С какво ви дразнят свекървите- 17 тема

• 72 777
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте на всички снахички, мили и добрички! В темата ви искам да се включа, хитростите да науча Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 юни 2012, 23:12 от lili375

# 16
Дъщеря ти е на 4 месеца .....какво има да го мислиш отсега.
Толкова неща ще се променят

# 17
  Не си затваряй вратичката, защото не се знае детето ти как ще се чувства в яслите. Иначе за другото - все едно описваш моята родна майка Grinning.

# 18
Да.
Поканих я на гости, на ядене и пиене, за да си види току що изписаното от болницата внуче/всъщност заради детето го направих, че много искаше баба си/.Не дойдоха.
Защото мъжа ми отказа да отиде да ги вземе с колата-беше го стегнала болка в хълбока и не можеше да мръдне от леглото.
Сега аз съм лошата....
А, за това ли става въпрос? И ние ходим да ги взимаме (живеят на 20 км от нас) и връщаме. 4 пъти се разкарва колата по маршрута, но нито веднъж не са ни попитали дали имаме парички за гориво, приемат го като наше задължение Tired. Директен автобус между 2-те населени места няма.

# 19
  • Mediterraneo
Вие срещали ли сте такива мъже- на фронт срещу майка си!

Слава богу, срещнала съм. Може да е един и аз да съм го взела, не знам.

# 20
     Тартлета, не си взела единствения. Срещала съм и аз. Имам близки, на които майката на мъжа не отиде на сватбата, не познава децата им и няма никакъв контакт с тях. Или поне до преди няколко години нямаше.  Причината - снахата не била от "класата" на сина й. Но пък мъжът си държеше на избраната от него жена (съвсем подходящи са един за друг, според мен), семейство са и са щастливи са вече много години. Странно ми е, защото свекървата е добре образована и интелигентна жена като цяло, тя е вдовица - а той единствен син. Но всеки си прави изборите в живота.
     И други примери имам, но нивото там не е за пример.

# 21
Какви чувства карат хората да се държат така?
Какви мисли и им се въртят,че причиняват всичко това на себе си и децата си?
Да кукувица не ми изпива ума и аз един ден да съм такава Praynig

# 22
Леле колко съм изпуснала за един ден Wink...Здравейте от мен отново...Снощи след нашия спор мъжът ми реши да слезе при свекито и им заяви доста неща и им каза дори,че ако се учудват защо не слизам с детето при тях...той ми бил забранил,да не винят мен  Rolling Eyes.Каза им да спрът да ни9тормозят,защото ако се махнем от къщата и ще сънуват да ни видят отново.Майка му естесвено се разплака и започна да нарежда,че тя ми мислела само доброто,нищо не ми била направила и ей такива неща...Мъж ми пък този път не се остави на манипулацийте им и беше доста категоричен и ясен.За първи път те просто стояха ,гледаха го и мълчаха (ама той беше побеснял)Каза им,че той без мен и без детето не може да живее,но без тях може,защото единственото което му причиняват е само нерви и безпокойство.Сутринта свекито най-любезно ме покани на кафе.Реших,че го прави за да ме нападне,та преди да отида се надъхах,но уви...беше най-любезната на света.Питаше ме за всяко нещо  #2gunfire.Не знам защо ,но ми се върти в главата,че това ще е въпрос на време тази тяхна любезност....но както казва мъж ми следващия път пак ще побеснея и тогава не знам

# 23
Не се връзвай  Naughty Свекито ти сменя тактиката - сега ще се опита да се представи з амного добра, а теб да очерни пред мъжа ти. Внимавай какво й споделяш и какво изобщо говориш пред нея. Не споделяй, защото не знаеш после как ще се изопъчат и извъртят думите ти.
Бъди сигурна, че вълкът козината си мени, но нрава си не!
говорете си общи неща. Интересувай се повече как е тя, неща, в които да не става въпрос за теб, мъжа ти или детето ти.
Повярвай ми ще дойде ден, в който ще съжалиш, че си й повярвала и пак си я допуснала до себе си.

# 24
Да бе, Бонита, тя от родителите си, които й помагат, не взима самоувереност, а тука от 5 поста в нета взе достатъчно, че да постави ултиматум. Глупости. А и синът не знам къде видя, че е срещу майка си, той ако е срещу майка си и до жена си, те вече няма да са в този дом. Цирк разиграва той пред жена си.
Аз също мисля, че може би има някакъв тормоз, но той е толкова преувеличен, колкото и секциото без упойка.
Не съм казала,че секциото ми е без упока,но не ме хвана до толкова,че да не изпитвам болка.Второ описвам историята си накратко,имало е мн скандали и много разправий,но всичките ли да ви кажа.Подкрепа получавам от родителите си ДА!!!Но подкрепата от тяхна страна ми е да си седя вкъщи до мъжа си и да не обръщам внимание на свекито.Майка ми цял живот е живяла по този начин с нейното свеки и според нея не се "умира"от това.Имам подкрепа да,но не и да се разделяме.Не задължавам никой да ми вярва,не мисля че тук е най-подходящата тема да си убивам времето.Да постовете на някои момичета ми вдъхнаха толкова много увереност,колкото не съм чувствала за тези близо 4 години в тази къща.Просто видях,че човек наистина трябва да отстоява своето и да не се жертва за щастието на друг,след като той не го прави за него.Точно затова дойде време да си стъпя на краката и да поема живота в собствените си ръце.Благодаря ви много момичета за подкрепата....ще пиша какво ще е развитието .Лека вечер от мен

# 25
  • Бургас
Аз преди да вляза във форума също не знаех,че постовете на другите жени могат да ми вдъхнат кураж и надежда.В случая при мен касаеше късната ми бременност.При Мишленка проблемът е друг,но защо да не се чувства по-добре?
Ще се оправят нещата при вас.Винаги има шанс,ако мъжът застане до жена си. Grinning

# 26
Хората са казали"Не питай старило,питай патило".Аз мисля,че кураж може да ти даде само човек минал по този път.За сега никой не ме е притеснявал днес.По принцип когато се прибера с детето по-рано,още на вратата ме чакат,за да ми го грабнат,но днес си седят кротко на г..а на техния етаж
   Черноглав Врабчов кОмар,няма какво да споделям с нея,искам единствено да си знае мястото и да внимава какво говори,особено пред детето ми...от там на сетне ние с нея отдавна сме загубили приятелските си чувства.Незнам,но сякаш се чувствам по-силна...снощи ми дадохте кураж за разбиване,прехвърлих го на мъжа,дано има файда,а да не е временно явление... Hug Hug Hug Hug

# 27
Вие срещали ли сте такива мъже- на фронт срещу майка си!

Слава богу, срещнала съм. Може да е един и аз да съм го взела, не знам.
А,не е бил един!И моя е такъв :peace:4 години води война с майка си,докато й дойде акъла!Ела сега да видиш как ме посреща,говори и как си личи,че ме уважава!
mi6lena,само не й се доверявай и се старай мъжа ти да не отстъпва!

# 28
  • Fort Worth, TX
Леле колко съм изпуснала за един ден Wink...Здравейте от мен отново...Снощи след нашия спор мъжът ми реши да слезе при свекито и им заяви доста неща и им каза дори,че ако се учудват защо не слизам с детето при тях...той ми бил забранил,да не винят мен  Rolling Eyes.Каза им да спрът да ни9тормозят,защото ако се махнем от къщата и ще сънуват да ни видят отново.Майка му естесвено се разплака и започна да нарежда,че тя ми мислела само доброто,нищо не ми била направила и ей такива неща...Мъж ми пък този път не се остави на манипулацийте им и беше доста категоричен и ясен.За първи път те просто стояха ,гледаха го и мълчаха (ама той беше побеснял)Каза им,че той без мен и без детето не може да живее,но без тях може,защото единственото което му причиняват е само нерви и безпокойство.Сутринта свекито най-любезно ме покани на кафе.Реших,че го прави за да ме нападне,та преди да отида се надъхах,но уви...беше най-любезната на света.Питаше ме за всяко нещо  #2gunfire.Не знам защо ,но ми се върти в главата,че това ще е въпрос на време тази тяхна любезност....но както казва мъж ми следващия път пак ще побеснея и тогава не знам
Любезна е щото иска да разбере какво става.Голяма грешка ще направиш, ако споделяш с нея каквото и да е както са ти казали вече.Дръж се на положение и изобщо не се връзвай на това , че се е завъртяла на 180 градуса.

# 29
Ами,няма да споделям много ясно...мъж ми още е бесен!!!!Ама и да му мине,пак ще го вбеся ooooh!Дано вече се свърши,че не издържам.Ама тя много претенций има за малкия,ама ми се е налагало 2-3 пъти да и го оставя и после съм съжалявала много.Един ден го свалих при нея за около 1 4ас,трябваше да готвя,а той беше мн нервен.След час слизам да си го взема,а той упикан до  ушите.Когато я попитах,защо не е казала,че памперса е пропуснал"да бе да,да си го качиш нагоре и да не го свалиш повече",а беше зима и мокро бебе направете си  сметката Sad.Ама какво да ви кажа това не е единственият случай на глупост и простащина от страна на моята свеки,има още два....просто прецених,че тя не може да гледа детето ми и за час!!!

Общи условия

Активация на акаунт