване на болничния намалява ли майчинството сравнено с това, което бих взимала ако през цялото време съм болничен и си ползвам ТЕЛК-а?
- Как се отразяват всичките тези болнични на майчинството, което ще взимам после? Заплатата ми е от 4 години е една и съща. Непрекъснато чета противоречиви мнения по въпроса.

Много благодаря предварително
С болничния за 45 дни се изчислява нова база, независимо дали до тогава си в болнични или имаш прекъсване с отпуск.
Дали ще се отрази на обезщетението за бременност и раждане зависи колко дни не ти достигат от болничния за общо заболяване до болничния за 45 дни. Ако са малка няма да се отрази.

# 376
  • на земята
Здравейте,искам да попитам,бременна съм в 15 г.с. ако ползвам болнични това ще се отрази ли по някакв начин на изчисляването на майчинството,имам осигуровки без прекъсване,с разликата ,че от близо година с по високи поради повишение във фирмата.Мерси и прохладба вечер на всички   bouquet

# 377
Ами ще се отрази.

# 378
  • на земята
Ами и аз мисля така,но счетоводителката е категорична ,че не,дано някой обясни по подробно,приятелката ми която работи в НОИ е в чужбина и ще я разпитам като си дойде,надявам се да обясни,да не би да има нов закон ,който незнаем пак  ooooh!

# 379
Здравейте,
Понеже не получих отговор,пак да попитам
Имам следния въпрос. От началото на февруари съм болничен поради рискова бременност. Края на юли ми изтичат тези 180 дена, които се полагат и ще трябва да ходя на ТЕЛК. Понеже ми е препоръчано повече лежане и почти никакво излизане искам да избена ТЕЛК-а и затова мисля да си пусна отпуск до 45- дена преди раждане.
- Това прекъсване на болничния намалява ли майчинството сравнено с това, което бих взимала ако през цялото време съм болничен и си ползвам ТЕЛК-а?
- Как се отразяват всичките тези болнични на майчинството, което ще взимам после? Заплатата ми е от 4 години е една и съща. Непрекъснато чета противоречиви мнения по въпроса.

Много благодаря предварително
С болничния за 45 дни се изчислява нова база, независимо дали до тогава си в болнични или имаш прекъсване с отпуск.
Дали ще се отрази на обезщетението за бременност и раждане зависи колко дни не ти достигат от болничния за общо заболяване до болничния за 45 дни. Ако са малка няма да се отрази.

Много благодаря за отговора, ще се наложи да взема 20 дена отпуска

# 380
  • София-Младост
Ами и аз мисля така,но счетоводителката е категорична ,че не,дано някой обясни по подробно,приятелката ми която работи в НОИ е в чужбина и ще я разпитам като си дойде,надявам се да обясни,да не би да има нов закон ,който незнаем пак  ooooh!
Ами права е счетоводителката, няма да се отрази.

# 381
понеже не получих отговор от Нои ще ви попитам отново : моя син  е приет и постъпва на ясла на 1 година и аз започвам работа.Първо ще използвам натрупания платен отпуск, а след това се поради естеството на моята работа понякога се налага да използвам неплатен отпуск през зимния период.Въпроса ми е полага ли ми се половин обезщетение от 120 лв. за втората година дори и да съм неплатен отпуск?И ако да какви документи трябва да подам в нои?

# 382
Ако се регистрирам да речем утре 26,06 на борсата-кога ще взема пърото обезщетение и кога съм на подпис?

# 383
Здравейте!Имам следния въпрос.
Имам болни4ен от 08,2010г.Осигуровките са внесени през 11,2011г.Все още няма превод за този болничен.
Въпросът ми е дали имам шанс да го получа и дали е срамно да го търся в НОИ?В НОИ София ли да се обаждам или в областният който съм?
Благодаря предварително!

# 384
  • София-Младост
Здравейте!Имам следния въпрос.
Имам болни4ен от 08,2010г.Осигуровките са внесени през 11,2011г.Все още няма превод за този болничен.
Въпросът ми е дали имам шанс да го получа и дали е срамно да го търся в НОИ?В НОИ София ли да се обаждам или в областният който съм?
Благодаря предварително!
Срамно категорично не е, с персонален код вижте дали изобщо самият болничен е подаден. Напишете подробен мейл с ЕГН, дати и прочие на НОИ.

Ако се регистрирам да речем утре 26,06 на борсата-кога ще взема пърото обезщетение и кога съм на подпис?
За подписа на място ще ти кажат, дават едно като картонче с датите за подпис. СЛед регистрация в БТ отиваш и за регистрация в поделение на НОИ, така че първите пари не и преди края на юли според мен.

# 385
  • София-Младост
понеже не получих отговор от Нои ще ви попитам отново : моя син  е приет и постъпва на ясла на 1 година и аз започвам работа.Първо ще използвам натрупания платен отпуск, а след това се поради естеството на моята работа понякога се налага да използвам неплатен отпуск през зимния период.Въпроса ми е полага ли ми се половин обезщетение от 120 лв. за втората година дори и да съм неплатен отпуск?И ако да какви документи трябва да подам в нои?

За неплатен ви се полагат, но само за едни 30 работни дни, които се зачитат за осигурителен и трудов стаж. Документи се подават до работодателя, той ги подава в НОИ.

# 386
здравейте страхотни настоящи и бъдещи мами! Моя въпрос е следния - предстои ми да бъда съкратена от работа по чл 328 т.7. Известно ми е , че имам право на обезщетения от БТ, но как ще се определи в какъв размер? Ще се вземе ли под внимание майчинството от 240 лв, което получавах като доход през последната година? след това 5 месеца съм в платен отпуск на тройно по-висока заплата? Та се чудя колко ли ще получавам приблизително от БТ ? Открих, че спрямо стажа си, ще бъда на борсата 8 месеца, но не открих нищо за размера на обезщетението. Благодаря предварително за отговора  bouquet

# 387
Момичета,освободиха ме т работата ми по чл 325,т 4
колко време ми се полагат на борсата,като имам трудов стаж 6г?

# 388
Здравейте момичета,почитания за помощта,която оказвате,ето,че и аз имам нужда от нея.Казуса е следния - на 05.07 ми изтича майчинството,фирмата не извършва дейност и съответно аз няма къде да се върна на работа,ще ме съкратят.Въпроса ми е по какъв член трябва да бъда съкратена,за да мога да се запиша на борсата и най вече да мога да получавам обезщетение от там.Работодателят ми е извън България и ще уреждам въпроса със счетоводителките,а относно отпуската,която имам за тези 2 години ми казаха,че най вероятно няма да си я получа.Благодаря предварително. Simple Smile

# 389
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Момичета,освободиха ме т работата ми по чл 325,т 4
колко време ми се полагат на борсата,като имам трудов стаж 6г?

8 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт