На море в Турция - тема 19

• 158 826
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Към вече ходилите в Ефес - заслужава ли си? Пишете, моля ви, че никой от нашата компания не иска да ходи до там. Мераклията съм само аз.
По мое мнение това е един от най-хубавите археологически паметници в Турция. Мога да сравня Ефес дори с Помпей, Форума в Рим и Акропола в Атина. Препоръчвам го на всеки, който харесва подобни забележителности, но това е и въпрос на вкус. Ако не харесвате  разкопки на старинни градове - няма какво да правите там.
Миналата година бяхме в Егитет и от Луксор останахме запленени, но не знам до колко могат д се сравняват двете места

Луксор е грандиозен, Ефес е по-малък, но не бих казала, че е по-безинтересен. В нета има доста пътеписи за Ефес. Запознайте се предварително и ще прецените. Приятно изкарване в Турция!

# 646
  • София
Здравейте, на 21.09 заминаваме за Кадикале, Бодрум. В темата няма особено много отзиви за Бодрум.Някой да е почивал там?

Белия град - Бодрум! Чудесен е! Непременно посетете крепоста. От там се разкриват чудесни гледки. А според турците в Бодрум е най-голямата дискотека на Средиземноморието - Халикарнас.
Другата забележителност, но не добре запазена е цитирам: "Мавзолеят в Халикарнас е огромна гробница на цар Мавзол, издигната от съпругата му Артемизия. Думата „мавзолей“ произлиза от името на Мавзол и днес се използва за обозначаване на голяма гробница, до която живите имат достъп." Това е едно от старите седем чудеса на света.

# 647
Здравейте!Моля,ако някой има пресни впечатления от VISTA HILL (ex CANDE ONURA ) 5* - Кушадасъ да сподели.Четох не много добри отзиви за него,но от чуждестранни туристи.Бих искала,ако някой е ходил скоро да чуя и български впечатления.Интересувам се най-много и от плажа и басейните(детските).

# 648
Vivaia, ни сме били в Палома Ясмин. Същинската част на Бодрум, центъра, е на 10 до 18 км от хотелите, но пък има удобен транспорт,  от самия хотел, единствения недостатък е до определен час. С кола е доста по-удобно.  Що се отнаса до дискотеката Халикарнас,  си заслужава да се види, но входа е доста солен  Wink , преди три години платихме по 45 лири на човек, вътре цените са европейски  Wink . Има и една дискотека, плаващ кораб, но лично на мен не ми допадна, не можеш да си тръгнеш когато поискаш .....По-добрия вариант е през дена да се качите на морска разходка, има хубави заливи, а водата е кристално чиста, голяма гмуркане пада....Весела и незабравима ваканция ви желая.

# 649
Здравейте,
Интересувам се някой пътувал ли е с Лъки Холидей, а също и впечатления от хотел Egeria Beach Club 4звезди в Кушадасъ? Каква е цената на екскурзиите до Памуккале?

# 650
Радвам се , че намирам съмишленици, които обичат да обикалят.
Моля за мнение от почивалите в Белек- заслужава ли си посещението в Перге и на водопада Куршунлу и колко време отнема ?

# 651
  • Варна
Здравейте,

За първи път ще почиваме в Турция, Кушадасъ в периода 12.09-22.09.2012, с две деца - на 10 г. и 4 г. и ще пътуваме със собствен транспорт. Спряла съм се на следните хотели:
Onyria Claros
Batihan
Paloma Club Sultan
Ephesia Holiday Beach
Искаме да има достатъчно забавления за децата и хубав плаж. Моля за Вашето мнение и съвет кой от хотелите да предпочетем. Приемам и други предложения.

Благодаря предварително за отделеното време!

# 652
Здравейте момичета!
Чудим се за хотел в Кушадасъ ... бяхме си избрали Pine Bay Holiday Resort, но четохме някъде, че през Октомври работели само хотелската част и основния ресторант, което не е много гот при положение, че има Аквапарк ...
Имате ли някаква идея дали това е вярно ...
Също как е времето през началото на Октомври - става ли все още за плаж?
Благодаря предватително за всякакви мнения и коментари  Peace   bouquet

# 653
  • Варна
Здравейте момичета!
Чудим се за хотел в Кушадасъ ... бяхме си избрали Pine Bay Holiday Resort, но четохме някъде, че през Октомври работели само хотелската част и основния ресторант, което не е много гот при положение, че има Аквапарк ...
Имате ли някаква идея дали това е вярно ...
Също как е времето през началото на Октомври - става ли все още за плаж?
Благодаря предватително за всякакви мнения и коментари  Peace   bouquet

Аз съм била от 03.10 за една седмица през далечната 2008 в Аква Фентъзи и беше УНИКАЛНО яко,по цял ден на аквапарка и в безбройните им басейни Peace

# 654
  • Варна
Здравейте,

За първи път ще почиваме в Турция, Кушадасъ в периода 12.09-22.09.2012, с две деца - на 10 г. и 4 г. и ще пътуваме със собствен транспорт. Спряла съм се на следните хотели:
Onyria Claros
Batihan
Paloma Club Sultan
Ephesia Holiday Beach
Искаме да има достатъчно забавления за децата и хубав плаж. Моля за Вашето мнение и съвет кой от хотелите да предпочетем. Приемам и други предложения.

Аз имам подобна дилема. На сайта на Тез Тур Паломата е на  Stop sale през целия септември, т. е. няма места, а според мен той е най-хубавия от тези, които си споменала. Моите деца са на 8 и 13 и големия вече влиза графа възрастен. Иначе и аз съм с колата , но за началото на септември.

# 655
Много станахме с питания за хотелите в Кушадасъ,а май има малко впечатления.Нищо аз чакам отзиви за VISTA HILL (ex CANDE ONURA ) 5*.

# 656
  • София
Много станахме с питания за хотелите в Кушадасъ,а май има малко впечатления.Нищо аз чакам отзиви за VISTA HILL (ex CANDE ONURA ) 5*.
Мисля, че и назад в темата беше писано, с две думи хубав хотел, но плаж на платформа. Сега е напълно реновиран. Още като CANDE ONURA беше много добър, Имам доста познати, които тогава го посетиха по няколко пъти. Недостатък е само плажа, ако това е проблем за вас. А и тази година явно е с промоционални въвеждащи цени, които са доста добри. Но мисля, че не е най-детски ориентирания хотел. Sad

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 19:32 от Diana_Don

# 657
  • София
Здравейте,

Onyria Claros
Batihan
Paloma Club Sultan
Ephesia Holiday Beach

Моята класация за така изброените хотели, съобразявайки се със вашето семейство е:
1.Paloma Club Sultan
2.Onyria Claros
3.Batihan
4.Ephesia Holiday Beach
Като 3 и 4 са почти равностойни.
Аква Фентъзи е с много забавления, но е и доста шумно.

# 658
Мисля, че и назад в темата беше писано, с две думи хубав хотел, но плаж на платформа. Сега е напълно реновиран. Още като CANDE ONURA беше много добър, Имам доста познати, които тогава го посетиха по няколко пъти. Недостатък е само плажа, ако това е проблем за вас. А и тази година явно е с промоционални въвеждащи цени, които са доста добри.
Благодаря за бързия отговор,жалко за плажа-много ми е важен!Ако имате добри предложения за хотели,моля чакаме с нетърпение.Общо взето изискванията на повечето от нас май се припокриват-добър плаж,чист басейн,приличен хотел,забавления за децата и сносна храна.

# 659
  • София

Charliz, в предишния пост са едни от най-добрите хотели в Кушадасъ, но и цените са доста по-високи. Батихан е с по-близки до VISTA HILL  цени, но трябва да проверите дали има места. Той е с хубав плаж и децата играят на воля, има и пързалки. За него има много подробни отзиви в предишни постове.

Общи условия

Активация на акаунт