Кога се променя цвета на очите при бебето

• 33 878
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Тази таблица съм я гледала и преди, но са дали само три възможности за избор, а нещата не са толкова прости. Затрудних се към кои цветове да определя очите на някои от роднините ни. Напр. майка ми е с черни, баща ми е със сини, но толкова променливи, че според настроението, светлината, дори дрехите, с които е облечен, изглеждат яркосини, сиви, зелени, пъстри и дори кафяви. Моите са светлокафяви с жълти и зеленикави нишки (определям ги като тютюневи). На мъж ми са пъстри, но с основен зелен нюанс, на майка му- кафяви, на баща му- яркосини.
Моят син се роди със сивкави очета, впоследствие се избистриха до сини, каквито са и сега. Според калкулатора вероятността за сини е 19%, но прочетох по-напред, че и при 10% шанс се е получило  Grinning

# 46
  • София
Sourcherry - чак до проценти сигурно не е съвсем точно, но можеш общо да видиш какво би било възможно, пък вече на къде ще избие при конкретното дете...друг въпрос Wink В смисъл - линка потвърждава, че от кафяви и сини очи има вероятност и да не са кафяви Winkа вече кой къде и в кой % ще попадне...

# 47
  • Berlin
Еми, това означава, че сте късметлии. Wink Ако разбира се, искате светли очи. Laughing И 1% да е вероятността, пак може да са светли .... Предполагам, че щом ги делят на сини, зелени и кафяви, останалите цветове са просто нюанси и пак са следствие от тези 3 цвята. newsm78

# 48
  • Mars Hotel
Е, разбира се, че няма как да се изчисли всичко до абсолютна стойност. Все пак дава добър ориентир, пък вече какво ще стане - Божа работа.
Мога да проверя резултатите - при 10% вероятност за сини очи, всяко следващо мое синеоко дете от 10, да кажем, ще разбие калкулатора.  Joy

# 49
И на мен ми е мерак да проверя дали е вярно. Още повече, че съм абсолютно убедена, че и второто ни дете отново ще е синеоко Laughing.
Синът ми има очите на прапрабаба си, гарантирано. Обаче калкулаторът не знае това Laughing.

# 50
  • София
сърчи - не се знае, в нашите и двете семейства има доста синеоки хора, ама на дребното на баща си кафявите очи взе Wink пък при мен майка, баща, дядо - сини, баба - зелени, при него са ту с кафяви, ту със сини, сестра му и тя със сини, детето тъмно кафяви.... но не страдам никак, не мога да си го представя нещо него светлооко...

# 51
Защо да страдаш? Здрав да е е най-важното!
Пуста мания по тези сини очи, аз умирам за наситено сини очи Heart Eyes, ама кой каквото си няма, това харесва.

# 52
  • Berlin
Вероятността за очите на 2рото, а и всяко следващо, е каквато и за 1вото.

# 53
  • София
И аз много харесвам сини очи  Heart Eyes Като споменахте прабаба, се сетих за моя дядо (баща на баща ми), който също беше с наситеносини очи, както и неговата сестра. При нея се получава интересно, защото нейният мъж и син са с тъмнокафяви очи, също и снахата и сватовете и, но и двамата и внуци са синеоки  Simple Smile

# 54
  • Пловдив
На мен ми дава 83% кафяви, 12 % зелени, 4% сини /закръглено ги пиша/. Първото ни е със сини, второто с кафяви.... ако имаме трето дано е със зелени  Joy

# 55
Както казаха и преди това, вероятностите са еднакви за всяко дете Peace

Sourcherry, при вас става ясно, че въпреки тъмните ти очи, си носиш светлия ген (което ти е било и ясно, щом тези на баща ти са светли).

При нас е подобно. Мъжът ми е със светли, аз с тъмни. Но баща ми е със сини, т.е. вероятността за дете със светли беше грубо 50 процента.
Оттам насетне е рулетка Simple Smile

# 56
Sourcherry, при вас става ясно, че въпреки тъмните ти очи, си носиш светлия ген.
Оттам насетне е рулетка Simple Smile

Да, но се получава рядко. Освен това моето дете изобщо не прилича на мен, сякаш не съм му майка, а си е мое.
И много пъти са ме питали и пришки имам на езика да обяснявам, че огромна част от нашият род (по линия на мама и на татко) са все сламено руси и синеоки, с много малки изключения. Вероятно ако таткото беше като мен, възможността детето ни да е така светло нямаше да е толкова голяма.
Въобще генът е страшна работа, особено когато е разнообразен откъм цветове, както в нашият случай.
И както расте детето ми, така виждам колко смесен е всъщност - косата е от татко, нослето от майка ми, брадичка, скули - от брата на баща ми, цветът на очите - от моята прабаба и куп жени по линия на мама и пр.

# 57
  • София, център
След 6-тия месец очите на дъщеря ми добиха ярко синия си цвят и повече не са се променяли.

# 58
Чувала съм, че сините очи са рецесивен ген, който се предава с по-голяма вероятност по майчина линия. Демек ако майката е със сини очи, вероятността и детето да е със сини е по-голяма, отколкото ако бащата е със сини, а майката с кафеви. Не съм сигурна дали е така наистина.

Иначе на моя баща очите му изсветляха с възрастта. Беше със зеленикави като по-млад, сега са сиви, но не мътно сиви, а кристално чист сив цвят.

# 59
  • София
Oх, накрая се обърках от вероятности и пр...и двамата със съпруга ми сме синеоки...сега да не излезе някое чернооко, да се наложи да давам обяснения  #Crazy Joy.../моите родители не са синеоки/.

Общи условия

Активация на акаунт