Орхидея - тема 8

• 115 763
  • 750
  •   2
Отговори
# 390
Нормално е да и овяхнат цветовете. Наторявай я с течен тор за орхидеи.

# 391
Здравейте момичета, мъжът ми ми донесе някаква тор - азот-фосфор-калий, значи с нея той тори пшеницата, няма нищо друго в нея, освен трите съставки, според вас мога ли да си подхраня фаленопсисите с нея, да не купувам специално за орхидеи?  Simple Smile
Знам, че трябва да разтворя тора два пъти повече от предписаното за орхидеите.
И още едно въпросче долу-горе на колко време да торя?  newsm78
Благодаря предварително за отговорите.   bouquet

# 392
Последната ми цъфнала красота . Heart Eyes
Скрит текст:

# 393
  • Sofia
Здравейте, моля аз съвет, относто две от орхидеите ми 
(от няколко месеца ги имам, още никоя не е цъфтяла при мен, но изкарват корени, листа и бебета)
В основата на едната, от тези микс от Практикер излиза нещо тъничко, свежозелено и аз много се зарадвах, но днес открих едно по-малко от лещено зърно охлювче с черупка, беше надупчило новото израстъче. Махнах го естествено, но дали няма да има има още, или яйца Thinking Дали да я пръскам с нещо?
А пак в основата на другата (от същия вид микс) летят няколко малки черни мухички. С какво да ги пръскам?
Предварително благодаря   bouquet

# 394
  • Gone with the wind
Фук-фук-фук
  Heart Eyes

# 395
  • на 90 км от морето
Страхотна е  Heart Eyes

# 396
  • София
Kу4о, чудесна е! Нова ли е или цъфнала при теб?

Аз не се справих с вандите. Едната загина, а другата бере душа.   Cry  А такъв мерак имах за ванда.  Sad

# 397
  • Gone with the wind
Тази ми е подарък от една дама, но е цъфнала в домашни условия  Simple Smile
Иначе и аз моята я загних - за 2 дена си отиде точката на растеж, и колкото и да режа на долу, за да спася основата, гниенето си продължава. А така се надявах да пусне някое бебе от там

# 398
Незито Ку4о  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
страхотни красоти момичета, останаха ми очите и в двете.
Завиждам ви много, мног, мног -  моят дендр-фал ще цъфне като ми цъфнат налъмите щото го моря от сухост, а за Ванди не помислям, вече съм разбрала кои орхидеи виреят при мен и кои не.

в разрез с това което пиша мъжът ми ме провокира да си купим една орхидея предизвикателство от Баумакс с намаление преди три седмици - струваше 5.90. Беше с малка издъка отстрани и това ме грабна. Виждам я че ми е позната като вид - вероятно онцидиум и имам един уморен онцидиум  - онцидиум Шугър Кенди което ме стресира. но ще се опитам да я науча тази орхидея да търпи рядко поливане. Щом Епидендрума ми свикна и цъфти че даже го разсадих може и тази да оцелее.

# 399
  • Gone with the wind
Реге, и аз нещо не мога да се погодя с дендробиум фаренопсисите  Rolling Eyes Не растат като хората, не цъфтят. Но виж нобилето е друга работа - наредило е израстък до израстък - ще му е 3ти цъфтеж тази година и предвиждам богат урожай  Wink. Гледам фалове и дендита по един и същи начин, в едни и същи условия - дендробиум фаленопсисите само ми се опъват  Confused Ще ги почакам до пролетта и ще ги подаря на някой, който се разбира по-добре с тях.

# 400
Реге, и аз нещо не мога да се погодя с дендробиум фаренопсисите  Rolling Eyes Не растат като хората, не цъфтят. Но виж нобилето е друга работа - наредило е израстък до израстък - ще му е 3ти цъфтеж тази година и предвиждам богат урожай  Wink. Гледам фалове и дендита по един и същи начин, в едни и същи условия - дендробиум фаленопсисите само ми се опъват  Confused Ще ги почакам до пролетта и ще ги подаря на някой, който се разбира по-добре с тях.

Дендра ми фал расте н булби като луд но само дотолкова - изпълнил е саксията но не цъфти. Предполагам че няма да цъфне защото и аз го гледам като моите фалчета което значи поливне само веднъж на месец.По същата причина и един пафиопедилум бере душа и той не може да свикне на този озкъден режим на поливане.

# 401
  • София
На дендробиум-фаленопсисите им трябва много светлина. Многократно съм писала, че ги гледам на перваза на южен прозорец. В момента са отрупани с цвят. Имат по 4-5 цветоноса, а цветовете са трудно преброими. Съжалявам, че фотоапарата не е при мен, за да ви ги покажа. Дори миналата седмица ги снимах точно с тази цел, но картата отпътува с апарата.  Laughing

# 402
Уау!!!!  Shocked мнооооого красива!

Да се похваля с първите ми есенни цветоноси Simple Smile по един на две от минитата ми Simple Smile миналата есен тези двете пак първи се разписаха и извадиха по 2 всяко Simple Smile тази ще видим с какво ще ме изненадат Grinning 

# 403
# 404
Страхотна темичка!!! Преди 2 месеца се сдобих с бял фаленопсис. Сложила съм я на западен прозорец, така че да не е изложена на директна слънчева светлина. Поливам я веднъж седмично (така пише на етикета), с душа - пускам хладка вода в продължение на около 2 минути. Още е в пласмасовата саксия, в която се продава, но за сега не ми изглежда да й е тясно. Проблемът е, че листата й започнаха да пожълтяват... Отделно от самото стъбло беше тръгнало да расте нещо (като още едно "клонче", но си остана така - дълго е 2-3 см и повече не мърда, мисля си че няма да порасне изобщо).

Та, с две думи, явно не правя нещо както трябва  newsm78
Приемам всякакви съвети мили дами  Hug

Общи условия

Активация на акаунт