На море в Турция - тема 19

• 158 635
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Sause baus, въртенето на очи беше по-скоро, защото станах разногледа. Вярно, че не могат да знаят подробности, но момичето беше изненадано, като й казах къде в сайта да погледне... между другото преди малко ми се обади и каза, че наистина фамилните стаи са по 2 вътре, просто в сайта на Астрал малко странно е описано.

За това ми беше думата.
Поне да знаят къде да гледат като питаме,а не ние да се ровим. newsm03

# 691
Да се запиша и аз, че както изглежда септември ще изляза в отпуск
...и може би пак към турция ще се оринтиерам за семейна почивка 

# 692
  • София
 Последно питам, днес решвам и повече няма да гледам други хотели...надявам се! Laughing
 Момичета, успях да разгледам още няколко хотела и харесах Палома Грида, Voyage Belek Golf & Spa, Gural premier Belek ( 1во гледахме другия Гюрал - Текирова, но е по-скъп).  
Преди това се бяхме спрели на Silence beach. Цената на  Dephin deluxe беше промоционална до днес и искаха цялата сума, затова отпадна.
 Чудя се има ли смисъл да малко да качим бюджета или да си останем на първите избрани.
Long beach resort също ми хареса, даже ме учудва ниската цена.

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 12:56 от nory

# 693
И аз останах с впечатление, че работещите в агенциите не са били в много от  хотелите,които предлагат.Сигурно е адски трудно да продаваш нещо по картинка,без да си го виждал.
Имахме съвсем малко изисквания- добър хотел ,хубав пясъчен плаж и чисто море  да плуваме, интересни места за щъкане в близост. Предложиха ни няколко варианта, но като им разгледахме   оценките някак си в мен остана усещането, че за тези пари  има хотели  с по-висок рейтинг.Не зная дали  при нас беше така, защото сме млади  или има друга причина.

# 694
Не можете да очаквате от един агент да познава всички хотели. Първо, този агент не продава само почивки в Турция, но и на други места. Второ, турпоераторите всяка години си сменят портфолио, предлагат хотели които до тогава не са ги продавали, може-би са съвсем нови. Невъзможно е един агент всяка година да обикаля всички хотели във всички дестинации Stop

Нори,
една съфорумка е ходила в Палома Грида, има нейно мнение в линк на 1ва страница, може и тя да се включи  Peace  Хубав хотел, тип селище.
Вояж-а много го хвалят!

# 695
  • Beyond the Frontiers
Пак съм аз. Тъкмо бяхме избрали Делфин делукса и гледаме само двойни стаи, а от агенцията казаха, че май ще ни е тясно. Решихме да погледнем клубните фамилни стаи в Сайлънс бийч, пише 2+2 в една стая, обадих се в Астрал холидейз, да питам, защото в сайта на хотела пише, че се състои от 2 стаи. Момичето взе да се чуди и каза, че ще пита.  #Crazy

Често ми се случава ,персонала от агенциите да не знае отговора на подобни въпроси.Явно ,че не са били на място,за това на мнения на реални посетители се доверявам. newsm53

Ако бяхте по-отблизо запознати с бранша, нямаше да се чудите. Всеки хотел има собствена идея относно наименованието на стаята. Ако при едни фамилна стая е двойна стая с 2 допънителни легла, при друг това може да е две отделни спални....Да не говорим, че хотелите си сменят имената на стаите непрекъснато. Така, че най-правилната реакция на агента е да провери и да ви отговори.

И аз останах с впечатление, че работещите в агенциите не са били в много от  хотелите,които предлагат.Сигурно е адски трудно да продаваш нещо по картинка,без да си го виждал.
Имахме съвсем малко изисквания- добър хотел ,хубав пясъчен плаж и чисто море  да плуваме, интересни места за щъкане в близост. Предложиха ни няколко варианта, но като им разгледахме   оценките някак си в мен остана усещането, че за тези пари  има хотели  с по-висок рейтинг.Не зная дали  при нас беше така, защото сме млади  или има друга причина.

Да трудно е, вашите изисквания са адски общи и на тях отговарят доста хотели. Колкото до цената лесно може да проверите по-класните хотели.

Както Татяна е казала, колкото и да искаме просто физически не е възможно да се обиколят всички хотели на всички туроператори по всички дестинации.

Моето впечатление е, че повечето хора въобще не са наясно с цените на хубавите хотели, а идват и казват - искам хотел 5 звезди, добър, със самолет и бюджет 500 лв.....Ами не става.

# 696
  • София
 Ами, аз съм определила бюджет около 4000лв с чартър от Варна през октомври, но от любопитство поглеждам някой друг и се оказва, че 5000 и отгоре (Войажа, Maxx, Gural Tekirova). Последно май се спираме на Гюрал Белек, казаха че обзавеждането е по-новичко от Сайлънса (четох, че чистотата им търпи критика) и по-зелено. Сина ми пък хареса една пързалка като водовъртеж и каза, това ще е!  Laughing
 Като за 1ви път не ми се дава повече.

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 22:07 от nory

# 697
  • София
Нори,
една съфорумка е ходила в Палома Грида, има нейно мнение в линк на 1ва страница, може и тя да се включи  Peace  Хубав хотел, тип селище.
Подочух, че за мен говорите  Mr. Green. Доволни сме много от Палома Грида вилидж. Основното съм го написала на стр.1, ако има въпроси - с удоволствие ще отговоря. Peace

# 698
Напротив, точно това очакваме, след многократните уверения колко хора са изпратили в тези    хотели   през годините.Че не бяха ходили, не бяха, то си личи, похвално е който го прави.Предложиха ни  и нови хотели,но  не сме ги коментирали . Колкото до проблемите в  „бранша” , мисля че мениджмънта трябва да е запознат с тях и да ги решава, на клиента не му е работа  да е навътре в това.Наистина очаквахме да ни посъветват  и улеснят в избора,но не се получи така.Затова и питах, дали само на нас се опитаха да предложат  по-скъпи хотели с  недостатъчно висок рейтинг ?
Галактик, ти видно с желание  си вършиш работата ,  но  повярвай не всичките ти колеги са  добросъвестни. Казвам го като клиент, обикновено  обратната информация е важна. Иначе аз си чета от време на време темата и тук намерих много повече полезна информация , а снимките и разказите са най-добрия ориентир за  всички.

# 699
Моля ви помагайте,хотела който харесах е зает и утре трябва да платя Bodrum Holiday Resort или Isis Hotel в Бодрум.Кой е по-добрият избор?

# 700
  • Beyond the Frontiers
Колкото до проблемите в  „бранша” , мисля че мениджмънта трябва да е запознат с тях и да ги решава, на клиента не му е работа  да е навътре в това.

Не, естествено. Но смятам за плюс, когато ви отговорят, че ще проверят. Така е най-сигурно.
Колкото до офертите, нормално е като не ви устройват първите да ви предложат други хотели. Нали разбирате, че с такива общи изисквания от ваша страна изборът е огромен. Туристическият бранш не е просто продаване на услуга, а изисква в някакъв кратък разговор от клиента да се вземе информация за предпочитания, желания и т.н., чисто психологически подход. Защото това което за вас би било супер за друг ще е отврат.

# 701
Туристическият бранш не е просто продаване на услуга, а изисква в някакъв кратък разговор от клиента да се вземе информация за предпочитания, желания и т.н., чисто психологически подход. Защото това което за вас би било супер за друг ще е отврат.
Да, трябва да си добър психолог, за да предложиш на клиента  точно това, което търси.В случая  липсваше и усет, и старание.

# 702
Във всяка туристическа агенция - по една кристална топка Wink

# 703
И конвенционалният вариант си върши работа-питаш клиента и просто слушаш какво ти отговаря

# 704
  • София
  Последно май се спираме на Гюрал Белек
Ще ви хареса. Ако за запазили главния си готвач, там е една от най-добрите кухни, които съм пробвала в Анталия. Имайте впредвид, че част от стаите са реновирани и по-скъпи, а другата са със по-старо обзавеждане (предполагам, че там ще ви настанят), но това не бива да ви притеснява. Хотелът е чудесен, с много голяма територия. Отличен избор.

Общи условия

Активация на акаунт