Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 532
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
  • СОФИЯ
Привет,искам да попитам следното: Приятелят ми иска да ползва 15 дни отпуск по бащинството за раждането на детето ни. Бихте ли ми казали какви документи са необходими да представи на работодателя? И счетоводителят на фирмата ли носи документите в НОИ, т.е. приятелят ми не е необходимо да носи нищо в НОИ? предварително благодаря и се извинявам ако вече е коментирано.
1.Бележка от болницата са дата на изписване.
2.Копие на акт за раждане.
3.Молба свободен текст за отпуск по чл. 163 от КТ.
4.Това ЗД:http://www.nssi.bg/images/bg/users/forms/benefits/Pril13_2013.doc.

Това всичко във фирмата и те го носят в НОИ.
Благодаря ти много за информацията. Simple Smile

# 376
  • СОФИЯ
Момичета,моля да ми разясните още нещо.
До момента съм ползвала болничен по време на бременност общо 156 календарни дни като тук е  вкл и 45 дневния преди раждане.Доколкото знам следващите два болнични са следните:
-от заведението,в което родиш считано от датата на раждане на детето и
-от педиатъра на детето след като изтече предходния
Въпросът ми е за колко дни трябва да получа болничен от заведението, в което ще раждам и за колко дни от педиатъра на детето след това? Прочетох, че общо имам право на 180 календарни дни болничен.
Излиза че имам да ползвам още 24 дни до 180.Това така ли е или не? мерси предварително

# 377
  • Пловдив
45 те дни не са към 180 те дни
От болницата ще ти издадат за 42 дни.Не може да се каже от сега за колко дни ще е болничния от педи,защото не се знае кога ще родиш.С този болничен ще ти компенсират дните от 45 дневния,ако родиш преди термин и ще ти додадат до 135 дни
Сборът на дните от трите болнични листа трябва да е 135

# 378
  • СОФИЯ
45 те дни не са към 180 те дни
От болницата ще ти издадат за 42 дни.Не може да се каже от сега за колко дни ще е болничния от педи,защото не се знае кога ще родиш.С този болничен ще ти компенсират дните от 45 дневния,ако родиш преди термин и ще ти додадат до 135 дни
Сборът на дните от трите болнични листа трябва да е 135
Елфита благодаря ти,по принцип знам кога ще родя - на 23 август, въпреки че терминът ми е  на 04.09.2013 Simple Smile

# 379
  • СОФИЯ
Здравейте,аз пак ще ви занимава с моите болнични,но вие сте единствените от които мога да получа достоверен отговор.
Предала съм 2 бр болнични. Единият е от 30.06.-20.07,а другият е 45дневният от 21.07-03.09.13г.
Болничните са занесени на 7 август и в момента са ми качили на сайта и платили само за дните от 21.07.-31.07. т.е. общо 8 дни за юли,а останалите от 15 дни за началото на юли липсват и не мога да разбера защо. Дали е възможно да го обработят по-късно или просто вероятно има проблем. Мога ли да се обадя да питам в НОИ?

# 380
  • Пловдив
т.е по първия болничен нямаш плащане или ...?какво пише на него в сайта на НОИ

# 381
  • СОФИЯ
т.е по първия болничен нямаш плащане или ...?какво пише на него в сайта на НОИ
да,Елфи,няма го качен в сайта изобщо и няма плащане. Sad

# 382
  • Пловдив

След като не е представен в НОИ,няма как да го платят.Първия ти болничен е трябвало да го представят през юли месец.Обади се във фирмата да питаш какво става с този болничен от 30 ти юни и защо не  е представен в НОИ

Болничните са занесени на 7 август и в момента са ми качили на сайта

А защо пишеш в мн число.Останах с впечатление,че и двата бол листа са представени на 7 ми август

# 383
  • СОФИЯ

След като не е представен в НОИ,няма как да го платят.Първия ти болничен е трябвало да го представят през юли месец.Обади се във фирмата да питаш какво става с този болничен от 30 ти юни и защо не  е представен в НОИ

Болничните са занесени на 7 август и в момента са ми качили на сайта

А защо пишеш в мн число.Останах с впечатление,че и двата бол листа са представени на 7 ми август
Занесен е в НОИ. И двата са занесени на 7 ми август,защото при нас осигуровките ги плащат месец  и половина назад, и колежката ги носи след 10то число на следващия месец т.е. тя сега е занесла болничните за юли, но понеже вторият ми е за 45 дни обхваща и август./въпреки че някой ми каза,че вече не гледали осигуровките кога са платени/ а самата аз занесох болничния 30.06-20.07 по-късно,някъде около 16-17юли. При нас осигуровките за юли се плащат около 10ти август,заедно със заплатите, и колежката чак тогава носи болничните.Дано се изразих правилно.

# 384
  • Пловдив
Занесен е в НОИ. И двата са занесени на 7 ми август

Явно първият не е представен в НОИ.Щом не го виждаш на сайта на НОИ.Говориш с работата.Ако те твърдят,че е внесен,искай входящия номер.После пишеш писмо на НОИ-обясняваш,че не виждаш еди кой си болничен,внесен с еди кой си входящ номер

# 385
  • СОФИЯ
Занесен е в НОИ. И двата са занесени на 7 ми август

Явно първият не е представен в НОИ.Щом не го виждаш на сайта на НОИ.Говориш с работата.Ако те твърдят,че е внесен,искай входящия номер.После пишеш писмо на НОИ-обясняваш,че не виждаш еди кой си болничен,внесен с еди кой си входящ номер
[/quote
Мерси за съвета. Simple SmileЩе действам да видя какво става.

# 386
Имам от 9-ти Август предадени два болнични листове. Едни за 18 дни и другия е 45-дневниия. Миналите месеци Юли и Юни, много бързо ми ги обработваха, а сега тези още са в статус обработване  newsm78 Този месец, много бавно ги обработват, да не би да е заради отпускарския месец? Много странно? То по принцип, 15 работни дни не са минали от представянето му, но все пак ми прави впечатление, че много бавно този месец ги обработват...  #Crazy

# 387
Имам въпрос, но не знам дали му е тук мястото, затова моля да ме извините предварително.
трябва да ми пуснат 45-дневния преди термин на 2 септември, а съм на ЖК на 10 и Аг ми каза тогава да дойда да го взема. Аз му намекнах,ч е за мен е по-спокойно да си го взема и да го предам в работата (защото знам, че по принцип се предава болничен до 2 дни след издаването му), но той ми настоя да не се разкарвам излишно и че този болничен можело да си го взема по всяко време и нямало да ми правят проблем от работата. Беше нещо изнервен и не настоях, но дали е така и дали да не си отида на 2 септември, за да не си навлека някой проблем, какво мислите?

# 388
  • Пловдив
Имам въпрос, но не знам дали му е тук мястото, затова моля да ме извините предварително.
трябва да ми пуснат 45-дневния преди термин на 2 септември, а съм на ЖК на 10 и Аг ми каза тогава да дойда да го взема. Аз му намекнах,ч е за мен е по-спокойно да си го взема и да го предам в работата (защото знам, че по принцип се предава болничен до 2 дни след издаването му е,да,но той ще ти го издаде на 10 ти,нали така.а не на 2 ри,за да си в закъснение), но той ми настоя да не се разкарвам излишно и че този болничен можело да си го взема по всяко време и нямало да ми правят проблем от работата. Беше нещо изнервен и не настоях, но дали е така и дали да не си отида на 2 септември, за да не си навлека някой проблем, какво мислите?

няма проблем да ти го издаде на 10 ти

# 389
  bouquet  bouquet  bouquet Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт