НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 783
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Преди 4 дни батко и на Виктория реши , че иска хамстери, а комшииката с ухота му подари 2 мини хамстера. Добре че имахме останал аквариум от рибки, че да им е уютно. Останалите неща си ги набавихме от зоо магазина. На Вики и хареса повече да ги гледа като бягат из аквариума, отколкото на батко и така съм +10 минути лично време Wink

# 496
Олег е ужасно лаком. Първоначално смятах, че не му стига яденето, но се оказа, че се сърди не защото е гладен, а защото е свършило. И ние все около 200 гр. се въртиме. Не смея да му давам повече. Реве докато не скрия купичката му и веднага млъква и започва да си се занимава нещо. Просто трябва да забрави  Peace А за да се засища повечко и да издържа около 4 часа започнах на около 190- 200 гр. пюре да начупвам по половин сухарче.
Иначе откакто се изправя самичък само това иска да прави. Вече не иска и седнал да седи. Забавлява се като постоянно сяда, изправя се, пуска се да седне, пак се изправя и така по 30 мин. През цялото време се залива от смях като зелка.
Рисунка честити ви първи крачки! Ние се пробваме, но сме още доста далече от тях.

# 497
  • гр. Стара Загора
май тия дни съм доста активна в писането... набарах 1 книга на майка ми за бебетата от др Спок и имам доста въпроси в главата си...

за хапването... да си призная, че слагам към обедното 1-2 сухара понякога... или давам след около 30мин. малко плод за десерт, които го хапва докато си играе на пода...
все още нямаме столче за хранене... не мога да обедя баща ѝ да купим... било безмисленно... защото си има люлка и количка, в които ѝ било много "удобно"... ппфуууу... понякога имам чувството, че говоря на стена...
и в този ред на мисли - взех те ли вече столче за кола от следващата група... и до какви килограми е, че и това предстои да се купува... кошницата вече ѝ е малка...

# 498

все още нямаме столче за хранене... не мога да обедя баща ѝ да купим...
и в този ред на мисли - взех те ли вече столче за кола от следващата група... и до какви килограми е, че и това предстои да се купува... кошницата вече ѝ е малка...

И ние нямаме столче за хранене. И според мен е безсмислено. Храним се или седнали на дивана или той гушнат в мен - с едната ръка го държа, с другата го храня, като така ми е най-удобно, защото имам "контрол" над нещата  Simple Smile Иначе се дърпа, шава, тика лъжицата с ръчички...
Още сме с кошницата, мисля беше до 13кг и си се събираме идеално.  Peace

# 499
май тия дни съм доста активна в писането... набарах 1 книга на майка ми за бебетата от др Спок и имам доста въпроси в главата си...

за хапването... да си призная, че слагам към обедното 1-2 сухара понякога... или давам след около 30мин. малко плод за десерт, които го хапва докато си играе на пода...
все още нямаме столче за хранене... не мога да обедя баща ѝ да купим... било безмисленно... защото си има люлка и количка, в които ѝ било много "удобно"... ппфуууу... понякога имам чувството, че говоря на стена...

Ние отдавна сме със столче за кола,кошницата му е малка отдавна,столчето му е много удобно .Столче за хранене също нямаме,можем да си позволим,но и за мен е без смисъл за 2-3 месеца

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 09:58 от Верето

# 500
  • София
Честно да ви кажа столчето за хранене не е никак безмислено. С Ина не ползвах. По-скоро позвах до 8мия месец, беше едно старо с 3 точкови колани, не можах тогава да си купя ново. На 8 месеца обаче се измъкна за секунди от коланите и падна през таблата по лице на теракотата в кухнята. Изкарах си акъла и го изхвърлих. Докато беше малка беше лесно, точно така на дивана, в мене, на стола срещу мен, в количката Rolling Eyes Но резултатът от това е, че тя  така и не се научи, че трябва да се яде на едно място. И до сега се разхожда докато яде, става, сяда върти се и аз побеснявам Crazy Така, че ако имате възможност и дори и сега да не виждате смисъл, повярвайте ми, необходимост си е Peace
Кошницата сменихме преди морето, от тогава е със столче за кола на Кам, което се изтегля напред и става по-легнало, ако заспи, а иначе може да си е изцяло седнало.

http://kasida.bg/stolche-za-kola-cam-gara-01-2012-247-17109.html

# 501
Здравейте и от нас!

Да коментирам и аз за столчето за хранене. Защо казвате няколко месеца? После къде ще се хранят децата?
Аз също като Бубчето смятам, че за детето е важно да се научи, че има места за храна и места за игра. Винаги ме потриса в ресторанти гледката на обикалящи наоколо деца и подръпващи янкой картоф от чинията на мама.
За столчето за кола, съм в голяма и ужасна чуденка. Ния вече започва да става доста дълга за кошницата , а е още 5 килограма и малко.Ако обаче я пусна в такъв стол, безопасно ли ще е?

# 502
  • София
Този, който пуснах има приставка, за по-слабички деца, търси нещо такова Peace

# 503
За мен също е важно, столът за кола да може да се монтира обратно на посоката на движение възможно най-дълго, а такива са доста малко от предлаганите на пазара. Чудя се дали в момента е по-добре да поизчакам още 2 месеца....не че за това време ще качи много килограми де. Thinking

# 504

А не се ли притесняваш, че ще ѝ създадеш кофти навик така?
Аз не позволявам да се яде навсякъде. Има си място за хранене и място за игра. Който е гладен, сяда на масата/столчето си за хранене/ и яде. Като се нахрани, да заминава да играе.

А защо столчето за хранене да е само за 2-3 месеца? Аз някак си правя сметки да го ползвам поне 2 години нашето  Rolling Eyes

Кошницата още ни побира, но не се знае докога  Mr. Green
Май е крайно време да избера и аз столче!

# 505
 Привет и от мен !

ние купихме столче за кола на Maxi Cosi , от 9 до 18 кг, взехме и лятна калъфка и сега вече се почти не се поти , иначе с кошницата беше страшно !
Столче за хранене ни дадоха, но иначе сигурно и аз бих купила. Много е удобно , а той като седне вътре някак е наясно какво ще се прави и само се храни, нищо друго. Мисля, че може да се ползва до 2 години това столче . Поне детето, от което го взехме беше на 2,5 г. когато ни го дадоха.

Още нямаме зъби, долните венци са побелели, подути, сигурно ще е скоро ...

За разстройството някой питаше дали от веднъж е минало. При нас преди два месеца като имаше, мина силното за 2 дни и после още около седмица си ходеше поне веднъж на ден доста "рядко". Тогава доктора каза, че е нормално да се възтанови бавно чревната флора и ни каза преди кърмене да давам Colief. Лактазата от кърмата нещо и тя дразнела. Незнам от това ли или си му дойде времето , но на следващия ден вече всичко беше наред Simple Smile

Хубав ден от нас !

# 506
Столчето за хранене не е само 2-3 месеца. На леля ми малкия син е почти на 2 и все още си седи в него. А и тя казва, че това е единственото място където може да го сложи и той да не мърда. На нас ни дадоха, розово  Mr. Green, но нищо, много ми е удобно и няма да спра да го ползвам заради цвета. Малкия само там го храня и той вече си знае какво следва когато го сложа в него.

# 507
  • гр. Стара Загора
FIO... точно поради тази причина /за играта/ искам да взема вече каквото и да е столче за хранене... искам да има място, където да ѝ наредя плод, зеленчук или нещо др за гризкане... пък и люлката си е за люляне, а пък количката си е за разходки...
а иначе можете ли да ми препоръчате някое столче за кола и хранене на Чиполино, че се оказа, че имам ваучери за този магазин...
хубав ден Simple Smile

# 508
  • София
Столчето за хранене не е само 2-3 месеца. На леля ми малкия син е почти на 2 и все още си седи в него. А и тя казва, че това е единственото място където може да го сложи и той да не мърда. На нас ни дадоха, розово  Mr. Green, но нищо, много ми е удобно и няма да спра да го ползвам заради цвета. Малкия само там го храня и той вече си знае какво следва когато го сложа в него.
Нащо е синьо Mr. Green

# 509
При нас положението е по-различно, знаете. Той не може да стои седнал изобщо, изхлузва се, пада напред, назад... И възможността да стане като с Инка е голяма. Отделно живеем в много малко жилище, в което няма място за нас, за още мебели съвсем.
И друго - в ситуацията, в която се намираме, сме много далеч от приучаване на навици - гърне, хранене и т.н. Той още не си познава шишето с млякото, пък да знае, че на столчето се яде... изобщо.
Но както казах положението при нас е доста различно. Един ден, надявам се, ще може да осъзнава, че идва момент за хранене, ще може да седне спокойно и да се нахрани. Тогава място за столче ще се намери.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт