Бебешката количка - цяла наука за второ висше №17

• 60 590
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета, от четири часа чета темите с надежда да намеря нещо за количките които съм харесала но не ми се получи но няма да лъжа че прескочих 4-5 теми ..изморих се извинявайте ако ще си повторя въпросите но останах без очи да търся. Та харесала съм си две колички ABC-DESIGN 3TEC И CHIPOLINO MONA. По скоро се влюбих в тези двете а и цените им ме устройват.А и една от най важните причини че ги избрах е че оста между двете задни колела е доста масивна и се надявам детето ми което е на 4 да стъпва там когато се измори да ходи , виждала съм доста  майки по този начин да си возят по големите деца и мисля че това е един добър вариант вместо да се слагат допълнителни  дъски които пречат на удобството на бутането на количката. И  ако трябва да съм честна все още не-знам пола на бебето и  може би малко се радвам така имам все още срок от около месец да разбера и да реша каква количка искам,като цвят. Ако някой може да ми даде мнение за тези колички много ще съм благодарна. Поздрави!!

# 646
  • София
Аз тук в темичката съм чувала само хубави неща за ABC-DESIGN 3TEC и като си я и представя, тя за мен е по-добрата от тези 2 колички, но за возенето на по-голямото ти дете - трябва да разбереш дали ако се качи, количката ще издържи!
Повечето колички издържат определени килограми, незнам дали едно 4 годишно дете + бебе в количката няма да се случи нещо нежелано!

# 647
Благодаря ви много за отговорите, момичета.
Много харесвам Бритакса, но тъй като не е често срещана количка по нашите паркове и улици се чудя. Щеше ми се да срещна някоя мама, която бута Бритакс и да я питам как е  Mr. Green Mr. Green

И аз съм в размисъл за нея, но нито едно мнение не съм намерила досега. Доколкото виждам по снимките единствено ме притеснява, че няма регулация на дръжката никакво, и това платче на шасито дали може да се махме или винаги си седи така, че ми е малко грозно с коша за новородено, пък аз ще ползвам и такъв... Ето какво имам предвид
Сетих се за още нещо което ме притеснява, но знам доколко е неудобство, някоя настояща мама да се вклчи, позициите на гръбчето на летния кош се местят с една катарамка, което ми се струва доста неудобно. В клипчето е показано около 2.5 мин (количкaта в клипа е друг модел, но повдигането е същото като на B-Agile) цък.
MarsssikA ти виждала ли си я на живо някъде?

Та харесала съм си две колички ABC-DESIGN 3TEC И CHIPOLINO MONA.
Аз се отказах от АБЦ-то единствено заради позициите на летния кош, които са супер неудобни за спане на детето.

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 08:24 от Дрън-дрън

# 648
  • Нейде из лудите гори...
Дрън Дрън, май няма как да се махне плата, то ако имаше щяха да са показали  newsm78
И регулацията на дръжката май липсва, но пък аз се порових из чуждестранни форуми и има прекрасни отзиви от към маневреност, лекота и удобство тая количка.
На живо не съм виждала , а много искам, аз и за това вече месец се чудя, пък много ми харесва Simple Smile

# 649
  • София
Не знам дали ще ви е от полза, но аз съм ползвала друг модел количка на Бритакс и като цяло съм доволна много от марката. Не е имало скъсано, протрито, избеляло и т.н, а съм возила и двете си момичета. Най-общо казано са качествени продукти.

# 650
  • София
Ако сте от София, можете да се договорите със собственика на онлайн магазина Моето бебе: http://www.moetobebe.bg/ .
Има опция като се обадиш за дадена количка да искаш да я видиш на живо и тогава да решиш дали да си я купиш. Те нямат физически магазин, а един малък шоурум, където собственика донася поръчаните колички, за да се разгледат от копувачите!
Аз там видях Бритакс Б-смарт 4, но лично аз й намерих косури! Също така продавача изключително много помага в избора на колички и столчета за кола, много любезен човек!

Там видях и Сайбекс Калисто - лека, удобна и т.н.т. но в крайна сметка реших, че като за първо бебе и първа количка искам нещо по-стабилно с големи гуми, а лятото ще си взема сигурно лятна някаква примерно Нуна!

# 651
Брайда, какво не й хареса на Б-смарта? И тя ми е в количките за чудене:) Не съм от София и това с Моето бебе няма да се получи... Иначе Б-смарт съм виждала, малко ме притесняват размерите и теглото, и пак това с катарамката за местене на гръбчето. Материите им са малко странни сякаш. Сайбекс калисто ми изглежда супер тясна и с малки гумки, общо взето за лятна става но за малко дете, а Нуната много ми харесва как се сгъва, супер е измислена!

# 652
  • София
Ами на Б-смарта - доста тясна ми се видя на живо, а преди това само от филмчетата си мислих че е много широка, а луфта на гумите, който се получава заради това, че се махат (всички колички имат подобен луфт, но при тази беше огромен) я правеше много клатушкаща се... иначе е красива, но примерно подложката за крачетата където падат като порасне няма някаква гумена подложка или пластмасова, а е само материя, което според мен много ще се цапа...
Незнам дали е точно заради тази количка, която я бяха изложили, но аз няколко пъти преместих позициите на гръбчето и за пълното легнало винаги заяждаше, иначе на равно е доста маневрена, но за тази тежина според мен има по-добри колички!
Също така много трудност намирах и в местенето на летния кош в едната и в другата посока... незнам защо се случваше доста трудно, а в сгънато състояние въобще не е компактна, както си мислих от клипчетата ами си е като всички други големи колички!
Единственото което ми хареса беше формата (дизайна) и материята...

Но все пак ако бях решила твърдо да е тази количка щеше да си я купя, не е лоша спрямо всичко друго което видях, а за цената си дори биеше някои други по-скъпи колички!

Аз си купих X-Lander X-Move - може да е тежка, но просто много много ми хареса и всичките косури, които намирах на всички колички - тази ги няма поне за мен Simple Smile Единствено чупеща се дръжка няма, но ще го преживея! Оказа се много важно хубавия гюрук, а много колички са с прекалено плитък такъв, на тази можеш буквално да захлупиш бебето изцяло! А за помпащите й колела - ами момичетата, които ползват Лендъри много малко от тях са пукали гума и то еднократно ако минат през стъкла, а и една нова гума е 4лв, което не е болка за умиране!

Сайбекса наистина е тясна също, но според мен би изгледала дете много добре, но и аз заради малките гуми се оказах, макар масово да виждам как тази количка в парка не се тресе особено заради някаква иновация в амортисьорите... - това е типична градска количка, на офроуд терени незнам как би се справила! Но все пак избрах по-стабилна и тежка за зимния период, а ако ми дойде тежка лятото ще си купя и лятна! Поне летните масово не са много скъпи!

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 10:18 от Brayda

# 653
  • Sofia
EsteLiTart, за мен естественият отговор на твоя въпрос е 3 тек, с какъвто бях доскоро, задната ос ще издържи не 4 г.. дете, ами и слонче  Grinning Обаче сигурна ли си, че на детето ще му е удобно първо и второ - смяташ ли килограмите  Wink Аз направих мускули като от фитнес само с пеленаче вътре Grinning

Дрън-дрън, според мен, позициите са спане на летния кош на 3 тек-а са супер удобни и много мислени! Формата на самия кош, както и възглавничките за малко бебе са уникално ергономични и направо гушкат бебето, а наклона и повдигнатото дупе, които толкова плашат на пръв поглед,  разпределят равномерно тежестта по гръбчето на детето и тя не отива цялата направо върху последните прешлени и таза.
Всъщност летният кош е единственото нещо от 3 тек-а, което ни липсва от тази количка и на мен и на детето.

# 654
Елси, EsteLiTart всъщност, сега гледах клипчето на 3Tec и наистина летния кош сякаш има по-легнало положение от този на Мамбата, на която се бях спряла аз.

Извинявам се  Embarassed

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 11:00 от Дрън-дрън

# 655
elsi Много ме зарадва за тази ос че е здрава , но не ми е цел през цялото време детето да се вози там той по принцип си ходи никога неми мрънка че е изморен но когато поиска да си почине а съм някъде където няма пейка или нещо такова се надявам за кратко време да го повозя. Виждала съм доста майки по този начин да си отморяват децата и просто ми хареса идеята ако е окаже че дългите разходки с количката да са  му прекалено изморителни или ще ги скъся или ще му купя дъска която се добавя към количката и така ще му е и по комфортно. Но ми се иска да те питам и още нещо за ABC ,тези предните колелца ми се виждат малко нестабилни ако например се наложи да изляза по време на сняг. Ние живеем сами в апартамент и мъжа ми е по цял ден на на работа и дори за 10 мин. няма на кой да си оставя детето и бъдещето бебче за да отида до магазина и в каквито и условия ще ми се налага да излизам с количката!! Поздрави!!

# 656
Здравейте на всички, извинявайте че се намесвам в темата но искам да попитам за една количка, може би сте писали по - назад за нея но за съжаление нямам време да прочета толкова страници.
Става на въпрос за количка от Джъмбо на нея пише Venus, а от страни има надпис Bull - има ли някоя мама от вас която да ми изкаже мнението си за тази количка - дали си струва да я купувам?
Много благодаря предварително за отделеното време.

# 657
  • София
EsteLiTart - на оста на количката не бих возила дете, но има такива степенки, които се прикачат и реално за почти всяка количка стават, по-добре вземи такова стъпало... http://www.bebe-best.com/pristavka-za-kolitchka-kiddyboard-maxi- … lack-p-14245.html от този тип

# 658
Момичета,харесала съм си количка Chicco Lite way  и столче за кола от 0-18 кг Chicco Eletta http://www.novobebe.com/chicco-eletta-romantic-stol-za-kola-0-18kgbg-2580.html.Моля мамите които са ги ползвали да споделят отзиви  Praynig

# 659
З prostorдравейте дами и господа ако има . Харесала съм си количка chipolino mona   която ми изглежда много добре и с тези надуваеми гуми  е голям бонус видях че EsteLITart  е питала за нея също но не видях някой да дава по подробен или някакъв коментар ако може да ми кажете повечко за таи количка нова съм в това и ми се иска  вашето мнение . Благодаря!!

Общи условия

Активация на акаунт