Отново трус или внушение?

• 115 429
  • 2 179
  •   1
Отговори
# 1 920
Аз...имам странен проблем. От много дни не ми се е случвало това, освен когато си легна, но...в момента все едно получавам панически пристъп. Не мога да преценя. Е така, от нищото се получи, обзе ме паника някаква, пак получавам сърцебиене, затруднено дишане и треперене...Не знам, някой да се чувства по същия начин?

И аз съм така плюс че не мога да спя,стряскам се по няколко пъти през нощта,струва ми се че всичко се клати.Вечер като се стъмни е страшно, имам чувството,че всеки момент блокът ще се разтресе .

# 1 921
И за влязох за справка дали не имало нещо? Към 3 се събудих и край със съня ми. Мислех си , че котката скача по леглото, но тя спеше. И да споделя, че относително добрият ми сън вече окончателно го няма ooooh!
Мислех си , че след като съм усещала Вранча, Бях в епицентъра на стражишкото , тук това е нищо. Всъщност беше силно , но имахме късмета да е по кратко от останалите две. Но никога не съм била на толкова високо.  Tired

# 1 922
  • София
По сайтовете има ли някакво информация дали наистина е имало трус през нощта. Всъщност не може дружно да сме изперкали към 3 през нощта - имало е нещо.  Crossing Arms

Аз иначе си спя и страхът ми премина. Дори и да ми се стори, че нещо се лашка, ми е все тая.  Mr. Green А около седмица след голямото земетресение само за това си мислех и имах чувството, че ще се побъркам.

# 1 923
Това с увеличаването на броя на земетресения е много относително. Особено ако говорим в световен мащаб. Имайте предвид, че след мегаземетресение вторичните трусове си продължават година/и/ и те са си доста силнички и се отразяват. Това покачва дневната бройка. Също така не се знае сайтът/агенцията/ с колко станции има връзка и  черпи инфо от тях. Не бива да се правят обобщения без да се спомене възможна причина. Земетресенията са едни от най- естествените събития на  Земята и те си се случват по много, независимо дали ги отчитаме или не.

По повод наблюдението на разломи и анализа и прогноза за бъдещи раздвижвания на земната кора:
Изгледайте анимациите на този сайт. Показано е разпространението на сеизмичните вълни след земетресението-хоризонтално и вертикално отместване.
Данните за направата им са взети от японската агенция, която се занимава с наблюдение и анализ. Мониторинга става чрез гъста мрежа от приемници, свързани с навигационните системи. До колко зная на тях се базира ранното известяване при земетресения там. На същия принцип се наблюдават и вулкани. Подобни мрежи има в САЩ (Сан Андреас) и дори в Индия. За нещастие земетресенията се случват спонтанно и мисля, че е доста трудно да се уловят някакви размествания предварително/дни, седмици/. Поускори от информацията може да се прави анализ и да се смятат някакви модели и прогнози, които са свързани с по-дълъг период от време.

# 1 924
  • Варна
Ей, хора недейте така. Ще се разболеете сериозно...Паническото разстройство не е никак за подценяване. Гледайте Рамбо, Терминатор, Хищника, все геройски филми, да се надъхваме и да борим трусовете. Явно занапред ще има още щом сеизмичната активност се е увеличила.

Определено от тези филми може и да се увредят психически. Joy

# 1 925
Това с мегаземетресението звучи интересно...9-тата степен в Япония казват, че изместила оста на Земята. Затова май слънцето започва да прижуря още в 6 сутринта...Утре ще си навивам часовника да видя в 5 часа дали изгрява, ако да, значи вярно оста се е изместила...

# 1 926
Тони, последният ти пост е с много добри признаци. На оправяне. Не от земетресенията, а от психарията. Защото това със психясването е някакъв невероятен тормоз.
(Бележка: Тя явно Средиземноморската плоча не се е наместила и да приключе в един до 3 труса, ами в момента тече геологичен процес на трайно приплъзване на континентални плочи - така наречения дрейф на континенти)
....
Но психичното разстройство е нещо много гадно. Добре е в такъв момент човек наистина да се изправи срещу страха си. Как ли? - Да си каже, то си люлее, вече свиквам. Ами какъв вързоп за навън да си спретна, та ако залюлее по-яко да си гледам отстрани на блока и да си свиркам... Та... от кое кафе да си направя в термоса?... А вин;е ще си взема ли?...
------------
До 17 ч...  Grinning

# 1 927
  • В Космоса
Аз снощи сънувах земетресение. Не бях се сещала отдавна, освен моментно като видя тази тема.

# 1 928
Момичета, аз попаднах на тази статия: http://earthquakecountry.info/dropcoverholdon/
Колко е вярно не знам, но така практикуват в щатите. В статията пише и за този триъгълник на живота, да не се практикува. Аз търсих доста за този триъгълник на живота, мнения на специалисти, но почти нищо не открих.
А пък тези кучета така вият през нощта, че настръхвам. Сигурно и преди са си виели, ама не съм ги чувала посред нощ.

# 1 929
Ама тази нощ и аз си мислех,че съм сънувала земетресение. А то явно си е имало. Grinning

# 1 930
  • където ми харесва
Сега като гледам  последните земетресения, най-много люлее в Турция (около нас, имам предвид). И се чудя, дали нещо те не ни влияят на подсъзнателно ниво?!
Защото никъде няма отразен трус в България около 3.
А, да ме прощавате, ама колкото и да сме изтрещели и стресирани, не може сума ти организми да реагират еднакво по часовник в 3 сутринта, при все, че всички сме спали ooooh!

# 1 931
Това с мегаземетресението звучи интересно...9-тата степен в Япония казват, че изместила оста на Земята. Затова май слънцето започва да прижуря още в 6 сутринта...Утре ще си навивам часовника да видя в 5 часа дали изгрява, ако да, значи вярно оста се е изместила...

Мисля, че след 10 Март 2011 някъде писаха и казаха, че оста се била изместила с 5 см. Но според мене при такива мащаби и размери просто е неизмеримо.
Само да спомена какво сравнение направиха миналата седмица по Нейшънъл Джиографик: че земната кора (твърдото, на което стъпваме) е дебела толкова, каквото е съотношението на коричката на ябълката и самата ябълка.
----
По аналогия: Мисля си, че при растежа си и ябълката да размества и разкъсва пластове от кората си. Но като инерциални сили те са нищожни, така че не е възможно да измести оста на въртене на ябълката...  Crazy... защото васите на кората и на самата ябълка (земя) са несъизмеримо различни.

# 1 932
Аз от няколко нощи насам сънувам земетресения, едното беше толкова реално, че едва не изпищях, но се събудих навреме. Това с паниката ми е до болка познато - година преди 22-и май. Засега се справям, но ако се наложи ще отида и аз при специалист. Забелязала съм, че когато много се ядосвам за нещо дълго време - следва криза, затова се старая да не се вживявам много-много.  Hug
Момичета, благодаря Ви за споделената информация!   bouquet

Хубав ден на всички!  newsm10

# 1 933
А, да ме прощавате, ама колкото и да сме изтрещели и стресирани, не може сума ти организми да реагират еднакво по часовник в 3 сутринта, при все, че всички сме спали ooooh!
Там е работата, че аз не спях.  Rolling Eyes В спалнята нямаме клатещ се полилей на тавана, а вентилатор, който е стабилно закрепен и не се люлее при разклащане, но пък отстрани висят синджирите за включване и изключване на перката. Те са тежки и не се поклащат от полъх, а нощес се поклащаха. И все пак - дано просто полудявам... ooooh!

# 1 934
  • Linz
Ка' не ви писнА да се занимавате с тия земетресения Tired
Само като видя заглавието на темата и започва да ме тресе.

Общи условия

Активация на акаунт