НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 616
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • на Дъждовен остров
Ние включихме "Колко голямо ще стане момичето?" и си вдига двете ръце нагоре. 
После е допълнение от типа "Бравооооо" и пляска с ръце като ръцете са една над друга, не една до друга. Нямам идея защо реши да пляска по този начин. Също се научи да подава дясната ръка за здрависване и "Дай 5".
Иначе "Дай целувка" не е усъвършенствано.

# 556
  • гр. Стара Загора
Майя дава 5, вече пляска с ръчички при браво, днес показа колко голяма ще стане, като ѝ кажа, че искам целувка и идва да ме цунка... сега се опитвам да я науча на хей ръчички...
това е от нас...
и пак въпрос - след като не съм захранила с жълтък, мога ли да я запиша на кухня? и как се захранва с жълтък...    защото се оказа, че в селото има детска кухня и искам да я запиша от септември, но не сме захранени с всичко.... а лекарката каза, че не било хубаво да се захранва лятото, но това е заради купешките яйца, а ние си имаме две кокошки, които всеки ден снасят и са пресни яйцата ни... таааа... каква е схемата?

мерси предварително и приятни почивни дни Simple Smile

# 557
На мен ми  обясни докторката много внимателно,че яйцето трябва да е много твърдо сварено около 20 минути да ври и се започва със съвсем малко на върха на една кафена  лъжица ,след това се изчаква 2 дни,после се дава двойна на първата доза,пак изчакваш 2 дни и увеличаваш дозата тройно колкото първата и така нататък докато стигнеш до цял жълтък и след като се стигне до цял жълтък се почва с белтъка по същия начин,почва се с белтъка защото е по-малко предизвикващ алергия ,белтъците били по-опасни.Щом имаш домашни яйца може би не е проблем да започнеш ,но това си е твоя предценка,аз не съм започнала и не смятам още точно защото не се знае откога са яйцата в магазина ...
Иначе аз вече му дадох 3 пъти грис с прясно мляко и няма проблем да чукам на дърво...   bouquet  Hug
Нашата кухня е от 10-тия месец иначе.

# 558
  • Пловдив
Рисунка, жълтъкът трябва да е твърдо сварен, поне 15 мин. да си варила яйцето, дава се през ден по 1/4 жълтък със зеленчуково пюре. Аз захраних миналия месец с жълтък, но съм давала няколко пъти, сега в жегите избягвам. Белтъкът мисля, че се въвежда след годинката. В детските кухни знам, че слагат жълтък, но за белтък - не знам, определено има и прясно мляко.
Аз няма да взимам бележка за кухня все още, въпреки че кухнята е срещу блока ни и ми е удобна, а и мисля да я пускам в тази ясла, та може би е добре да свиква с яденето, но все още не съм въвела кисело и прясно мляко, свинско, риба и разните му варива, така че ще се храним вкъщи. Забелязвам, че домашната храна я яде с удоволствие  и отдавна не хапвала готово пюре.
Днес срещата на Пловдивските мами беше много хубава Heart Eyes

# 559
  • на Дъждовен остров
Аз чета, яе млечните се започвали след 10 месец.  За яйцето ми казаха след годинка, да не бързам. Прясното млшко на какъж принцип се захранжа, пак ли с по две чаени лъжички като се увеличава дозата?  Иначе тук директно продават пюрета за 7 месечни бебета съдържащи мляко, зеленчук и месо. 

# 560
  • Пловдив
То и тук има такива пюрета - с мляко. Росен с прясно мляко съм захранила мисля с грис Thinking

# 561
  • DE
Момичета, риба въведохте ли? СЕга гледах едно меню на частна млечна кухня. Ами аз много неща не съм му давала. Как да го запиша?

# 562
Аз не съм давала още риба, мисля след годинката да давам. Рано ми се вижда. Също така ще процедирам и със свинското, ако изобщо и давам пък такова.

Момичета, гледам, че масово обсъждате кухните. Мен много ме притесняват месото и млечните продукти, които се използват в кухните. Все пак, всички вредни вещества се отлагат точно там:( Засега купувам БИО млечни продукти, а месо търся домашно. Притеснявам се, че влагат не дотам качествени продукти и не мога да преодолея този си страх. Отделно, че аз все още не съм въвела кашкавал, прясно мляко, някои меса и въобще съм много далеч от идеята за кухня.

# 563
Не съм въвела риба и мляко (кисело,прясно), телешко и свинско Simple Smile
Вече и на мен ми се иска да запиша на кухня, но не съм се спряла на подходяща. Като цяло ме притеснява млякото в детските кухни (какво е), солта и захарта  newsm78
За месото, чак така не се притеснявам, едва ли е био това което готвят. Но и аз не си хапвам био а купешко.

Хеликаза, Рождения Ден наближава   ura

# 564
  • гр. Стара Загора
аз съм давала домашно кисело мляко и 1ж дадох прясно мляко, като ѝ топнах пръста в чашата ми... не съм въвева свинско, но съм въвела риба - хек и сьомга със зеленчуци... и кайма не съм давала, но това лесно може да се уреди, защото в магазина, от който взимаме месото, я мелят пред очите ти...
а иначе ЛЛ каза, че дори и от домашните яйца да не давам, но в понеделник ще ида при нея и ще я питам... иначе я питах дали мога да давам бишкоти/обикновени/, в които има яйчен прах и ми разреши Simple Smile

лека вечер Simple Smile

# 565
  • на Дъждовен остров
Като заговорихте за месото аз съм давала заешко, пилешко, пуешко, агнешко.  Взела съм и телешко, но за сега не съм дала.  Купих пилешки гърди (БИО) и си сварих и замразих на кубчета.  Тук няма бебешки кухни и ще се наложи да готвя докато се научи да хапва телешки пътжолки с татко си на масата.  Laughing
Леки почивни дни.  При нас ще има три дневен уикенд, но дъждовен  Laughing

# 566
Aз на кухня няма да записвам. Предпочитам да му готвя сама. Нямам доверие нито на хигиената, нито на продуктите, които се използват. Замразих половин фризер със домашни зеленчуци, маминка ще ми сложи и доматки в консерва и зимата ми е готова.  Flutter

Риба не съм давала. Рано ми се струва. Свинско давах, добре се прие, не сме имали проблеми с коремчето след това. Остана телешкото. Агнешко няма от къде да му взема, та засега сме пас.

Вчера след сън ми се събуди с 39 градуса температура. Сега е добре, но носа му май хърхори... И аз съм с настинка... който спи на течение  Confused Пак ли ще сме болни и двамата...  Cry

# 567
  • гр. Стара Загора
ViLi24... дано бързо се оправите и да е само настинка, че в това време... ужас е да си болен....
аз за сега мисля, че малката е взела имунитета на баща си... за сега само 1 път е имала настинка...  Peace Praynig
иначе вече се сдоби със столче за хранене - Чиполино Парти, червено Simple Smile и сега остава да вида как ще се приеме Simple Smile
днес мъжа говорил с директорката на детската градина и казала, че детската кухня е 40лв и включва - закуска, обяд/първо, второ, трето/, следобедна закуска/май било плод/... и се взимала към 11 часа... ама каква закуска ще дават като е в 11 преди обяд... но ще почне да работи чак от 15 септ.
поне имам време да захраня с яйце Simple Smile в понеделник отивам при личната да ми каже как да я захраня Simple Smile

иначе днес ходихме в МОЛА Wink и мама си хареса много неща... ама или са много скъпи. или няма размер... и се върнах с гадно настроение... то в тия Молове имам чувството, че продават дрехи само за богати анорексички /не искам да обидя никого - шегувам се Wink /

айде лека... че много се изморих днес Simple Smile

# 568
Рисунка, със здраве да си го ползвате  newsm10
Ти от тази есен ли смяташ да я пуснеш малката на ясла? Може би си споменала, но нещо ми е отбягнало  newsm78
Това меню ми изглежда за доста по-голями дечица Simple Smile

Нещо ни е позамряла темичката, да взема да вкарам някоя интрига ли  Mr. Green

Вили, дано да не е сериозно и скоро да се похвалиш че сте добре с мъника    love001

Има ли още мами и татковци които си спят с мъниците в едно легло или успяхте да се справите с това и да ги научите да спят самостоятелно? Ако ДА, моля дайте рецептата   chef
Аз да си призная, толкова ми е хубаво да си я гушкам вечер. Така съм свикнала, че не знам как ще отучвам аз самата  Mr. Green
И другото ми питане е относно залъгалките ( за тези които ползват)! Мислите ли скоро да ги отказвате или ще чакате да мине още време?

И да по мрънкам малко. Не мога да сваля един грам. Ходене, ограничаване на храна, уж е жега и нищо.... нито грам надолу! Как ще се справя с тия килограми, идея нямам.....

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 22:45 от Mishlence_2

# 569
Здравейте мами, аз почвам отзад напред

за килограмите- и аз немога да сваля и грам, цяла зима си мечтаех да се стопли, ще се движа повече, чистя всичко с парцала за под вкъщи, тупам, разходки снколичката и нищооо :// дрехите, най-вече панталоните не ми стават, купувам си нови, дънките за бременни си нося също !

за детските кухни- вече 2 изпробвах и не съм доволна, пишат на десертите че са с мляко, на единия прясно на др фризопеп, а си бяха гола водичка с нишесте, въобще не ги дадох на детето; а супа топчетата пишеше че с кайма и без пояснение каква е, звъннах по тел и ми каза, че в менюто до 1 год се ползва само свинска кайма аз се изумих, моята ЛЛ ми каза свинското да го въведа възможно по-късно даже след годинката  newsm78, и да ви кажа аз изядох супата и такова разстройство получих, цяла нощ ми къркореше корема и определено е от храната, друго не бях яла през деня!?! на бебо му дадох спагети с доматен сос и той хапна малко и ги повърна, наистина бяха ужасни на вкус, така че това ни е положението с кухните за сега  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт