Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 507
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
мои приятел да ми прехварли от себеси 1 година тогава ще го изплатят ли
Абе кой ти го каза това с прехвърлянки някакви  Crazy

# 451
една позната неможели да стане а тези болнични които ги предавам ще ми бадат ли изплатени като навърша 12 месеца

# 452
една позната неможели да стане а тези болнични които ги предавам ще ми бадат ли изплатени като навърша 12 месеца
Няма такива филми с прехвърляне на стажове.
Пиши малко грамотно де  Rolling Eyes

Ще започнат да ти ги изплащат когато придобиеш 12м. стаж. Но не и със задна дата.

# 453
тези болнични които ги предавам горят така ли

# 454
тези болнични които ги предавам горят така ли
За 45 дни преди раждането както и всички останали след раждането, трябва да ги предаваш, ако искаш да ти изплащат нещо след като придобиеш стажа.
Но няма как да ги изплатят със задна дата. Само дните, след като имаш 12м. стаж.

Дотогава имаш право на социално майчинство,ако доходът на човек бруто ви е под или равен на 350 лв бруто
Ти си подаваш всички болнични и декларации в работата в срок

# 455
мерси претеснена сам защото сама 6 месеца си платих осиг и ми казаха че без провлем ще ми баде изплатен и като го предадох ми казаха след 6 месеца

# 456
  • Пловдив
мерси претеснена сам защото сама 6 месеца си платих осиг и ми казаха че без провлем ще ми баде изплатен и като го предадох ми казаха след 6 месеца

Или ти го е казал някой некомпетентен или не си разбрала.За обикновен болничен се искат 6 м осиг стаж,но за 45 дневен и нататък-12 м осиг стаж

Ще започнеш да получаваш обезщетение след 6 м.Няма действие или фактор,който промени това

# 457
# 458
Може би много пъти е коментирано, но сега се сетих да питам - терминът ми е на 17, т.е съм в 45-дневен болничен до 16.10, обаче утре имам насрочено секцио. Какво става с тези 10 дни и следващият болничен откога трябва да се издаде?

# 459
  • Пловдив
Може би много пъти е коментирано, но сега се сетих да питам - терминът ми е на 17, т.е съм в 45-дневен болничен до 16.10, обаче утре имам насрочено секцио. Какво става с тези 10 дни и следващият болничен откога трябва да се издаде?

Следващия болничен ще ти е от утре за 42 дни.Дните,които губиш от 45 дневния,ще ти ги даде педиатърът на бебето с третия болничен

# 460
Мъжът ми е в болничен от 9.09. до 13.10.2013г.
Болничният е занесен на работодателя на 17.09.
Не знам кога счетоводителят го е занесъл в НОИ.
Кога има вероятност, най-рано да му изплатят някакви пари според вас?

# 461
  • Пловдив
Не знам кога счетоводителят го е занесъл в НОИ. вероятно не е занесен.ще го внесат до 15 ти октомври
Кога има вероятност, най-рано да му изплатят някакви пари според вас? края на октомври парите за септември

Да си извади ПИК код от НОИ и да си следи болничния на сайта

# 462
Не знам кога счетоводителят го е занесъл в НОИ. вероятно не е занесен.ще го внесат до 15 ти октомври
Кога има вероятност, най-рано да му изплатят някакви пари според вас? края на октомври парите за септември

Да си извади ПИК код от НОИ и да си следи болничния на сайта

Знам го това за ПИК кода, но няма възможност да си извади.
Благодаря, значи ще чакаме още доста.

# 463
Здравейте, искам да попитам следното:На 09.09.13г. са подадени в НОИ два болнични листа единия е  обикновен болничен от06.08.13г. до 19.08.13г.,а втория е 45дневния болничен.Първия го изплатиха бързо на 16.09 имах превод,но 45дневния още е в статус "в момента се обработва",а 15те работни дни за обработка минаха.Какво да правя?Да звъня в НОИ или по-добре да изчакам и тази седмица?

# 464
  • Пловдив

15 те дни са работни.Пишеш мейл до съответното НОИ,обясняваш ситуацията,ще ти ти върнат отговор

Общи условия

Активация на акаунт