На море в Турция - тема 19

• 158 770
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Лариса когато правите резервация чрез  Anea travel по -ниска ли ви е цената ? За кой курорт правите резервации с тях ?
Цените за Батихан и Кущур Клуб за нашите периоди, чрез Anea travel, бяха най-добрите, в сравнение с всички български агенции, които гледахме. Peace
Смятаме, че Anea са най-силни в района на Кушадасъ, където са базирани. За района на Анталия, май цените на Tez Tour бяха по-добри. Thinking
Догодина ще искаме оферта за Paloma Club Sultan в Йоздере от Anea и ще видим как ще се представят в сравнение с другите. Grinning

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 08:58 от Лариса

# 631
Здравейте и от мен  Grinning
благодарение на вас избрахме 1та си по4ивка в Турция /7-14.07/и прекарахме страхотна седмица в Делфин Ботаник
Прекрасен фото репортаж, върнах се и аз в хотела!
Би ли написала няколко думи за храна, чистота и анимация, защото в началото на сезона една потребителка не се изказа ласкаво за хотела и се чудех дали има промяна.  bouquet

# 632
de4ko19, много хубави и подробни снимки от Ботаник, гледах ги с кеф Simple Smile

# 633
И нашата почивка в чудесния Батихан Бийч Ризорт, Кушадасъ, приключи. Много сме доволни.  Grinning
Ето и снимките http://kocede.snimka.bg/sea/kushadas-13-22-07-2012.692693  Sunglasses

# 634
Лариса, от кой музей са снимките.

# 635
От музея на древния римски град Хераполис, с около 150 000 жители, разположен в миналото на белия хълм, наричан сега Памуккале. Имал е прави улици оградени от палми, няколко басейна, между които и басейна на Клеопатра (в него са се къпали Клеопатра и Марк Антоний  Wink), с изумрудено зелена вода, работещ и до днес (има го на снимките, такса за къпане 30TL=27лв. на човек Sad), голяма баня с 3 корпуса (горещ, топъл и хладен), където днес се намира музея, спортна зала и 2 амфитеатъра, единия от които за 15 000 души. Shocked
Страшно интересно е.  Peace
Да не говорим за слизането след това по белите тераси и басейнчетата на Памуккале, просто е уникално.  #Crazy
Имам само една препоръка - разглеждането трябва да започва не по-късно от 9.00 часа и да завършва до 12.00 часа, защото става страшна жега, а сянката е малко. sweating
След вкусен обяд в "PAM" SPA Hotel (на 10 минути с превоз от Памуккале) - на хладния басейн, стаята за релакс  Heart Eyes  и гейзера с калните бани (има го на снимките).

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 13:45 от Лариса

# 636
Здравейте, на 06.09 заминаваме за Кушадасъ, хотел Клуб Мерсин бийч.
Някой да е почивал там?

# 637
Към вече ходилите в Ефес - заслужава ли си? Пишете, моля ви, че никой от нашата компания не иска да ходи до там. Мераклията съм само аз.

# 638
Всяко непознато нещо си заслужава да се види,но при тези температури,нещата могат да загубят своя чар.
Открито е т.е. няма сянка или дървета,иначе за руини-ако такива неща Ви харесват.
Когато ги посетих беше прохладно и приятно,стана хубава разходка.
Да спомена само,че повечето експонати от Ефес не са на място,а в музеи.Например във Виена и то в топ центъра и.
Приятна почивка. Simple Smile

# 639
Всяко непознато нещо си заслужава да се види,но при тези температури,нещата могат да загубят своя чар.
Открито е т.е. няма сянка или дървета,иначе за руини-ако такива неща Ви харесват.
Когато ги посетих беше прохладно и приятно,стана хубава разходка.
Да спомена само,че повечето експонати от Ефес не са на място,а в музеи.Например във Виена и то в топ центъра и.
Приятна почивка. Simple Smile
М благодаря, май ще остане само яхтата  newsm10

# 640
  • София
Към вече ходилите в Ефес - заслужава ли си? Пишете, моля ви, че никой от нашата компания не иска да ходи до там. Мераклията съм само аз.
По мое мнение това е един от най-хубавите археологически паметници в Турция. Мога да сравня Ефес дори с Помпей, Форума в Рим и Акропола в Атина. Препоръчвам го на всеки, който харесва подобни забележителности, но това е и въпрос на вкус. Ако не харесвате  разкопки на старинни градове - няма какво да правите там.

# 641
Аз мисля, че си заслужава. Таксата преди беше 20 турски лири на човек. Лошото е, че няма сенчести места - много е открито и е страхотна жега. На тези, които предпочитат да си стоят на място може и да не им хареса. Ако имаш голямо желание, може да отидеш и сама с организирана екскурзия, но не знам какви са цените. За организираните екскурзии е важно да се знае от къде тръгват и къде ще те оставят после.

# 642
По мое мнение това е един от най-хубавите археологически паметници в Турция. Мога да сравня Ефес дори с Помпей, Форума в Рим и Акропола в Атина. Препоръчвам го на всеки, който харесва подобни забележителности, но това е и въпрос на вкус. Ако не харесвате  разкопки на старинни градове - няма какво да правите там.
Миналата година бяхме в Егитет и от Луксор останахме запленени, но не знам до колко могат д се сравняват двете места

# 643
А за този нашия хотел -Клуб Мерсин-нещо знаете ли, благодаря ви за отговорите

# 644
  • Стара Загора
Здравейте, на 21.09 заминаваме за Кадикале, Бодрум. В темата няма особено много отзиви за Бодрум.Някой да е почивал там?

Общи условия

Активация на акаунт