Лято в Албена 2012г. - (Тема 2)

• 63 349
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Записвам се да ви следя. Ние сме началото на юли в Добротица. Дано времето да е на наша страна.

Ние също - от 7 юли.

# 16
И ние сме от 7 юли в Нона Simple Smile.Абе бера дерт аз че водата ще е студена ама нищо, после може на сауна Mr. GreenДа ви питам вече късно ли е да заявя желание за стая към морето,всъщност в заявката за резервация на тур оператора писах,но дали е необходимо да се обадя в хотела,хем да проверя резервацията хем да съм сигурна за изгледа...

# 17
Аз предвидливо си резервирах от 21.07! Wink До тогава водата ще си е ок и такова плацикане ще паднееее... smile3508  grinning039

# 18

И ние сме от тази дата,но в съседния курорт- на Златните.
След три поредни години в Албена,тази ще пропуснем,за съжаление.Дъщеря ми навърши през февруари 12 год.,което налага таксуването и като възрастен на допълнително легло.А тя милата почти не се храни,та ми досвидяха парите и намерих хотел с по-голяма възрастова граница за деца.За мен обаче Албена си остава най-доброто,зелено и спокойно място за почивка у нас.
На всички,които ще посетите курорта, пожелавам хубаво време и много приятни емоций.

# 19
  • Плевен
Бихте ли споделили какво е състоянието на плажната ивица в Албена след зимните бури? Някои от вас вече са били там през месец май.

# 20
  • Русе
Нямаше разлика с миналата година. Не съм я мерил, но ми се видя все така голяма Simple Smile

# 21
Бихте ли споделили какво е състоянието на плажната ивица в Албена след зимните бури? Някои от вас вече са били там през месец май.
   Чудесна си е! Wink  Ние правихме разходка от "Калиакра" до "Гергана" и реката.  Личеше си по изхвърлените миди,колко  много навътре в плажа са влизали вълните,иначе всичко си о.к. Тъкмо разопаковаха и съвсен новички шезлонги.По- леки са ,с една идея по-тесни(от тези без облегалки за ръцете).Децата бързичко  установиха,че шавуркане и сядане в единия им край ,въобще не е за препоръчване! Grinning

# 22
  • Велико Търново

Не знам как е била други години, преди седмица като я видях, ми се стори огромна, равна, абе направо стра`отна.  Heart Eyes

И май дължа няколко реда впечатления, че благодарение на темата се навихме тази година за пръв път да почиваме в Албена.

Много ни хареса и курорта, и хотела. Бяхме във Фламинго Гранд. Оказа се чудесен избор. Времето беше лошо, но въпреки това не скучахме и не ми беше тегаво да стоим в хотела, тъй като е достатъчно голям и просторен, а и се намира, доколкото успях да разгледам, в центъра на Албена, та си правехме и кратки разходки. Впечатлена съм от Розариума, малко трудно го открихме, макар, че се оказа на 30 метра от хотела. В момента цялата Албена ухае на рози!  Heart Eyes
Храната много ни хареса, някой беше писал за 20 вида зехтин - 21 са, Mr. Green, и медът е толкова. Леко се разочаровахме едната вечер, която май беше рибна, имаше толстолоб, пъстърва, пангасиус, миди, скариди, и още едно две рибни ястия, но нямаше никаква черноморска или средиземноморска риба. Може би е забранен улова в момента. Десертите са разнообразни, но по мое мнение не са нищо впечатляващо, просто са поднесени добре.
Бяхме в Екзекютив студио - достатъчно широко за петима ни. Постоянно ни зареждаха с пресни плодове в стаята, на етажа също имаше голяма фруктиера с ябълки, както и долу в голямото фоайе пред лоби бара.
Интериора, ми се струва, че не е като за 5 звезди, но си е ок.  
Персонала - много любезен и приветлив. Не знам как се отнасят с чужденци, но към българите определено отношението е много добро. Само на главната рецепция едни ледени физиономии - как не ги видях усмихнати младежите за 4 дни, поне веднъж?!
В СПА центъра ползвахме само сауните и басейна. Водата в басейна - 28 градуса, което за мен си е направо студена, но това не им пречеше на моите жаби и доволно се плацикаха в нея.

Разгледахме повечето хотели, които са на първа линия, Калиакра също много ми хареса, и Сенди. Догодина ще се пробваме за някой от тях.

Последна редакция: ср, 30 май 2012, 22:51 от Тонитa

# 23
  Във "Фламинго Гранд" е страхотна идеята с пчелната пита,която слагат за закуска.Знаеш,че даваш на децата истински мед,а и полезен пчелен восък. Grinning

# 24
  • София
Четвърта година почивам в началото на юли на Албена, никога водата не е била студена. Така че не се безпокойте за това.

# 25
  • София
На нас ще ние първа година да почиваме в Албена. Резервирали сме, както казах в хотел Елица.
Малко ми е притеснено, защото почти никакви коментари не намерих за там, но в крайна сметка каквото стане.

# 26
Записвам се да следя какви ще са отзивите тази година и евентуално за някоя оферта за късно лято.

# 27
И ние сме от 7 юли в Нона Simple Smile.Абе бера дерт аз че водата ще е студена

Макар че Албена е по- на север, не мислете, че Черно море е като Северно.  Laughing
Няма начин да е студена водата по това време, не се притеснявай!  Simple Smile Peace
Миналото лято още от 1 юли настъпи типичната юлска жега. Пясъкът така се нажежаваше, че не можеше да се стъпва по него още преди обяд. Единственото ни желание с детето беше да не излизаме от морето, ако може.  Laughing
И като заговорих за времето да ви кажа, че току-що четох сезонната прогноза за лято 2012 на Националния институт по метеорология и хидрология. Като цяло се очаква лято 2012 да наподобява лято 2011, но юни 2012 се очаква с повече валежи спрямо юни 2011. Ето цялата прогноза:  http://info.meteo.bg/season1/SeasonalForecast_BG201204.pdf

# 28
Да не ви изпусна - приятна почивка на всички.  Simple Smile Ние тази година ще посещаваме курорта за по един ден - сметнахме, че така ще ни е по-изгодно.  Simple Smile

# 29
  • Русе, у дома
И ние сме били в началото на Юни на море в Албена - поносима беше водата. А на мен ми е студена ако е под 26 градуса. Притеснявах се за децата, но май освен да се калят, друго не им стана. Единствено вечер им мажех крачетата с "Пулмекс" и така лягаха да спят.

Общи условия

Активация на акаунт