Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 101 197
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, имам сгрешен болничен, трябвало да е продължение, а те моля ти се написали първичен и съответно статуса в НОИ е: не подлежи на плащане.
Какво се прави от тук нататък? Ще ми го върнат за да го отнеса да го поправят или трябва да се свържа с фирмата в която съм назначена?
Ще съм благодарна, ако някой ме ориентира Simple Smile Благодаря!

# 421
  • Пловдив
Здравейте, имам сгрешен болничен, трябвало да е продължение, а те моля ти се написали първичен и съответно статуса в НОИ е: не подлежи на плащане.
Какво се прави от тук нататък? Ще ми го върнат за да го отнеса да го поправят или трябва да се свържа с фирмата в която съм назначена?
Ще съм благодарна, ако някой ме ориентира Simple Smile Благодаря!

Ще върнат болничния до фирмата,ти го взимаш и го носиш на издателя,за да го коригира.Всеки болничен оглеждай внимателно за задължителните реквизити-печати,подписи,дали са правилни датите и дали правилно е отразен като продължение или първичен.Също си ксерокопирай всеки болничен
Ще си спестиш много главоболия

Здравейте.Болничен съм от 07.08.2013г ... 20 + продължение 20 дни до днес.Имам ПИК за да си следя какво става с болничният и онзи ден разбрах че първият от 20 дни е сгрешен нещо от доктора или работодателя ... вече всичко е оправено и предполагам в понеделник ще пътува към НОЙ.Въпросът ми е ще може ли да се изплати вторият болничен който е продължение на първият но с него няма проблем.Или трябва да чакам нови минимум 15 дни.
Бързо ще ти изплатят сгрешения и след това другите

# 422
♥Elfita♥, благодаря ти за отговора, но сега отварям справката и виждам, че въпросния болничен ще го преведат утре и то не 11 раб. дни, а 8 работни. Другите 3 къде отиват? Да не би да се очаква работодателя да ги преведе, защото пише първичен на болничния? newsm78 Стана май голяма каша имам ксерокопиран болничния, но какво да правя от тук нататък?

# 423
  • Пловдив
Да не би да се очаква работодателя да ги преведе, защото пише първичен на болничния?

Да,те ще са от работодателя
От тук нататък нищо не правиш.Щом с болничния има развитие

# 424
  • София
Подадох два болнични на 13,08 (единият е до 15,08). В НОИ пише само на Статус на плащането - в момента се обработва, а няма данни за кой месец или колко  Thinking Кога да очаквам плащането? Crazy

# 425
  • Пловдив
Подадох два болнични на 13,08 (единият е до 15,08). В НОИ пише само на Статус на плащането - в момента се обработва, а няма данни за кой месец или колко  Thinking Кога да очаквам плащането? Crazy

На коя дата започват болничните листа?Според това,което пишеш излиза,че стоят 1 м в НОИ без развитие,а едва ли е така?

# 426
  • София
Всъщност миналата седмица се появи това "в момента се обработва" и двата болнични са вкарани, но ми стана странно, че нито пише за кои месеци са, колко пари, нито нищо. Само в края пише "в момента се обработва"...  Flutter Първият ми е от 02,07,2013  Thinking

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 11:15 от Гeрито

# 427
Здравейте,миналата седмица си взех ПИК кода от НОИ и се оказа,че един от болничните ми нещо не е наред (или поне на мен така ми се струва).Въпросният болничен е от 06.06 до 16.06.13,внесен е от работодателя на 17.07.В графа статус на документа пише 'изплатен',но броя на работните дни е 0,съответно и изплатената сума е 0,а на статус на плащането пише 'не подлежи на плащане'. Знам,че се махат съботите и неделите и трите дни,които се изплащат от работодателя,но пак трябва да останат 4 дни newsm78 или аз нещо бъркам?Някой попадал ли е в подобна ситуация и знае ли каква би могла да е причината?Болничният не е бил връщан.

# 428
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,миналата седмица си взех ПИК кода от НОИ и се оказа,че един от болничните ми нещо не е наред (или поне на мен така ми се струва).Въпросният болничен е от 06.06 до 16.06.13,внесен е от работодателя на 17.07.В графа статус на документа пише 'изплатен',но броя на работните дни е 0,съответно и изплатената сума е 0,а на статус на плащането пише 'не подлежи на плащане'. Знам,че се махат съботите и неделите и трите дни,които се изплащат от работодателя,но пак трябва да останат 4 дни newsm78 или аз нещо бъркам?Някой попадал ли е в подобна ситуация и знае ли каква би могла да е причината?Болничният не е бил връщан.

Ти имаш ли общо 6 месеца стаж в живота си?

# 429
Работя от 18 годишна,така че имам 8 години стаж.Месец по-късно имам болничен за 14 дни,който е изплатен без проблем.

# 430
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Работя от 18 годишна,така че имам 8 години стаж.Месец по-късно имам болничен за 14 дни,който е изплатен без проблем.

Според мен пиши е-мейл на НОИ с твоите данни и запитване относно този болничен....

# 431
  • Пловдив
Първият ми е от 02,07,2013  Thinking

Този болничен трябва да е внесен до 15 ти август и дните от юли вече да са изплатени,че и тези от август.Явно работодателят го е внесъл сега или не е така?Принципно е нормално да пише само обработва се.Пари и дни ще се появат,когато има плащане
Не пречи да пишеш мейл и да питаш какво става с твоите болнични

# 432
Здравейте! Моля ,да ми помогнете! Simple Smile Последният ми болничен е от 26.08.2013г. до 28.09.2013г. Имам изплатени само 5 дни от август , за останалите 19 дни кога да очаквам развитие ? Simple Smile Миналият месец ми бяха изплатени наведнъж всички дни от юли и началото на август , затова сега малко се обърках. Simple Smile

# 433
  • Пловдив
Здравейте! Моля ,да ми помогнете! Simple Smile Последният ми болничен е от 26.08.2013г. до 28.09.2013г. Имам изплатени само 5 дни от август , за останалите 19 дни кога да очаквам развитие ? Simple Smile Миналият месец ми бяха изплатени наведнъж всички дни от юли и началото на август , затова сега малко се обърках. Simple Smile

Септември ще ти го пуснат октомври

# 434
  • в огледалото на живота
Здравейте,извинявам се ако не е за тук въпросът ми,но ще попитам:
  Мога ли да взема болничен за гледане на дете,ако преди това назад  не съм имала няколко месеца платени осигуровки? /в момента съм на трудов договор/

Общи условия

Активация на акаунт