Орхидея - тема 8

• 115 777
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
Ох ох ох
а кой те посъветва да изрежеш въздушните корени ? те са грозни Но нужни ...
О, аз не изрязах всички, само тази част, която беше явно изсъхнала, и то до прешленчето, което се беше образувало! Разгледах сигурно стотици снимки на фаленопсиси, особено на въздушните корени, и не видях на добре изглеждащите толкова много сухи да стърчат около саксиите. Ясна ми е функцията, която изпълняват въздушните корени, и ги наблюдавам с огромно любопитство всеки ден!
Виждам обаче промяна в цвета на първите две цветчета от цветоноса. От зелено-жълти, каквито са останалите 5, те са по-скоро жълто-зелени. Може би това е началото на прецъфтяването...Ще ги наблюдавам!

# 361
Ох ох ох
а кой те посъветва да изрежеш въздушните корени ? те са грозни Но нужни ...
О, аз не изрязах всички, само тази част, която беше явно изсъхнала, и то до прешленчето, което се беше образувало! Разгледах сигурно стотици снимки на фаленопсиси, особено на въздушните корени, и не видях на добре изглеждащите толкова много сухи да стърчат около саксиите. Ясна ми е функцията, която изпълняват въздушните корени, и ги наблюдавам с огромно любопитство всеки ден!

Това което на мен ми бяха казали светилата във въденето на орхидеи в нашата тема е че корени не се пипат. дори и изгнили примерно се маха горната обвивка ( сваля есе като кренвирш ) но се оставя онова дето прилича на тел и е вътре. Така че сухи несухи грозни не грозни те си имат финкции и никога не можеш да кажеш кога са измрели. Имам много примери когато на върха на изглеждащ изсъхнал корен се появява ново връхче. Затова и така изохках...

# 362
Моля Ви за спешна помощ  Cry.
Както споменах съм изкарала фалчетата на терасата(която е остъклена)
за 2 дни ме нямаше и днес като се прибрах,видях любимките си,с наранявания(2 от 4)
като най-зле ето това фалче

(снимките се отварят много лесно с десен бутон и ''отваряне в нов подпрозорец'')
Моля Ви кажете случвало ли се е нещо подобно с растенията ви?От какво е това?Да ги внеса ли пак вътре,какво да правя?Има го на още едно от листата на друго фалче,само че е в малко по-тъмен цвят...Не искам да изгубя любимките си  Cry.Моля,помогнете ми!!! Praynig Praynig Praynig

# 363
  • Gone with the wind
Като че са изгоряли от слънцето.
Бяха ли засенчени (скрити) по някакъв начин?

# 364
Като че са изгоряли от слънцето.
Бяха ли засенчени (скрити) по някакъв начин?
не,не са били засенчени
по принцип стоят вътре в стаята,на абсолютно същото място,но през още един прозорец и изобщо не съм имала такива проблеми  Cry
какво да правя сега?да ги прибера или да продължа да ги държа навън?да режа ли тези листа?

# 365
  • София
аз не виждам никакви снимки  newsm78

# 366
не излизат защото са много големи,затова и уточних,че се отварят много лесно с десен бутон и ''отваряне в нов раздел,прозорец или подпрозорец''

# 367
  • София
Моля Ви за спешна помощ  Cry.
Както споменах съм изкарала фалчетата на терасата(която е остъклена)
за 2 дни ме нямаше и днес като се прибрах,видях любимките си,с наранявания(2 от 4)
като най-зле ето това фалче

(снимките се отварят много лесно с десен бутон и ''отваряне в нов подпрозорец'')
Моля Ви кажете случвало ли се е нещо подобно с растенията ви?От какво е това?Да ги внеса ли пак вътре,какво да правя?Има го на още едно от листата на друго фалче,само че е в малко по-тъмен цвят...Не искам да изгубя любимките си  Cry.Моля,помогнете ми!!! Praynig Praynig Praynig

Ето ги снимките:

На мен ми изглеждат гниещи листата, меки ли са тези светли участъци?

# 368
  • Gone with the wind
Лаленце, и прегорялото изглежда по същия начин, поне при мен е така.
А това, че са 1 прозорец по-навътре не е никак малко - та това са едни 20-30см по-далече от слънчевите лъчи

# 369
  • София
Лаленце, и прегорялото изглежда по същия начин, поне при мен е така.
А това, че са 1 прозорец по-навътре не е никак малко - та това са едни 20-30см по-далече от слънчевите лъчи

Освен това стъклото спира допълнително част от лъчите и от материала си и от замърсяване.  Peace 

# 370
меко е,та дори на едно от листата си е дупка  Confused
изложението е югозападно и аз прецених,че вече не е толкова силно слънцето(все пак е края на септември),но уви.. Sad
сега не зная какво да правя  Cry

# 371
  • София
Прибираш ги и ги скрий зад завеса  Peace

# 372
ето още снимки
първите две са от най-поразеното растение
п.п. Извинявам се,но не зная как да публикувам снимките ,така че да се виждат  Blush

# 373
Да се похваля, че на моя фалчо му излиза ново цветенце, та и разклонение Laughing
Явно обстановката му се отразява добре.

# 374
  • Gone with the wind

изложението е югозападно и аз прецених,че вече не е толкова силно слънцето(все пак е края на септември),но уви.. Sad

точно сега слънцето е по-опасно, защото все още е доста силно, но вече грее много по-ниско.
Прегорелите ми от слънце листа са точно от зимните месеци

Общи условия

Активация на акаунт