Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 4

• 100 296
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Плащането е направено днес,а не вчера.Няма как да са те включили във ведомостта и да не са ти превели.Онлайн банкиране имаш ли?Провери си.Ако не утре в банката за извлечение.
Също може да пишеш мейл до НОИ

с ведомост от 26.04.2014 вчера
За април или май говориш ??????????????Защото сега сме месец май

# 691
Плащането е направено днес,а не вчера.Няма как да са те включили във ведомостта и да не са ти превели.Онлайн банкиране имаш ли?Провери си.Ако не утре в банката за извлечение.
Също може да пишеш мейл до НОИ

с ведомост от 26.04.2014 вчера
За април или май говориш ??????????????Защото сега сме месец май
Моя е грешката. Естествено, че е 26.05.2014. Така е отразена датата на ведомостта в НОИ

# 692
  • Пловдив
Утре пак си провери сметката.Понякога банките ги задържат

# 693
ОК, много благодаря за отговорите!

# 694
Elfita, благодаря за бързия отговор!
Проверявам си сметка, но нямам постъпления. Повече от 10 години съм клиент на банката и нито един път не съм имала проблеми! Не мисля, че банката бави. Възможно ли е НОИ да отразяват плащането като изплатено /с ведомост от 26.04.2014 вчера/, но реално да не е извършено?-Не, не е възможно да имаш дата на ведомост и да нямаш плащане. Моя приятелка твърди, че реално има два работни дни разлика докато парите достигнат по сметките на лицата. В петък - ведомост, понеделник по банките, във вторник по сметките на лицата.

# 695
На мен ми казаха,че изплащат парите вторник и четвъртък.Последния път когато ми преведоха пари,април месец пишеше дата която беше сряда,че са ми изплатили парите,но ги получих на следващата,която си беше четвъртък.

# 696
  • Пловдив

Видя ли ги по сметката ти?

# 697

Видя ли ги по сметката ти?
Да, днес сутринта бяха по сметката Grinning

# 698
  • Пловдив
Да, днес сутринта бяха по сметката Grinning

Явно при теб банката ги задържа повече.Масово си ги теглят във вторник

# 699
На мен ми казаха,че изплащат парите вторник и четвъртък.Последния път когато ми преведоха пари,април месец пишеше дата която беше сряда,че са ми изплатили парите,но ги получих на следващата,която си беше четвъртък.

така е по-принцип винаги ведомоста е на единия ден(тогава НОИ превеждат към банката),а парите ги получаваш на следващия ден(банката превежда по сметката) Simple Smile Simple Smile Simple Smile т.е. примерно пише:изплатено на 28.05,на 29,05 имате превод

# 700
  • София
Работя на график, с работни събота и неделя - за цялата фирма, но деня, за който става дума, се пада сряда. Няма как да знам дали и какво е отбелязано в тази форма, която пишете, счетоводството ни се води от външна фирма. От ЧР ми казаха да отида директно в НОИ, защото по телефона на тях нямало кой да им каже, а те нямали поглед върху тези неща. Сега какво следва да направя, когато отида в НОИ? Към кого трябва да се обърна и възможно ли е да ми бъде спестено ходенето до там?

Пак питам кои са датите...
За да не ходиш им пиши е-мейл с личните данни и въпросите си, за да проверят.

Датите са 06.03.2014-13.03.2014г. На този имейл адрес ли да пиша - noi@nssi.bg ?

# 701
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Не знам дали поста ми е точно за тук(за което се извинявам,ако не е така),но ако не ви се отваря линка за проверка но официалния сайт на НОИ,ето ви алтернативен такъв, на който може да си проверявате болничните ,майчинството и съответните плащания по тях  https://benefits.nssi.bg/detailedegn/

# 702
Не знам дали поста ми е точно за тук(за което се извинявам,ако не е така),но ако не ви се отваря линка за проверка но официалния сайт на НОИ,ето ви алтернативен такъв, на който може да си проверявате болничните ,майчинството и съответните плащания по тях  https://benefits.nssi.bg/detailedegn/

Хиляди благодарности. Скъсах си нервите с другия сайт.

# 703
  • Варна

Хиляди благодарности. Скъсах си нервите с другия сайт.
Здравейте, според този сайт/който аз лично повече харесвам/ парите за месец май би трябвало да са изплатени, но според другия не е така. Кой е правилния в случая, или просто вече много бавно обновяват информацията?

# 704
Драмите с НОИ продължават. Взе да ми писва вече от тези хора  #Cussing out

По време на бременността бях в болничен от 01.04.2014 до 01.05.2014 година. Междувременно на 13.04.2014 год. родих преждевременно. След това детето ми остана в болница, поради което след болничният за раждане ми бе издаден болничен от медицинското заведение за общо 93 дни. Той включваше 45 те дни неизползван болничен и този от 48 дни за отглеждане на дете. Всички тези болнични са били подадени от работодателя в НОИ. Днес при проверка установих, че последните два са върнати. На първия е посочена причина, че се припокрива с друг болничен, а на втория че е за срок по дълъг от 90 дни. Аз ли аджаба съм единствената с недоносено дете, че за пръв път виждат такива болнични  #2gunfire Въпросът ми е как трябва да процедирам и на кой идиот в Пловдив да обясня каква е ситуацията. Вече два месеца седя без пари, заради тяхната бюрокрация.

Общи условия

Активация на акаунт