Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 410
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!Имам питане относно явяване на Телк комисия.Бременна съм в 31 седмица и съм на легло от началото на бременността.Вече ми се изчерпаха 180те дни,а до вземане на 45-дневния ми остава дупка от около 10 дни.Може ли някой да ми обясни как точно става това явяване?
 Извинявам се,че не съм точно по темата и моля,ако знаете по-подходяща да ми преместите въпроса Embarassed

И по тази тема имам въпроси,но мисля първо да притесня НОИ и после вас  Simple Smile

И на мен ще ми се наложи да ходя на телк,поради същите причини,ама нямам никаква идея как стоят нещата  Rolling Eyes

# 601
 valya_and - Благодаря , незнаех за тази форма за контакти . Днес звъннах в ной но ми казаха , че трябва да отида на място . Ще пиша чрез тази форма и дано да не ме разхождат пак до там .
Имам си ПИК и в сайта си следя всичко - там е описано за всеки един болничен - колко дни е , колко лв. е дневното парично обещетение и накрая сумата  , няма как при мен да е грешката .

# 602
valya_and - Благодаря , незнаех за тази форма за контакти . Днес звъннах в ной но ми казаха , че трябва да отида на място . Ще пиша чрез тази форма и дано да не ме разхождат пак до там .
Имам си ПИК и в сайта си следя всичко - там е описано за всеки един болничен - колко дни е , колко лв. е дневното парично обещетение и накрая сумата  , няма как при мен да е грешката .-Задължително ползвай формата за контакт с лични данни, с идентификация чрез ПИК. Издава ти се номер в системата на запитването и няма как да не ти отговорят, даже май имаше и срок, но не помня колко дни беше. Когато питаш с ПИК имаш право да получиш всички лични данни за себе си,  по телефона не става, за това ти казват на място в офисите. Е никой не казва, че при теб е грешката, понякога има технически промени и ти ще сигнализираш за проблема навреме.

# 603
Момичета извинявам се ако въпроса ми е задаван по напред,но нямам време да се ровя!Та на въпроса-"Детето ми е с двустранна пневмония с усложнение тахикардия,на домашно лечение сме ходим всеки ден до болницата.Болничният ми е 10 дена и сега ще го удължават чрез телк комисия.Та дали удължението ще ми се заплати?Личната не е наясно как стоят нещата с такова удължаване за деца.Благодаря много предварително!!!!!!

# 604
Разбира се че ще се заплати. Не се притеснявай за това.
Пожелавам бързо оздравяване на детенцето ти.
П.П. За такава диагноза не трябва ли да е приетно за болнично лечение?

# 605
По принцип трябва,но детското отделение е пълно в момента и сме с абокат,ходим всеки ден до болницата по няколко пъти!Много благодаря за бързия отговор!!!!!!!

# 606
  • Пловдив
Момичета извинявам се ако въпроса ми е задаван по напред,но нямам време да се ровя!Та на въпроса-"Детето ми е с двустранна пневмония с усложнение тахикардия,на домашно лечение сме ходим всеки ден до болницата.Болничният ми е 10 дена и сега ще го удължават чрез телк комисия.Та дали удължението ще ми се заплати?Личната не е наясно как стоят нещата с такова удължаване за деца.Благодаря много предварително!!!!!!

Тъй като сме в началото на годината и едва ли си изразходвала 60 те календарни дни за гл на дете,ще ти го платят.Ако обаче си над тези 60 дни,болничните не се плащат,а служат само за извинение от работа

# 607
  • Софето
Привет  Simple Smile, и аз да помоля за малко помощ. От 17-21.03 имам болничен за гледане на дете, на 22.03. (събота) се разболя другото ми дете, днес 24.03 ходихме при личната на преглед. Сега тя се чуди, дали трябва да е продължение или да е нов (първичен) болничен. Обадих се в НОИ, но от там ми казаха че знаели как трябва, но не могат да ми кажат  Shocked. На мен притеснението ми е дали работодателя ще приеме да плати два болнични, които реално са без прекъсване (т.е без да съм се връщала на работа)?

# 608
Привет  Simple Smile, и аз да помоля за малко помощ. От 17-21.03 имам болничен за гледане на дете, на 22.03. (събота) се разболя другото ми дете, днес 24.03 ходихме при личната на преглед. Сега тя се чуди, дали трябва да е продължение или да е нов (първичен) болничен. Обадих се в НОИ, но от там ми казаха че знаели как трябва, но не могат да ми кажат  Shocked. На мен притеснението ми е дали работодателя ще приеме да плати два болнични, които реално са без прекъсване (т.е без да съм се връщала на работа)?

Щом е за друго дете трябва да е първичен. Работодателят няма избор, то не е концерт по желание, естествено, че трябва да го плати.  Peace

# 609
Привет  Simple Smile, и аз да помоля за малко помощ. От 17-21.03 имам болничен за гледане на дете, на 22.03. (събота) се разболя другото ми дете, днес 24.03 ходихме при личната на преглед. Сега тя се чуди, дали трябва да е продължение или да е нов (първичен) болничен. Обадих се в НОИ, но от там ми казаха че знаели как трябва, но не могат да ми кажат  Shocked. На мен притеснението ми е дали работодателя ще приеме да плати два болнични, които реално са без прекъсване (т.е без да съм се връщала на работа)?-Болничният лист следва да се издаде от събота, независимо, че е за друго дете и че прегледа е извършен в понеделник. В амбулаторният лист от прегледа при лекар ще е описано, че то е болно от събота и се лекува от тогава. Дали ще бъде първичен или продължение не би имало значение, тъй като  така или иначе се третира като продължение служебно, тъй като няма да има прекъсване в отпуска по болест.

# 610
zdraveite.zblaskah se sas problem za parvi pat.pri proverka na saita na noi za izplashtane na bolni4ni vav grafata mi pi6e-razporejdane na spirane na proizvodstvo Д-03-999-41-003917.Kakvo ozna4ava tova.dali sam nadvi6ila bolni4nite za bremenost.ot 21.10.13.sam vav bolni4en za riskova bremenost.predi tova sam polzvala bolni4en za odglejdane na dete ot 11.02-15.02.13 ,15.05.-18.05.13.sled tova bqh bolna.i polzvah bolni4en ot LK ot 7.10-14.10.13.no po vremeto kogato bqh bolna se razbolq i dashterq mi i si vzeh bolni4en za odglejdane na dete ot 15.10.-20.10.13.no uvi prez tova vreme razbrah 4e shte stavam maika,a rabotata mi e svarzana sas vdigane na te6ko i ima risk ot spontanen abort i ginekolojkata zapo4na da mi dava bolni4ni.vaprosa mi e nadvi6eni bolni4ni.no az znam ot parvata bremenost mi se polagat 180 dena sas TELK.kakvo obshto imat bolni4nite za odglejdane na dete.i bolni4nite mi zahvashtat dve kalendarni godini 2013-2014.

# 611
  • Пловдив
zdraveite.zblaskah se sas problem za parvi pat.pri proverka na saita na noi za izplashtane na bolni4ni vav grafata mi pi6e-razporejdane na spirane na proizvodstvo .

Пишеш мейл до НОИ то,в което ти болничния.Ще ти обяснят какъв е проблема.Обикновено се коригира и изплащат болничния

# 612
Здравейте,от месец имам ПИК и си следя кога са ми внесени болничните,но от минапата седмица ми изписва "Невалидна комбинация ЕГН и ПИК:" единствено за "Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО", всичко друго мога да проверя. Някой друг има ли този проблем?

# 613
  • Пловдив
Здравейте,от месец имам ПИК и си следя кога са ми внесени болничните,но от минапата седмица ми изписва "Невалидна комбинация ЕГН и ПИК:" единствено за "Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО", всичко друго мога да проверя. Някой друг има ли този проблем?

Явно вкарваш грешен ПИК

# 614
  • София
Не е от грешен ПИК , аз винаги имам проблем САМО с тази справка, при положение, че кодът ми е запаметен и се логвам автоматично всеки път. Точно тази справка винаги е бъгава и страшно изнервяща.

Общи условия

Активация на акаунт