НОЕМВРИйчето яде с лъжичка и доволно мляска със устичка!

• 41 620
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Нашата кухня също не е от най добрите , но Иван започна да си яде почти всичко-не харесва мляко с ориз и ястията с грах.Кремовете които правят с вода не му ги давам ами купувам каши в бурканчета най -често.На обяд 30 гр супа второто от което му остават 30 грама и за десерт пресни плодове - настъргани например четвърт банан или половин круша, нектарина или друг плод.И на мен 300-400 грама ми се струват множко за бебе под годинка, но всеки си преценява.Аз започнах да давам на Иван празна паничка и лъжичка да свиква да се храни сам но той си играе с тях.

# 571
  • София
Мишлинце, Ема си спи при нас, не мога да я местя на 20мин, все ще се отучи Mr. Green И биберон ползва, и от него няма да я лиша скоро, Ина си го махна съвсем безболезнено на около 2г.
Яйце не съм давала и няма да дам скоро, на мен лекарката нарочно  ми подчерта да захраня с купено яйце като реша. За прясно мляко не си и помислям като знам че за деца до 7 години не е препоръчително да пият повече от 1 чаша, какво остава за бебетата Peace
Вили, бързо да оздравявате и двамата Heart Eyes Hug
За кухнята съм казвала - щом съм вкъщи не виждам защо да не готвя, така че ще и с Ема ще пропусна казуса Mr. Green

# 572
  • на Дъждовен остров
...сдоби със столче за хранене - Чиполино Парти, червено Simple Smile ....

че детската кухня е 40лв и включва - закуска, обяд/първо, второ, трето/, следобедна закуска/май било плод/... и се взимала към 11 часа... ама каква закуска ще дават като е в 11 преди обяд...
айде лека... че много се изморих днес Simple Smile
Извинявай за въпросите, но 40 лв на ден ли е?  Питам защото при нас е по толкова и ми стана интересно.  А иначе до 11ч ще стои детето и след това я вземаш ли?

...

Нещо ни е позамряла темичката, да взема да вкарам някоя интрига ли  Mr. Green...
ха, ха тива ми хареса.  Пробвай, че то и за това се иска умение.  А може и да се създаде интересна тема, която не е обсъждана до сега.

Относно даването на свинско никой няма да ме насърчи тук да давам.   Така или иначе трудно се намира каймица с мазничко за да стават кюфтета хубави като в БГ.  Яйце ще дам от щастлива кокошка, ама не ми се знаимава с това варене и даване по 5г на ден, а другото трябва да го изхвърлям.

За килограмите не знама вече.  По скоро знам, ама с тази дископатия нито мога да бягам в парка, нито знам да плувам.  Да се подлагам на безсмислени диети без спорт не искам и така си кретам  Sick  вчера имахме гости и момчето за няколко месеца от 115 кг е станало 82.  Само на плодове, зеленчуци, ядки.  На мен ми изглежда като болен, но поне си греулирал кръвното, холестерола и т.н.

Толкова от мен, че стана дълга.

# 573
  • София
Все забравям - преди да се свари яйцето е много важно да черупката да се измие с вряла вода и сапун и принципно аз го оставях да ври 20тина минути Peace

# 574
Хаха, как 40лв на ден? То втъкани златни нишки да имаше в чушките и картофите, та пак нямаше да е толкова  Laughing Предполагам, на месец...

За килограмите не ми се говори. Ям каквото ми душа сака, у дома само детето спортува засега... та си ходя като слон   261uu

# 575
  • гр. Стара Загора
40 лв е на месец... а за 300-400 гр храна... директорката е казала на мъжа ми да приготвя 5 такива бурканчета/от старите лютеничени, че винаги можело и повечко да сложат в бурканчето/...
не мисля да я пускам на ясла... а за храната... малко доста ми се струва, но ще видя какво ще стане

и Майя спи при мен, а мъжа ми спи в др стая, че той доста се върти и дори мен ме цапардосва понякога без да иска... започнах да я слагам в кошарата след като заспи дълбоко, но повече от час и половина не е спала вътре, защото ѝ е тясно... нали спи с една огромна жаба Simple Smile
за бибата - заспива с нея ислед около 30 мин. я изплюва, но като се поразбуди я търси... успокоява я... мисля, че сама ще си я махне, когато е готова... в момента си чеше венците с нея...
за килограмите - май месец свалих 5кг и от тогава ми остана да сваля още около 10... но всичко с времето си Simple Smile

хубав почивен ден Simple Smile

# 576
  • Пловдив
Зарето си спи на леглото от раждането, затова почти по цяла нощ за съм права Tiredпоследните няколко седмици. Росен също си е спал на леглото отначало, а после сам се изнесе в друга стая като стана на 2,5г. За мен това е по - правилното, а и отделно от това на мен ще ми е притеснено дали няма да я смачкаме между нас, въпреки огромната спалня. Залъгалката не сме я отказали, не мисля да я отказвам скоро - ползваме на Нуби с пъпчици за зъбките и цяла нощ почти не я изпуска. Днес по пътя за Джъмбото я загубихме и сега тати отиде ни купува нова Mr. Green
Кухнята ще я пропусна засега - не ми пречи да готвя, на Росен също му харесва и често хапва от яденето на Златозария:)
Бихте ли споделили, който дава кисело мляко, какво дава? Мисля след две - три седмици да го въведа, е първо ще говоря с педиатърката, ние вкъщи хапваме на Домлян 2% БДС; спомням си, че 2% е оптимално за бебето.

# 577
Здравейте,

аз все още се колебая за детската кухня. Предпочитам аз да му готвя, но единственото, което ме притеснява е дали ще мога да осигуря разнообразие и пълноценно меню... Но пък като не съм сигурна в кухните относно прясното мляко, солта, захарта. А и аз още не съм давала много неща. Скоро въведох жълтък, след няколко дни мисля и кисело мляко да дам. От месата е ял заешко,пуешко,пилешко и телешко.
Иначе Марти си спи в леглото, но се буди всяка нощ по два- три пъти -  ставам, взимам го, кърмя и като заспи пак го слагам в леглото.

# 578
Здравейте,

Ама, че жега е! Направо не се издържа, а ние сме и без климатик:(

За спинкането, Ния от доста време спеше при нас, на спалнята. Не защото не иска да си спи в леглото, а защото на мен ми е много приятно да я гушкам. А и сутрин я усещам по-бързо като се събуди, понеже тя не сигнализира като стане, а си играе известно време. Тати  обаче започна да протестира защото откакто малката се обръща, слагам една възглавница от края на леглото, после е Ния, после съм аз и накрая чак тати:) Тоест той е почти извън леглото. Освен това веднъж я заварих да виси от леглото, само главата и ръчичките и бяха горе, а крачетата висяха. Тупването преди 2 дни беше капката, която преля чашата и сега малкия бръмбар вече си спинка в кошарката.
На мен обаче ми е доста криво, дано се отуча бързо smile3532

За залъгалките, не съм ползвала. Така и не положих усилия да я науча. В началото доста си смучеше пръстите, но сега почти не. Някак не са ми симпатични тези залъгалки и се радвам, че не ползвам, мисля че това до известна степен допринася за спокойния и сън.

За киселото мляко, давам отскоро. Не всеки ден , даже бих казала по-скоро рядко. Давам 3.6 % от БИО млякото на Хармоника. Аз доколкото помня млякото трябва да е 3.6%, но изобщо не помня защо, а и откъде го знам.
За яйцето Не съм давала още, но и не бързам. И за това нямам аргументация. Донякъде причината е в това, че не ми се занимава.

Вили, Оравяйте се с Фъстъчко, не и се давайте на настинката smile3525

У нас текат подготовки за рождения ден. Не че нещо правя де...още се опитвам да измисля къде да го празнуваме, с кого, каква торта...ей такива неща.

# 579
Здравейте!

Аз рядко се включвам в дискусиите, защото обикновено от малкия не ми остава време!
Сега той спи и бързам да се разпиша.
За спането - той спи на спалнята при мен втората си седмица. В интерес на истината аз си го научих така и сега понякога ми е терсене. Беше ми по-лесно за кърменето - само давам цица и готово. Спомням си, че първите дни, в които ставах да го кърмя ми бяха кошмарни. Отделно си ми е кеф да го гушкам. Досега не ми се е случвало да го затисна, въпреки че той усилено се вре в мен. От време на време решавам, че ще го слагам да спи в неговото си легло и настава голямо шоу. Приспивам го в количката (от доста време само така заспива), чакам да мината двайсетина минути и татито го прехвърля на предварително залепеното за спалнята легълце. В това време аз съм в бойна готовност и в момента, в който го остави бързо бутам цица в устата и така минава номера. Лошото е, че Десо спи най - много четири часа в неговото си легло и после трябва да си го взема при мен, ако искам да продължим да спим. Не знам как ще се отучваме от това спане плътно до мен, а също и от приспиването в количката. Съвети приемам всякакви.
Биба не ползваме, имаме си мама за целта  Crazy
За храненто - при нас положението все още е доста зле. Хапва само плодови пюрета, и то не винаги. Иначе ако държи нещо с ръчичка си го хапва - краставица, хляб, диня, пъпеш. Зеленчуковите пюрета тотално ги отрича. Видяла съм се в чудо с това захранване. Все още не  еопитал никакво месо, а пък да не говорим за млечни. Вода също все още не пие.

Уоу, стана дълъг пост. Спирам, че се отплеснах. Поздрави на всички!

# 580
  • Пловдив
Eeeeee прочетох ви и аз най-накрая. В интерес на истината очаквах да съм пропуснала една две теми пък то пак на захранването стоим  Simple Smile . Май и в жегите никой не си стои пред компютъра.

За спането - Калин упорито си го държа в неговата кошара - поне един от двамата с батко му да я използва. Сега на обяд го пробвам от няколко дена да заспива сам. Мрънка, реве около 3 мин и заспива. Е позите му за сън и акробат не може да ги направи, но поне си спи в леглото. Вечер ставам около 5-6 пъти и го вземам при мен да суче и после пак обратно в кошарата. Уморително е ама не ми се спи с него до 3-4 годишен както е с баткото. По-скоро се притеснявам баткото как ще отуча от това да спи с татко му.
Биберона от понеделник го разкарах. Е мрънка но няма истерии. Аз му го наложих на втория месец с идеята че вечер ще се залъгва с него на нещата не станаха така и не ми трябва тогава.

С яденето е на милиони години по-добре от брат си. Яде почти всичко особено ако някой му дъвче на среща. Зеленчукови и месни пюрета пробутвам с малко зеленчукова каша иначе не ги иска чисти. Единственото пюре което е ял чисто е на Слънчо - славянски гювеч.

Това от нас засега

# 581
Е, най-накрая успях да се разпиша и аз, днес ми беше ден за почистване и тати цял ден се занимаваше със Симката Laughing Успяхме да се преборим с гадния вирус и вече отново започнахме да хапваме. Той милият толкова беше изгладнял, че дори картофената супа му се струва деликатес. Иначе още преди да се разболеем аз от месата бях въвела и пилешко, и пуешко, и заешко, и свинско, единствено рибата ни остана, още не знам кога ще я започнем. Жълтък също си давам -  два-три пъти седмично.
За спането - Симката още от раждането си спи в леглото, единствено ако много се размрънка го мятам при нас, но наистина много се притеснявам да не го смачкаме и усетя ли, че заспи, го връщам обратно.
Залъгалка упорито си ползваме и аз се чудя как ще успеем да се справим с нейното отстраняване.
За киселото мляко някой питаше - аз давам Боженци и на мен педиатърката ми препоръча 2%, което малко ме озадачи, защото мислех, че трябва да е по-висок.

Лека вечер от нас!

# 582
Здрвейте момичета!
Ное сме на село, но чат-пат ви чета през телефона и чак днес разбрах как да се впиша през него Simple Smile Гледам за спането си говорите.  Мойто диване си спи в неговото легло от самото начало.  Само имаше един период, в който от един месец когато половината нощ спеше при мен. Биберон отказа категорично, но си цокаше палеца и аз направо умирах от ужас, но да не дърпам дявола от месец се отказа съвсем сам и от таз.
Това за сегаз, че ми е трудно писането от телефона и сигурно имам и грешки, за което се извинявам. Утре се прибираме и пак ще пиша:)

# 583
и аз да се разпиша по темите Wink

Бетито си спи в нейното легло, което е залепено до нашето. вечер си пие 2 пъти мляко. Само подавам шишето и е ок. Сега умуваме с таткото как да я преместим в нейната стая. Аз си мисля, че няма да ми емного удобно в началото да притичквам до съседната стая, но от друга страна колкото по-рано я свикна, толкова по-добре. Все някога (дай боже скоро Wink трябва да се отучи от нощното хранене.

За храненето -  Бети се харани само с пюрета. Тук няма кухня, но пък и аз съм много доволна от пюренцата на Хип и Алете. Цената им тук е наистина символична спрямо стандарта : да кажем, че едно бурканче струва колкото половин билетче за градски транспорт. Докато си бяхме в БГ пак ги купувах, понеже не исках  Бети да свиква с друга храна, която после тук няма да получи (например попара), но бях наистина разочарована от цените предвид  размера на майчинството. Но това е друга тема.
Хапва риба с голямо удоволствие, месото не и е от любимите, но и то е в менюто, няма как. Иначе и давам все по-често да си хапва от това , което ядем ние. Гевречета и бисквити заместват понякога междинно хранене. Справя се детето, макар и без зъби Grinning

Иначе на 4.9. е първият и ден на ясла. Има период на адаптация, през който ще ходя с нея, но мисля, че при Бети няма да емного дълъг, защото тя много лесно ме “прежалва“ и се занимава с други неща и хора. Да видим.

Хайде достатъчно от нас. Лека и спокойна нощ! 1countingsheep

# 584
Здравейте. За яйцето, Бубчето е казала че трябва добре да се мие черупката. Аз с жълтък захраних още на 5 месеца. Вече давам по половин през ден-два, някога и по-рядко със зеленчуково пюре. Иначе риба съм давала след 7-8 месец-Хек и Сьомга. Харесва ги. Миналия ден дори дадох с черен дроб. Искам да попитам витамин Д давате ли все още? Аз по 2 капки всеки ден. Столче за хранене не използвам, понеже не иска да стои в него. Храним се на дивана седнали. Вече пием от чаша, но със сламката като Сникърс не можем:))) Все още нощният ни сън е липса, но вече на 100% го отдавам на жегата. Климатик не пускаме тази седмица, понеже татето е малко болнав. Столче за кола все още не съм купила, понеже нищо не ми допада за в момента, но това ми е приоритет вече. До ден-два ще трябва да се хвана в ръце и да купя. Наистина всичките са много твърди, а тези които са по-комфортни, са ни тесни. Бритакс наистина са мн хубави, ама 400 лв. за стол...нещо ми идват множко. Биберон ползваме само докато заспиваме и след 5 мин си го плюе. С килограмите нямам проблем, но корема все още си ми седи. И белега от секциото си е все още червен. Кисело мляко не съм давала още, педи ми каза след годинката. Искам да попитам с какво приготвяте грис, кисели? Имам предвид какво мляко използвате. Борис спи в неговото си легло, но след като е заспал първоначално на нашето. Ако спи при нас аз не мога да мигна. Той спи напречно и се катери като маймуна по нас. чао за сега и нека изпишем по-скоро темата.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт