Отговори
Здравейте!
Съжалявам аз съм нова и ако съм сгрешила в това как пиша или къде, моля да ме извините ,но някак имах нужда да се допитам до вас,макар да разглеждах подобни теми,дискусии,но не знаех как да попитам и къде да пиша!!!
Днес ходих на преглед и ми се каза че главичката на бебо е 31 г.с,а бедрената кост 26 или 27 г.с.,което направо ме накара да настръхна за толкова голяма разлика.АЗ го попитах дали това не е като болестно вече състояние,етап на развитие?Той ми отговори че всичко си е наред просто няма да е много високо детето!
Аз пак като някоя сврака го попитах дали не аномалия?И той пак същото!!!!
А съм ходила на 3D и тогава бях 22г.с. и ми казаха че детето даже развивали за доста високо?????????????????????????????????????????????????
Моля някой ако разбира,знае нека ми пиши истината...тази разлика за аномалия ли се говори и какво може да се направи,или наистина е зависимост от гените на родовете!!!
Благодаря предварително и пак се извинявам ако не правя нещо как трябва!!!

# 1
Успокой се! Не се вкарвай във филми! Това е апарат, който изчислява на базата на някакви почти точни измервания. С първата ми бременност бебето ту изоставаше с развитието си, ту напредваше и накрая се роди съвсем, съвсем нормално. За твое успокоение, защо не отидеш на добър специалист, с хубава апаратура?
Пожелавам безпроблемна бременности  здраво бебче!  bouquet

# 2
Той ми отговори че всичко си е наред просто няма да е много високо детето!

hahaha

Я, вземи отиди на сериозен специалист и не се връзвай на глупостите на някакъв хахо  Wink

# 3
Не се връзвай особено. С напредване на седмиците, измерванията на УЗ стават все по-неточни. А за точното измерване колко е важно кой гледа на ехографа сигурно си чела много пъти. Седмица преди да родя прекрасно бебе 3.480кг, на ехограф ми казаха, че е към 2.900, толкова беше и 2-3 седмици по-рано. Притесних се леко, но...

# 4
Не се притеснявай.  Върви на специалист.  Ако има аномалия, доктора е длъжен да ти каже.  Даже кръв се взема и се изследва за такива аномалии.
Когато измерват детето, всички размери са "долу горе".  Околоплодните води могат също да изместят измеренията.

Но, бих отишла на специалист, защото ще се притесняваш постоянно.

# 5
Успокой се! Не се вкарвай във филми! Това е апарат, който изчислява на базата на някакви почти точни измервания. С първата ми бременност бебето ту изоставаше с развитието си, ту напредваше и накрая се роди съвсем, съвсем нормално. За твое успокоение, защо не отидеш на добър специалист, с хубава апаратура?
Пожелавам безпроблемна бременности  здраво бебче!  bouquet

Много благодаря на всички за реакцията ви!Наистина неможах да спя от притеснение да не би нещо да не е наред,на 12 юни съм на преглед и мисля чак тогава,защото колкото повече ходя при тоз и ония повече ме вкарват размисли и състояния на шок!!!
А и моя консултант би трябвало да ми каже по рано че има нещо,бясна съм на такива лекари,това за бременни да се занимаваш най- малкото означава да подготвен с стоическо търпение,а моя все няма време,та затова аз сама ходя та си правя изследвания да разбера че имам гъбички,та тогава ми предписа свещички,лежах 2 пъти в болница,в Сливен единия път и там лекарката ми каза че съм чиста и нямам никакви гъбички,идвам в Горна Оряховица където сега живея и хоп пак имам,незнам за какво да разчитам на този доктор но вече  е късно да го сменям в 7 месец!!!!!!!!!
Затова отидох на частно в Търново и там вчера ми каза за размерите,макар както ви казах ,,било в границите,не било болестно инъче щял да ми каже,,!!!!Дано е така!!!!!!!
Започнах да си мисля какво съм направила та да не е добре малкото бебе?
Та затова се зачетох в дискусиите ви,но не разбирах как да пиша и къде,затова намерих това за нова и написах с малко страх да не съм ви занимавала излишно отново с нещо минало но имах нужда да чуя и за други случаи!
Благодаря!!!

# 6
Не се шашкай. Апаратите измерват размерите и ги сравняват с усреднени стойности, а си наясно, че двама еднакви хора няма. Все едно да търсиш усреднена стойност между двама 35-годишни мъже, от които единият е 1,65 см. културист, пък другият е 195 см. дългуч - просто няма средна стойност. Не е аномалия подобна разлика, отчитайки и факта, че бебетата имат абсолютно несъръзмерни глави /моите се родиха с очевадно издължени черпи, като на извънземни, а след 4-5 месеца главите им заприличаха на човешки/. Hug

Пример за сравнение - нека някой лекар намери средни стойности, на които да отговарят тези дами /на една възраст са - всичките са родени през 1975 г./:
Ева Лонгория
Анджелина Джоли
Марион Котияр
Мила Йовович

или пък тези господа:

Стивън Мойер
Юън Макгрегър

Wink

Между другото, моите дъщери са близначки и се родиха с разлика в "средните размери" 3 седмици между двете, като едната беше +2 седмици от "нормата" за осмачета, пък другата -1.

Последна редакция: чт, 24 май 2012, 13:08 от azaf

# 7
В началото бях възмутена, че тук имам право само на 2 ехографа, като последният ми беше в 22 седмица. Сега го отчитам като предимство, след като чета поредното подобно запитване в този форум. На кого му е нужно да знае бедрото, главата, зеницата на окото и прочие на коя седмица отговаря.
Мен ме гледаха дали плода има аномалии, казаха ми, че всичко е нормално и точка по въпроса. Няма нужда да се затрупваме с излишна информация, която само да ни вкарва в разни филми.

# 8
В началото бях възмутена, че тук имам право само на 2 ехографа, като последният ми беше в 22 седмица. Сега го отчитам като предимство, след като чета поредното подобно запитване в този форум. На кого му е нужно да знае бедрото, главата, зеницата на окото и прочие на коя седмица отговаря.
Мен ме гледаха дали плода има аномалии, казаха ми, че всичко е нормално и точка по въпроса. Няма нужда да се затрупваме с излишна информация, която само да ни вкарва в разни филми.
Не знам къде е това тук, но и в България по принцип Здравната каса поема до 3 ехографа на бременност, при това без 3D. Просто много хора искат на всяка консултация да ги гледат като се чувстват по-спокойни.Лично на мен докторък към края на бременността също ми обясняваше, че според главата детето е в по-напреднала седмица, а според бедрото в друга, но каза, че това се дължи просто на по-голяма глава. Сега и 2 ми деца са наплъно здрави, родени почти на термин.

# 9
И моята изоставаше уж в развитието си с доста седмици....и накрая преносих с 16 дена #Crazy и се роди бебе 2.900 Mr. Green сега си е съвсем нормално 2г детенце.спри да мислиш за болести , колкото и да е трудно за една бременни жена(казвам го от опит)

# 10
  • Mediterraneo
Моята докторка искаше в болница да ме прати, понеже бедрото пък беше по- напред в седмиците от главата  #Crazy Изобщо не се впечатлих, отидох още същия ден на второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт