Ще спазвате ли новите забрани за пушенето - за пушачи и непушачи.

• 60 117
  • 1 269
  •   1
Отговори
# 915
Интересно ми е ако се отмени закона, или се докара до решението на собствениците, колко ще разрешат да се пуши и колко няма, залагам на 90%, които ще решат да се пуши. От друга страна, според моите наблюдения пушачите и непушачите в България са горе долу изравнени като съотношение.

Ще решат ако могат да си го позволят, т.е. зад това тяхно решение трябва да стои една солидна такса (годишна примерно).

# 916
Много ми е интересно в DE дали така веселко нарушаваш правилата. Не ми отговаряй , въпроса е риторичен.  ooooh! Тая България за нищо я нямате, честно. Правила, ма не правила. Ама ще спазвам ли, няма ли да спазвам.  Накрая "олеле, няма да се оправим никога, живеем в кочина," Ами да.
Държавата се затри и никой не излиза на площада, обаче за цигарите протест. Няма такава глупост, честно. Нечовеци.

# 917
Голяма радост да се похвалиш, че си минал метър, че си подминал закона ooooh!
Прост народ - слаба държава.

Не беше хвалба, а колкото до закона....ми той там не съществуваше. Познай защо Peace
Защото може лесно да се заобиколи, плащаш на проверяващите да не проверяват и те не проверяват. Поне така съм чувала. Защо те го правят, това си е друг въпрос.

Не плащаш ти, а собствениците на заведения. Факт е че има такива, в които проверяващи не влизат или може би ако влязат констатират, че няма нарушения.  Wink

# 918

Не беше хвалба, а колкото до закона....ми той там не съществуваше. Познай защо Peace
Защото може лесно да се заобиколи, плащаш на проверяващите да не проверяват и те не проверяват. Поне така съм чувала. Защо те го правят, това си е друг въпрос.

Точно. Значи къде е проблемът в случая?
Според мен не в пушачите и в заведението, а в органите на реда, които са корумпирани до немай къде си.

# 919

Не плащаш ти, а собствениците на заведения. Факт е че има такива, в които проверяващи не влизат или може би ако влязат констатират, че няма нарушения.  Wink
Това имам в предвид, собствениците си плащат, за да не тормозят клиентите им. Явно е за предпочитане като съотношение на печалбите. А, друг е въпроса защо проверяващите не се интересуват, че това може да пречи на някой непушач примерно, предполагам, че ако заинтересованите от това да не се пуши платят повече може и да тръгнат да проверяват.

# 920
Тая България за нищо я нямате, честно. Правила, ма не правила. Ама ще спазвам ли, няма ли да спазвам.  Накрая "олеле, няма да се оправим никога, живеем в кочина," Ами да.
Държавата се затри и никой не излиза на площада, обаче за цигарите протест. Няма такава глупост, честно. Нечовеци.
smile3501

# 921
Много ми е интересно в DE дали така веселко нарушаваш правилата. Не ми отговаряй , въпроса е риторичен.

Ще ти отговоря все пак.
Не, това правило не нарушавам, защото в DE посещавам барове, в които се пуши (законно).

# 922
Check Please позицията ти е неясна, разбрах само, че в чужбина може да се спазва закона, да се съобразяваш с него, а тук ходиш по места, които нарушават закона . Еми това не е за хвалба.
Разбира се всеки има право на личен избор   Flutter

# 923
  • в морето до колене
... предполагам, че ако заинтересованите от това да не се пуши платят повече може и да тръгнат да проверяват.

Това е интересна идея.   Whistling
Ето, непушачите, имате кауза пред себе си - да се преборите с нарушенията на точно този закон.
Изключително ще ми е интересно с колко тарифата на чиновниците за подкрепа на спазването на закона ще е по-висока от тази за затваряне на очите пред нарушаването му  hahaha

# 924
Проблемът е на махленско ниво, в голям град, където има хиляди заведения винаги може да има избор, ще има такива за пушачи, такива за непушачи, смесени.. Но в малко градче или в село с 3 заведения на кръст, е много вероятно и трите да предпочетат да се пуши, от там идват страховете.

# 925
Check Please позицията ти е неясна, разбрах само, че в чужбина може да се спазва закона, да се съобразяваш с него, а тук ходиш по места, които нарушават закона . Еми това не е за хвалба.
Разбира се всеки има право на личен избор   Flutter

Нищо неясно няма, нито хвалби. А къде ходя и какво правя си е лично моя отговорност. Питай проверяващите защо има заведения, в които няма проблеми със забраната. Там се пуши, както винаги се е пушило и собствениците нямат никакви притеснения.

# 926
... предполагам, че ако заинтересованите от това да не се пуши платят повече може и да тръгнат да проверяват.

Това е интересна идея.   Whistling
Ето, непушачите, имате кауза пред себе си - да се преборите с нарушенията на точно този закон.
Изключително ще ми е интересно с колко тарифата на чиновниците за подкрепа на спазването на закона ще е по-висока от тази за затваряне на очите пред нарушаването му  hahaha
Лесно е, пращат тайни инспектори, непушачи, с петцифрени заплати да проверяват първите и всичко е ОК.

# 927
Аз не съм против забраната. Просто не разбирам защо другите европейци имат право да имат И такива заведения, а ние не. Не говоря масово да са такива, нито тези, в които човек се храни.

... Ресторантът до нас в квартала също гледам, че не страда от липса на клиенти, защото като минавам вечер виждам, че има хора, колкото и преди забраната. Така че...една такава забрана няма да убие бизнеса,  е личното ми мнение!  Колкото за това да изпушиш една цигара в студа - е не е приятно, но за 10 минути навън дори и в много студено време, никой не е умрял!

Хм, аз си мислех, че говорим за разни кафенета и кръчмета, не за местата за хранене  newsm78 за тях и аз не мисля, че има проблем.

# 928
  • Ямбол
...
Не е ли по-лесно да звънна на обявения телефон за нарушение, отколкото да плащам подкупи. Обажданията се записват и са длъжни да проверят.
Хахаха, много смешно да си свикнал да мислиш корумпирано.

В този ред на мисли - дайте го този телефон или навсякъде е различен.

Редактирам: Намерих го. То цял сайт си имало http://bezdim.org

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 15:23 от Лилянa

# 929
  • София
Check, кажи кои са заведенията. Mr. Green

http://bezdim.org/signali/

Общи условия

Активация на акаунт