Толкова ли е лесно да ти "отнемат" групата във Фейсбук?

• 3 690
  • 6
  •   1
Отговори
Мили момичета, имам един въпрос към вас: администратор съм на една група във фейсбук, която е горе-долу популярна на местно ниво. Преди известно време към нея се присъедини някакво лице с измислено име и почна да промотира много интензивно свои собствени страници, както и да се кара и обижда различни участници в групата. Предупредих го няколко пъти, но ми отвърна, че си имало свобода на словото и не мога да го ограничавам какво да пише. След като го изтрих от групата, ми писа, за да ме заплаши, че ще направи всичко възможно много хора (негови приятели) да докладват тази група във фейсбук, за да бъде тя изтрита и така да ми я "отнеме".
Излишно е да казвам, че в групата няма нищо, което да противоречи на правилата на фейсбук, нищо неморално, гадно и т.н. Просто един човек, който по някаква причина е решил да се заяжда онлайн.
Та, според вас, възможно ли е наистина група да бъде изтрита, само защото са я докладвали определен брой хора? И какво бих могла да направя, ако това стане?
Мерси предварително  bouquet

# 1
наглец. хванете се всички и му докладвайте профила за едно и също нещо (спам примерно)

# 2
Първото нещо, което бих направила, ще е да го докладвам на администраторите във ФБ за тормоз, грубо отношение и непрестанен спам.

# 3
Не става ли да го блокираш, нали си администратор?
Друг вариант е да си направите групата тайна и нови членове да се включват само по препоръка от стари. Така ще избегнете нови навлеци в бъдеще.
А сегашният досадник, ако не можеш а го блокираш, поне го докладвайте масирано, както вече препоръчаха.
Успех!

# 4
За съжаление ако има "гръб" зад себе си и не ланка само без покритие, има реална опасност да бъде изтрита групата ти. Няма значение дали ще го блокираш- така няма да те вижда, както и ти него, което е по-зле- може да си спами и няма да можеш да се защитиш или реагираш ако не виждаш активността му. Да не забравяме как изтриха Миролюба Бенатова и още някои публични личности след докладване от голям брой хора. Не знам обаче, колко сигнала трябва да се подадат, за да се задействат администраторите на Фейсбук.

# 5
Аз го изтрих от групата и го блокирах от профила си, но той си регистрира други профили и продължи да ми пише от тях. Вече сериозно си мисля, че става въпрос за психически неуравновесен човек. Други хора също го блокираха и докладваха, но той непрекъснато си регистрира нови профили. Аз също си спомням случая с Миролюба Бентова и се чудя дали изтриват групата само въз основа на определен брой докладвания или хвърлят едно око и на съдържанието. Защото в тази група няма нищо, което да дава основание за изтриването й, тя е просто за хора с фотографски интереси.
Благодаря на всички за съветите  bouquet

# 6
Да, за съжаление,  ако много хора сигнализират групата ти, може да бъде изтрита.  По-лошият вариант е, че и личния ти профил може да бъде изтрит по същия начин. Човекът явно е психопат, щом постоянно регистрира нови профили. Моят съвет е, да не триеш писанията му и да не реагираш по никакъв начин на провокациите. Така постепенно ще му писне да те провокира, при положение, че не отговаряш.

Общи условия

Активация на акаунт