Орхидея - тема 8

• 116 958
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Таня мерси за инфото   bouquet , за две бройки да оливам с жълтия. Потърсих в нета и се оказа наистина оранжевия за подхранване на цветоносите. Утре ще търся, днес в Бриколаж нямаше.
А оносно прекалените грижи, според мен цветята се нагаждат по нашия ритъм. Ако от началото ториш непрекъснато, промиваш, киснеш ще ги свикнеш така ...и като станат стотина незнам ...Моите ги поливам наред със шишето и веднъж в месеца баня ...и ежедневен оглед с фенера за цветоноси  Mr. Green

# 586
Здравейте отново! На единия Фаленопсис от 2 месеца имам кейка, която в момента е с 3-4 листа, но няма коренчета.  Цветоноса, на който е кейкито не е рязан и е на самата орхидея. Кога се образуват коренчетата?

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 08:49 от Nazar Boncugu

# 587
  • Gone with the wind
Ина, оранжев кристалон почти винаги има в Стрелиция (имат онлайн магазин, както и магазинче на пазара Красно село)
Назар, остави кейкито намира. Аз имам едно, което вече година и половина е без корен - не му се вталявам - когато, тогава.

# 588
  • Пловдив
Nazar Boncugu вкъщи орхидеите са едни от най-тормозените цветя- то не е бутане с топката, блъскане с колата.....В резултат на едната ѝ е счупено новото листо, обаче хич не се трогва и си изкарва второ, а аз я качих малко на по-високо да не страда толкова. Мисълта ми е, че са от издръжливите на удар растения- все пак имат твърди листа.
По темата за торовете- аз тор не купувам. Използвам водата от аквариума и ефекта е същия  Sunglasses

# 589
  bouquetЗдравейте Мили мами на орхидеи. Аз отдавна не съм се включала зашото моите орхита сега са в процес на развитие. Аз сега торя с това    

http://ivesto.eu/home/torove/techni-torove/produkti/techen-tor-za-orhidei-0.250l

Какво мислите за този тор. Онзи ден от Метро си купих същият, но с тъмно розова капачка. Прочетох етикетите, но не намерих разлика и го взех него. Ако знаете за някаква разлика споделете.Simple Smile

# 590
Nazar Boncugu вкъщи орхидеите са едни от най-тормозените цветя- то не е бутане с топката, блъскане с колата.....В резултат на едната ѝ е счупено новото листо, обаче хич не се трогва и си изкарва второ, а аз я качих малко на по-високо да не страда толкова. Мисълта ми е, че са от издръжливите на удар растения- все пак имат твърди листа.
По темата за торовете- аз тор не купувам. Използвам водата от аквариума и ефекта е същия  Sunglasses

Благодаря!
За торовете- използвам концентриран течен тор на Ivesto и гланц за листа на Compo

# 591
уф аз пък много се ядосах като отидох последно в един градински център, бях тръгнала за оранжев кристалон , а накрая след хиляди уговорки продавачката ме изпрати с торба почва за орхидеи и някаква тор в кутийка, но не й запомних името. Кристалона нямал ефект  Naughty
ще пробвам с това пък да видим дали ще се пооправят.
Едната ми изкарва ново листо вече 5 см, най вероятно през това време не трябва да очаквам цветонос.
Другата нищо не изкарва. Има един стар гол цветонос , който се чудя трябва ли да режа и откъде, или трябва да го оставя   newsm78

# 592
дива77,ако е изсъхнал цветоноса,го отрежи-в противен случай може да събуди спяща пъпка.
колкото до тора на Ivesto аз не съм доволна.Откакто ги торя с био-тор от калифорнийски червеи за орхидеи,са много по-добре  Flutter.

# 593
Според мен винаги е по-добре да се остави цветето да почине, за да може после да ни радва с обилен цъфтеж. Аз режа цветоносите, само на една за проба съм го оставила. Резултата е две дребни цветчета и никакво нарастване на растението.

# 594
  • Пловдив
Според мен винаги е по-добре да се остави цветето да почине, за да може после да ни радва с обилен цъфтеж. Аз режа цветоносите, само на една за проба съм го оставила. Резултата е две дребни цветчета и никакво нарастване на растението.
При мен пък именно от стар цветонос сега изкарва, а преди това пусна едно листо. Даже имам съмнения, че още една пъпка ще се събуди. Явно зависи от орхидеята.Да поясня- не оставих целия цветонос, че беше доста дълъг, резнах го малко. На другата пък изсъхна цветоноса, резнах го и вече изкарва второ листо и няма намерение да цъфти скоро.

# 595
след коя пъпка режеш цветоноса?

# 596
Много хора оставят цветоносите, въпрос на личен избор   bouquet  А днес съм много много щастлива  newsm44 пристигнаха ми швертерките.....и са  Shocked Много отгледани, в уникално състояние и много по големи от колкото очаквах. Само тоя сладур пърпъл мартина е мъничък, но ми е любим  Heart Eyes

# 597
  • Бургас
Мале,страхотни са Ина.Честити да са ти и много да ти цъфтят Heart Eyes

# 598

Ето ги вече преминали пълно обслужване  Heart Eyes това са първите ми пафчета и толкова мъхести корени не бях виждала. Приличат на плюшени, такива ли трябва да са? Сега стискам палци да ги докарам до цветонос  Praynig

# 599
  • на 90 км от морето
Честито и от мен. Страхотни са  Heart Eyes Да те радват много   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт