Редът за никнене на зъби

• 3 981
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте! Нашия случай е следния: синът ми на 7 месеца изкара долните първи зъбки. След това затишие. На 10 месеца поникнаха горни втори зъбки. На 10 месеца и половина тръгнаха долните втори, а горните първи все още липсват. На какво може да се дължи и трябва ли да търся зъболекар? Четох някъде че рахит би могъл да причини промяна в реда на зъбоникнене. Вярно ли е това? Благодаря  Hug

# 1
  • София
не, няма нищо притеснително, реда е условен, има деца, на които първо кътник или кучешки зъб им пониква, няма страшно.

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 17:01 от Angel_Dust

# 2
  • В две тъмни очички
Всичко това, което знаем за реда на никнене на зъбките са един вид усреднени таблици. Същото като при килограмите и сантиметрите. Не се притеснявай! Повод за притеснение може да имаш ако не никнат зъбки, а не ако никнат по различен от общоприетия начин! Hug

# 3
  • В горичката, до рекичката
А педиатъра какво казва? При нас избиха първо долните четири и после горните четири. Не може на всяко дете да му растат зъбите по учебник.

# 4
При всяко дете явно е различно - при нас - първо горен резец, след това долни, после горен и едновременно останалите резци  Crazy, след това тръгнаха кътниците и едва сега никнат кучешки Mr. Green

# 5
  • в огледалото на живота
При всяко дете явно е различно - при нас - първо горен резец, след това долни, после горен и едновременно останалите резци  Crazy, след това тръгнаха кътниците и едва сега никнат кучешки Mr. Green

Нещо подобно беше и при дъщеря ми.
След като се появиха двата долни и горни резци,последваха кучешките,а не обичайните до тях...
И все пак имаше невероятно очарователна ,,вампирска'' усмивка... Mr. Green
Сега вече всички са строени по ред.

# 6
Няма никакво значение как поникват зъбите, важно е да се появят. Моля ви, не се шашкайте толкова. Информацията в книгите обикновено е на база изследвания въху Х на брой бебета, но при Х+1 бебе нещата протичат различно. На дъщеря ми зъбите и поникнаха по 1-2 на месец, горе-долу по описания в книгите начин (първо 2 долни резци, след това обаче 2 горни странични резци, а не средните и беше като вампирче). На синът ми обаче зъбите излизаха  на групички от по 4-6 на брой. Беше някакъв ужас.
В момента и двамата си имат всички зъби в устата Laughing

# 7
И при двете ми деца по различен начин избиха зъбките.При сина ми всички постепенно избиха един до друг,но при малката първо избиха долните два след това горните 4 избиха почти по едно и също време,после почнаха кътници и след това избиха другите 2 от долу и сега е с по 4 от пред кучешките липсват още и след това са кътниците.

# 8
Не се притеснявай, няма точно правило за никнене на зъбките. При синът ми например отдавна избиха и четирите кътника, но кучешките се появиха едва вчера след 4-5 месечно затишие. Simple Smile

# 9
И при моите две деца е различно. При каката 2 долу 2 горе и т.н. а при бебката 2 долу и сега пак са тръгнали 2 долу, а горе изобщо нито се е подуло, нито побеляло, абе изобщо няма изгледи  Mr. Green

# 10
Няма задължителен ред как да никнат зъбите. При нас първо долу и горе по 2 и след това започнаха само от дясната страна /горе и долу/, а уж трябва да е симетрично от двете страни. Вече са ни излезнали всички без последните кътници, но всички първо от дясно никнеха.

# 11
Здравейте, не знам тук ли мястото да питам, но съм притеснена. Дали общувам с амбициозни майки или на бебето ни му има нещо. На 10 навършени месеца е..няма зъбки още и не иска да се изправя само. А майките с които общувам все се хвалят как техните имат зъбки, едва ли не ходят, танцуват..Дайте съвет, моля.

# 12
  • София
ами до дете си е, моето ходеше стабилно на 10 месеца и да зъбите почнаха да си растът точно по таблиците по ред и месец... на една приятелка детето й проходи на година и нещо, а почна да се изправя на 8 месеца... на една друга, на детето й първо му поникна кучешки зъб... всеки с темпа си...
И все пак ако моето детете на 10 месеца не се изправяше и не стоеше право бих се консултирала с лекар. За зъбките вероятно до годинка не бих ги мислила много.

# 13
ROLIK,синът ми започна да се изправя на 10 месеца и половина.Тогава му изби и първото зъбче!
При нас грешката беше,че не му бях създала явно достатъчно добри условия за изправяне.Нивото на креватчето му го смъкнахме чак на 10 мес. и половина и веднага се изправи сам.Преди това не се е опитвал много по другите мебели.

# 14
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт