Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде мога да видя работата на детето си?
Как мога да разбера кое училище проверява работата на детето ми?
Как мога да видя статистиката за успеха на София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде мога да видя работата на детето си?
Работата на детето може да се види в училището, където е проверена. В различните градове информацията за училищата, където могат да бъдат проверени работите, обикновено се обявява от РИО. Например, в РИО Пловдив е обявено училището, в което може да се провери работата на детето. Обикновено тази информация се публикува на уебсайта на РИО или се предоставя от училището.
-
Как мога да разбера кое училище проверява работата на детето ми?
-
Как мога да видя статистиката за успеха на София?
-
Каква е формулата за изчисляване на бал?
-
Как мога да намеря заявлението за кандидатстване и да подредя желанията си?
) има навсякъде ... Аз си мисля, че училището се прави от учениците ... Когато в едно училище са събрани деца с високи балове, това на мен ми говори за много мотивация за учене и успеваемост и от страна на децата, и от страна на родителите им ... Говори ми за това, че и децата, и родителите им оценяват значението на образованието. Смятам, че колкото и грубо да звучи - едно е да работиш с деца, които знаят какво искат (респективно с родителите им), а съвсем друго е да се опитваш да преподаваш на "незаинтересовани" ученици ..., то вярно, че и от учителя зависи да ги мотивира и "заинтересува" тези ученици, но да не забравяме, че 8-10 клас чисто психологически най-голяма роля в оформянето на децата ни играе средата и приятелите ... Вярно е, че и в "не елитните" гимназии има страхотни деца! Много им се радвам на успехите и на това, че успяват да съхранят себе си, но е факт и че голяма част от тях се предават и започват да се влияят от средата ...

Повечето родители ми се струва насочват децата си към немския, заради ниските такси в Германия.Освен ,че е хубаво да се смени английския (постигнатото прилично ниво ,за което говорите) с друг западен език естествено..Дорис ,казваш френски ,предполагам сте във Фег,как е там?