Национална Търговска Гимназия - Пловдив

• 9 884
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте Simple Smile Исках да ви попитам дали знаете как се изчислява бала за Търговската в Пловдив и дали знаете колко е най-ниския бал, с който приемат тази година? Благодаря много предварително ;**

# 1
  • Пловдив
   За тази година още никой не може да ти каже.За ориентир можеш да погледнеш на страницата на РИО-Пловдив статистиките от миналите години.Търси ги в архив.
  За балообразуването търси в сайта на гимназията.

# 2
Здравейте Simple Smile Исках да ви попитам дали знаете как се изчислява бала за Търговската в Пловдив и дали знаете колко е най-ниския бал, с който приемат тази година? Благодаря много предварително ;**

Балът се изчислява по следния начин:
1. математика(изпит) х 3
           +
2.Бел (изпит)
           +
3. География (от диплома за 7-ми клас)
           +
4. І чужд ез (диплома за 7-ми клас)

Що се отнася до най-ниския бал миналата година, защото за тази никой още не знае, той беше 29.017 за специалността Търговия с РЕ. Това обаче не бива изобщо да ви подвежда, защото тази година е открита нова специалност-индустрия, което означава по-голям прием. От друга страна никой не може да предвиди как ще се движи балът тази година заради изненадващо лесния изпит по математика, така че не бих залагала на никакви прогнози. Изчакайте 4.06, когато ще излезе статистиката за успеваемостта в Пловдив и тогава ще може да се каже с някаква точност какво ще е нужно за прием в ТГ. Simple Smile

# 3

1. математика(изпит) х 3
           +
2.Бел (изпит)
           +
           +

Що се отнася до най-ниския бал миналата година, защото за тази никой още не знае, той беше 29.017 за специалността Търговия с РЕ. Това обаче не бива изобщо да ви подвежда, защото тази година е открита нова специалност-индустрия, което означава по-голям прием. От друга страна никой не може да предвиди как ще се движи балът тази година заради изненадващо лесния изпит по математика, така че не бих залагала на никакви прогнози. Изчакайте 4.06, когато ще излезе статистиката за успеваемостта в Пловдив и тогава ще може да се каже с някаква точност какво ще е нужно за прием в ТГ. Simple Smile

Благодаря за подробния отговор. И още един въпрос. Със специалност Индустрия каква всъщност е професията?

# 4

1. математика(изпит) х 3
           +
2.Бел (изпит)
           +
           +

Благодаря за подробния отговор. И още един въпрос. Със специалност Индустрия каква всъщност е професията?

Честно казано за мен това е някаква измислена, да не кажа изсмукана от пръстите специалност, защото индустрия е всъщност производство, а за какво производство ще става въпрос ? Пълна глупост, според мен, просто ще си попълнят още някоя бройка, за да си оправят делегирания бюджет Mr. Green Още повече, че този нова специалност ще бъде с руски език, а Търговия става с английски. Смятам, че най-нисък ще стане балът за Индустрия тази година. Броят на учениците в клас също е доста голям, по 29 деца. Моят съвет-ако детето е изкарало висока оценка по математика, на първо място пишете Оперативно счетоводство, това е специалността, която реално дава знания, с които един ден да си вадиш хляба- подходящо както за момичета, така и за момчета. Peace

# 5
Амии аз имам към 4,60 по математика, но не знам с точност колко ми е оценката.  Grinning

# 6
Амии аз имам към 4,60 по математика, но не знам с точност колко ми е оценката.  Grinning

Оф, аз мислех, че майката пита, нищо де Laughing
А по БЕЛ какво очакваш? А по география и чуждия език какво ти се очертава като годишна оценка?

# 7
По география и английски със сигурност ще имам 5. А по БЕЛ само на 1ви модул имам към 40т., надявам се на поне още 20 от втори, за да имам към 4,5 ..  Simple Smile

# 8
Ами бал около 28 не е много Sad Но пък тази година наистина нищо не се знае още. Като излезе статистиката за успеваемостта(тя ще излезе веднага след като изкарат оценките по бел и мат на 4.06) ще можеш да прецениш стига ли ти за ТГ и за коя специалност. За всеки случай си подготви и достатъчно резервни варианти. Стискам ти палци и успех на следващите етапи от тази кампания Peace

# 9
Благодаря. А на тази статистика какво ще пише?? ;д

# 10
Благодаря. А на тази статистика какво ще пише?? ;д

Ще пише колко е средната оценка по БЕЛ, а също и по математика-както за всички деца, така и отделно за момчета и отделно за момичета. Ще пише и колко деца са изкарали оценка 6,00, колко са изкарали от 5,50 до 6,00, колко от 5,50 до 5,00 и т.н.  Освен това ще пише колко от изкаралите такива оценки са момчета и колко са момичета. И така, ако си момиче и имаш да речем 4, 80 по БЕЛ и 4,60 по мат ще видиш колко още момичета, а също и момчета са изкарали между 4,50 и 5,00 по двата предмета и колко са изкарали повече от теб. Ще се ориентираш по този начин къде се намираш ти спрямо останалите деца по оценки и ще разбереш какви са ти шансовете да ти стигне за там, където искаш, още преди да излезе класирането. Тази година се очаква оценките по математика да са по-високи, отколкото миналата, защото задачите бяха лесни, по БЕЛ може би ще е като миналата година, защото изпита беше почти със същата трудност. Като излезе статистиката ще видим дали е така. Ако е вярно, тогава за ТГ бал от 29.017 може би няма да стига, ще трябва повече....Затова чакаме статистиката, вие се състезавате помежду си, не само за оценки и има значение какво са направили останалите Simple Smile

# 11
А има ли значение например колко деца ще кандидатстват в тази гимназия, защото повечето искат ЕГ '' Иван Вазов '' или ЕГ '' Пловдив ''?

# 12
Има, разбира се.
А Иконома отдавна не е елитното училище, което беше. Лежи на стари лаври.
Още по мое време мой съученик е казвал, че критериите за оценпване били силно занижени. Склонна съм да вярвам, т. к. имах колеги, завършили училището и не блестяха с интелект и знания.

# 13
  • Пловдив
Езиковите гимназии също са много далеч от това, което са били преди 20-30 години. Онзи ден бях на маса с човек, който е навътре в нещата, и според нея в момента в ЕГ "Иван Вазов" колективът е много сериозен. Освен това се изказа много добре точно за Търговската гимназия - отново колективът бил много сериозен, а и от други места чувам, че било много трудно да се започне работа там.

Общи условия

Активация на акаунт